Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Îmi pare rău pentru ei că ne-am întâlnit în primul tur de playoff”

David Istrate, Mara Mihăilescu

David Istrate, Mara Mihăilescu
02.05.2019

Cristian Achim: „Îmi pare rău pentru ei că ne-am întâlnit în primul tur de playoff”

La o zi după ce s-au calificat în semifinalele Ligii Naționale, cei de la U-BT Cluj-Napoca și-au aflat și adversara din următoarea rundă. Este vorba despre CSM CSU Oradea, echipă care a trecut cu scorul de 3-0 de BCM U FC Argeș Pitești, ultimul joc fiind câștigat cu scorul de 93-87 de către Leii-Roșii.

După meci, Cristian Achim a ținut să își felicite jucătorii, fiind mulțumit de faptul că aceștia au arătat multă concentrare și caracter, depunând un efort uriaș. În același timp, antrenorul bihorenilor a subliniat relația excelentă pe care o are cu omologul său de la Pitești, Florin Nini, motiv pentru care îi pare rău că cele două formații s-au întâlnit în sferturile de finală ale campionatului.

În primul rând, aș dori să felicit echipa din Pitești. Au făcut o serie cu niște meciuri extrem de bune, după părerea mea. Atât acolo cât și aici, cum să spun eu, toate meciurile au fost strânse și dacă este să îmi pară rău pentru ceva pentru Pitești, eu având și o relație foarte bună cu Nini, îmi pare foarte rău că a trebuit să îi oprimi noi în primul tur. Eu cred cu tărie că această echipă, în alte situații, poate ar fi putut să acceseze semifinalele. În același timp, mă bucur că astăzi am arătat caracter, mă bucur că am reușit să îi concentrez, să îi fac pe jucători să se concentreze pentru acest meci. Consider că mare parte din victorie s-a datorat apărării noastre iar ca spectacol probabil că a fost unul din cele mai frumoase meciuri din campionat. Și atunci, sigur dincolo de fani, fiecare cu cine ține, pentru spectatorul neutru chiar a fost un meci foarte frumos cu nici nu știu câte răsturnări de scor. Cred că au fost extrem de multe. Însă, foarte tare mă bucură această calificare și acum pot să vă spun că, pentru mine, Piteștiul a fost cea mai puternică echipă pe care puteam să o întâlnim în primul tur, de departe. De asta și spun că îmi pare rău pentru ei că ne-am întâlnit în primul tur de playoff. Evident că aș dori să îmi felicit jucătorii. Încă o dată, au depus un efort magnific. În general, ne-am ținut de planul nostru și am marcat în niște momente foarte importante, cred eu. Acolo s-a făcut diferența.”

CSM CSU Oradea a câștigat lupta la recuperare cu BCM U Pitești (42-38) pentru prima oară în această serie, iar Cristian Achim a explicat la conferința de presă care a fost motivul principal pentru acest succes.

Am câștigat-o pentru că ne-am apărat bine și eu zic că au aruncat din poziții foarte grele. Cred că pe Jeremic l-am ținut din nou la un nivel de puncte marcate foarte mic ceea ce pentru noi este cheia.”

Mai departe, CSM CSU Oradea va juca în semifinale împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, iar seria va debuta sâmbătă, 11 mai, în BTarena.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    suntem pregatiti pentru ce urmeaza!
    Domnule Achim ati pregatit bine seria cu Pitestiul, iar rezumatul dumneavoastra la conferinta de presa este unul de bun simt si pentru aceasta va multumim! Regretele noastre exista la acest al treilea joc: comentatorul de la Digi (un "comentator TVR" dupa cum se auto-introduce de cate ori isi aminteste sa o faca) a reusit iarasi sa vada alt meci si sa ne strice placerea de a urmari un spectacol care a avut meritul sa fie in crescendo pe toata durata celor 50 de minute de disputa echilibrata. Pe vremurile antecesorilor acestui "copil cu pile al TVR", cand urmaream un meci comentat de Dumitru Graur la TVR si cand dupa 15 minute cedam in fata stupiditatilor auzite, mutam la aceeasi transmisie pe MTV unde intelegeam un sfert din comentariul lui Vitrai Tamas insa eram fascinati de farmecul inteligentei unui mare comentator! Astazi nu mai avem alta solutie decat sa taiem sonorul cand auzim ca ne comenteaza Emil-Vorbe-Goale-TVR...

    cu 4 ani în urmă (03.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea koala :

    @mailman comentator
    vezi ca nu a comentat emil hossu longin.

    cu 4 ani în urmă (03.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      alter ego
      Inseamna ca era "ala cu voce groasa si ragusita" adica Tac-su! Sau poate era chiar Dumitru Graur, ca Vitrai Tamas nu lucreaza acuma fiindca s-a prapadit de mult...Din pacate omul nostru e inconfundabil si s-a si prezentat!

      cu 4 ani în urmă (03.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!