Stiri Vulturi

Consiliul Director al FRB a propus antrenorii pentru loturile naționale ale României în 2018

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.03.2018

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat în unanimitate propunerile făcute de  de Claudiu Fometescu, antrenor federal, pentru funcțiile de antrenori ai echipelor naționale de juniori ale României pentru 2018. Au fost făcute următoarele propuneri:

Masculin
U16 – Florin Nini
U18 – Hristu Șapera
U20 – Mihai Silvășan

Feminin
U16 – Miroslav Popov
U18 si U20 – Cătălin Tănase

Echipa națională a României va evolua la Camionatul European - Divizia A de la Chemnitz, Germania. Celelalte loturi juvenile vor juca în Divizia B a competiție continentale.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Silvasan?
    La U20 Silvasan, de ce ? Tudor Costescu care a reusit promovare a refuzat oferta ?

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018)
    • YMCA alin67:

      parere...
      Lasand la o parte "favoritismele" care cu siguranta exista, cred ca cei doi antrenori de la U20 si U18 au fost alesi datorita "calitatii" lor de secunzi la echipa nationala de seniori. Astfel, considerand aceste generatii ca facand parte dintr-un proiect amplu, nu este rau ca viitorii componenti ai nationalei de seniori sa joace in acelasi sistem inca de pe acum. Aceasta abordare coroborata cu aplicarea ideii avansate de Markovski, de a limita numarul strainilor la 4, pot ajuta in procesul de "crestere" a baschetului la nivelul nationalei, chiar daca, la nivel de echipe de club se va inregistra o usoara scadere. In plus, sunt zvonuri ca se doreste o reformare a sistemului competitional din Romania.
      P.S. Asta nu inseamna ca apreciez faptul ca Silvasan este secund la nationala de seniori, dar daca tot este, consider ca e normal sa coordoneze una dintre nationalele juvenile.

      cu 5 ani în urmă (31.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    La U16, feminin, și-a băgat Svetlana junul satisfăcător secund, c-așa e în baschet!

    cu 5 ani în urmă (30.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Ceaușism
    Principiul rotației cadrelor ... Un jucator bun nu înseamna antrenor, arbitru sau manager bun. Spargeți odată buboiul ăsta. Aduceți măi niște antrenori specialiști de la sârbi sau lituanieni. Puneți niște secunzi care sa invețe de la ei și nu pile, încrezuți, bețivi sau ratați. Sunt cam greu de găsit, la noi sportul nu a încurajat în paralel cu el să fie facută și școala.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!