Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Contradicții în declarațiile SCM-ului. Țoancă: "BAT-ul are dreptate, s-au găsit urme de continuitate"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.05.2018

Fiasco total la ultima conferință de presă a SCM Timișoara la care au luat parte președintele clubului, Radu Țoancă, și președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu. Întrunirea cu presa ce a durat mai mult de o oră a fost împărțită în trei subiecte, cel mai mult timp fiind alocat problemelor administrative.

Conducerea SCM-ului a încercat să explice situația în care se află clubul bănățean, însă a ajuns să-și contrazică precedentele declarații. Dacă prin comunicatul de presă din 28 septembrie 2016, intitulat S.C.M. Timişoara este o altă entitate de drept, nu „continuatoarea” Asociației B.C. Timişoara, s-a negat continuitate raportată la vechiul club, respectiv cel emis pe data de 14 martie, când SCM-ul a afirmat"într-un mod cu totul suprirnzător, cu un vădit exces de putere, contrar tuturor normelor juridice aplicabile și prin încălcarea jurisprudenței anterioare clare a BAT, acțiunile jucătorilor au fost admise în contradictoriu cu SCM Timișoara într-un mod nelegal și netemeinic", actualmente conducerea clubului pare să și fi schimbat optica.

În acest sens, Țoancă a declarat că BAT-ul a avut dreptate când a găsit urme de continuitate între cele două cluburi, deși până în prezent SCM-ul a criticat vehement decizia BAT bazată pe continuitatea cluburilor. Declarația președintelui SCM a fost, pe alocuri, un dialog cu jurnalistul Marcel Hoster, de la tion.ro, care a oferit replici afirmațiilor venite din partea oficialului SCM.

BAT-ul a spus, și au dreptate, nu pot să-i contrazic, BC Timișoara avea doi membrii fondatori, Consiliul Local respectiv Consiliul Județean, respectiv SCM Timișoara are un singur membru fondator, Consiliul Local. Consiliul Local aici, Consiliul Local acolo, s-au găsit urme de continuitate ... da pentru că ați preluat locul (Hoster) ... Păi eu nu am spus că nu e al nostru locul, eu am spus doar că pe 7 noiembrie când am semnat acel protocol între SCM și BC agreat de federației ... aici a fost greșeală de la început, nu are rost să continuăm Radu... Nu era datoria noastră să încercăm prin SCM să salvăm echipele astea? La baschet au rămas aceste probleme ... ele trebuiau rezolvate de mult, găsite soluții ... Cine să le rezolve și cum? Ce soluții? Noi am avut o singură problemă, mare. În momentul în care SCM-ul a apărut, acești jucători nu mai erau. 

Criticat că nu a început din divizia secundă, Țoancă s-a apărat spunând că în orice caz BAT-ul se îndrepta și împotriva noului club care avea același fondator și sponsor. Cu alte cuvinte, președintele SCM a recunoscut că acesta cunoștea precedentul BAT și jurisprudența tribunalului, comunicatul de presă din 14 martie prin care se afirma că BAT a "încălcat jurisprudența anterioară clară" fiind în realitate "praf în ochi". 

Sigur că era mai bine să o fi luat din Divizia B, dar asta s-a întâmplat. Marcel, ce spui tu, să se fi retras echipa, BC-ul din prima ligă? Am avut discuția asta. O retrăgeam, da? Echipa BC-ului, pe cine avea membri fondatori? Consiliul Local și Județean, corect. Ce făceam apoi? În 2016 înființam SCM-ul, care ce spune BAT-ul. SCM-ul este Consiliul Local ... Radu, voi ați preluat locul, nu are rost să mai ... Și ce dacă, eu îți spun ce am vorbit cu Sabin Gherdan acum doi ani și jumătate. Noi eram deja agățați cu vechia echipă. Am întrebat la Geneva ce se întâmplă dacă Consiliul Județean Timis, haideți să vedeți până unde se poate merge cu sancțiunile sportive, își face un club de drept public în 2018 și își face o echipă de baschet, fete, băieți ce doriți dumneavoastră, și o înscrie, dacă acești sportivi ce au câstigat la BAT solicită sau dau în judecată noul club, și noul club riscă să fie dezafiliat.

Mai departe, Țoancă recunoaște că echipa sa a primit derogări de la federație, cel mai probabil președintele SCM se referă la nerespectarea regulamentului FRB privind preluarea datoriilor.

SCM-ul a fost făcută în vremuri de forță pentru a semna trei echipe. Două s-au salvat definitiv, una e în curs de salvare. Trebuie să trecem acest hop. Trebuie să înțelegeți că au fost vremuri grele. Noi l-am făcut de pe o zi pe alta și a trebuit să-l facem cum am știut noi. Prin derogări de la Federație, plătit din bani privați și asa mai departe. Dacă nu se făcea SCM-ul nu mai exista baschet. Noi am fucționat și mulțumesc Federației, noi am funcționat 3 ani de zile pe regulamentul Federației. Un an și jumătate pe locul BC și un an și jumătate pe CIS-ul nostru. Noi nu am jucat baschet la federația maghiară sau sârbă. Noi am jucat după regulamentul impus de federația noastră națională. 

Un alt moment interesant s-a petrecut când atenția a fost îndreptată spre alt subiect, iar Țoancă l-a instigat pe Trițoiu să atace vechea conducere a BC Timișoara. Pe înregistrări se aude cum președintele SCM îi șoptește subalternului său să schimbe subiectul "Bun, Ilie zi cum a fost acum 3 ani și că trebuie să răspundă și aia de dinainte. Zi. Acum, zi".

Trițoiu a ascultat sfatul șefului său și a afirmat:

„Da, ar trebui să apară cei care au fost responsabili de situația din trecut. Eu n-am fost în trecut factor de decizie. Să apară Demaio pentru că el a făcut contractele alea cu jucătorii, el a făcut acordurile de reziliere pe care noi nu le avem nici în prezent, nu le-am făcut noi. Sunt multe lucruri pe care nu le deținem, nu le avem. La plecare li s-a promis, majoritatea au semnat reziliere pe 2 salarii. Noi nu știm nici măcar salariile. Ideea e aceeași ca și acum 2 ani, nu fugim de ele deși nu sunt făcute de noi, dar să găsim soluția”, a mai spus Ilie Trițoiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    O tine si TB ca surda pe mormânt, ba cu Satu Mare, ba cu Timișoara. Dușmănia dintre frați e cea mai urâtă!

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!