Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „A fost un meci al orgoliilor și cam atât”

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
29.03.2019

cristian achim u bt cluj

CSM CSU Oradea s-a impus cu 75-63 în etapa a 9-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin, pe teren propriu, în fața celor de la U-BT Cluj.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a vorbit despre faptul că formația sa ar fi ocupat un loc mai bun în clasamentul LNBM, dacă nu ar fi avut atâtea probleme de lot:

“A fost un meci foarte frumos pe care am reușit să-l câștigăm. Se cunoaște contextul acestui joc pentru ambele echipe. Noi nu mai putem avansa și nici coborî în clasament orice s-ar fi întâmplat în ultimele două etape. A fost un meci al orgoliilor și cam atât. Am convingerea fermă că dacă am fi evitat toate problemele prin care am trecut locul nostru în clasament ar fi fost 1 sau 2. Evident aceasta este o discuție inutilă, dar noi am trecut prin anumite situații care nu au depins de noi. Suntem pe acest loc și vom lupta. Vom da tot ce putem. Îmi doresc să fim sănătoși.

Este limpede că ne vom întâlni în semifinalele Cupei României, unde va fi o cu totul altă încărcătură. Se vor confrunta două echipe foarte bune și oricare va pierde, va suferi mult pentru că a fost eliminată de cealaltă. Ambele echipe au ambiții de a câștiga trofee, iar în aceste condiții e foarte complicat. Oricare dintre aceste echipe pierde va suferi și e firesc să fie așa. Ne gândim la următorul pas. Nu are rost să privim cu zece pași mai încolo deoarece s-ar putea să nu ajungem niciodată acolo. Luăm meciurile pas cu pas.”

Chestionat pe tema faptului că ar fi evitat U-BT Cluj, dacă formația clujeană ar fi câștigat meciul din sala Toni Alexe, Achim a ținut să le dea o replică destul de dură celor care au spus că bihorenii vor lăsa Clujul să câștige:

“Este o întrebare greșită. Eu nu pot să gândesc așa și nu am făcut așa ceva niciodată. Amintesc celor care probabil au uitat, în urmă cu câțiva ani am fost în exact această situație, în care pentru noi situația în clasament nu s-ar mai fi schimbat, dar rezultatele noastre au influențat poziționarea în clasament și tabloul de playoff al altor echipe. S-a speculat atunci că prietenia mea cu antrenorul de atunci al Timișoarei (n.r. Dragan Petricevic), adversarul nostru din acel joc, o să jucăm în așa fel încât să fie în avantajul echipei prietenului meu. Nu a fost așa atunci și nu a fost așa nici acum.

Eu cred că mă cunoașteți după atâția ani. Cunoașteți și această echipă și cred că se știe că noi nu facem calcule. Încercăm să câștigăm fiecare meci. Nu poți să faci calcule în așa fel încât să-mi programez o înfrângere. Nu se poate așa ceva. Nu mi-am pus problema în acest fel.

Știu că alții calculează. Noi nu facem asta. Cum ar fi fost să pierdem intenționat meciul acesta? Este firesc că puteam să pierdem meciul cu Clujul, jucând pe bune. Să fie foarte clar, exista și această variantă. Știm foarte bine că exista și această variantă.”

Achim a vorbit și despre diferența la nivelul intercepțiilor și a  susținut că așteaptă meciul din 17 aprilie, din semifinalele Cupei României:

“A fost un aspect decisiv. Ele au venit după un joc un pic mai agresiv al nostru, care a provocat aceste intercepții. Totuși, nu vrau să tragem concluzii pripite de pe urma acestui meci. Este o victorie. E bine că am câștigat, dar acest meci nu spune mare lucru. Marele test va fi pe 17 aprilie, în semifinalele cupei. Repet, e foarte bine că am câștigat, că am jucat bine, că am fost agresivi și așa mai departe. Testul însă va fi cel din semifinalele cupei”, a mai spus Achim, la conferința de presă de la sfârșitul meciului.

După acest meci, CSM CSU Oradea a ajuns la 15-8, dar rămâne pe locul 3 în LNBM, fără nicio șansă să avanseze.

*foto: Roby Boros

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Caracter
    Ce diferența între Achim și Silvasan :)

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Respect
    Respect, Achim! Silva, nu ii ok sa o zic, dar azi ai fost sub la toate capitolele. Lasand meciul, s-a vazut la TV cum ai injurat arbitrii si stau sa ma intreb daca nu cumva Nini a avut dreptate cu ce oi facut la meciul cu Pitesti. Azi am fost sub Oradea la toate capitolele.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    *
    Si inca ceva, poate ne ajuta si Hagi cu ceva, nu doar cu cearta pe banca.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!