Stiri

Comunicat FRB: Carmen Tocală și Horia Păun fac parte din comisiile permanente FIBA-Europe!

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.06.2014

Federația Română de Baschet a emis un comunicat prin care informează că președintele Horia Păun și Carmen Tocală vor face parte din comisiile permanente ale FIBA Europe. Carmen Tocală, va ocupa în următorii patru ani funcția de președinte al Comisiei Feminine din cadrul FIBA-Europe, iar președintele FR Baschet, Horia Păun, va face parte ca membru din Comisia de Competiții a forului continental.

„Pentru prima oară în istorie, Federația Română de Baschet va avea doi reprezentanți în cadrul comisiilor permanente ale FIBA-Europe, după cum a decis, la Munchen, Board-ul forului european. Conform anunțului oficial, președintele de onoare al FR Baschet, Carmen Tocală, va ocupa în următorii patru ani funcția de președinte al Comisiei Feminine din cadrul FIBA-Europe, iar președintele FR Baschet, Horia Păun, va face parte ca membru din Comisia de Competiții a forului continental.

Secretarul general al FIBA-Europe, Kamil Novak, informează că președintele de onoare Carmen Tocală și președintele Horia Păun au fost nominalizați de către Board-ul FIBA-Europe pentru a face parte din comisiile permanente ale forului european pentru perioada 2014-2018. Conform deciziilor din cadrul ședintei Board-ului FIBA-Europe, care a avut loc, vineri după-amiază, la Munchen, Carmen Tocală va ocupa funcția de președinte al Comisiei Feminine din cadrul forului european de specialitate, după ce, în ultimii opt ani, a fost membru în respectiva comisie, condusă până în acest an de Ivan Bodrogvary. Totodată, conform aceleiași nominalizări oficiale, Horia Păun face parte din Comisia de Competiții a forului continental, în calitate de membru, alături de nume marcante ale baschetului continental: Dejan Bodiroga, Emir Turam și Jose Montero. Aceste nominalizări demonstrează faptul că actuala conducere a FR Baschet este apreciată la nivel european pentru acțiunile sale de promovare și dezvoltare ale baschetului atât în plan intern, cât și internațional, colaborând foarte bine și la derularea proiectelor și programelor FIBA-Europe.

Astfel, baschetul românesc realizează doua premiere istorice, prima fiind aceea că va avea un reprezentant care va conduce din calitate de președinte o comisie a FIBA-Europe, iar a doua fiind aceea că va avea doi reprezentanți în cadrul comisiilor permanente ale forului european de specialitate.

“Aceste nominalizări reprezintă o mare onoare pentru baschetul românesc, care va avea, astfel, în premieră, doi reprezentanți în comisiile permanente FIBA-Europe, dar și un președinte de comisie. Reprezintă, însă, și o mare obligație pentru noi, în perspectiva viitoarelor proiecte pe care le vom derula cu noua conducere a forului european și cu președintele Turgay Demirel”, a declarat președintele FR Baschet, Horia Paun.

Mai jos sunt președinții comisiilor permanente FIBA-Europe, pentru mandatul 2014-2018, conform deciziei Board-ului:

Comisia de Apel – Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina)

Comisia Tarilor Mici – Hannes Jonsson (Islanda)

Comisia de Competitii – Dejan Bodiroga (Serbia)

Comisia Tehnica – Grzegorz Bachanski (Polonia)

Comisia Financiara - Karl Thaller (Austria)

Comisia Feminina – Carmen Tocală (România)

Comisia Legala – Cyriel Coomans (Belgia)

Comisia de Tineret – Asterios Zois (Grecia)”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!