Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Acest titlu a fost mai greu de obținut decât precedentul. Clar”

David Istrate

David Istrate
05.06.2019

Cristian Achim: „Acest titlu a fost mai greu de obținut decât precedentul. Clar”

Marți, 4 iunie, CSM CSU Oradea a învins-o pe BC CSU Sibiu cu scorul de 75-66 și a obținut al doilea titlu consecutiv, după ce anul trecut câștiga în fața Stelei București. „Leii-Roșii” au trecut printr-un sezon dificil, schimbând lotul de mai multe ori, însă au reușit să se redreseze pe final și să domine în playoff.

La conferința de presă organizată după încheierea partidei, Cristian Achim s-a arătat deosebit de fericit pentru obținerea acestei victorii, care i-a asigurat cel de-al treilea titlu din ultimii patru ani. Tehnicianul bihorenilor a dorit să le mulțumească tuturor celor implicați în vreun fel în succesul acestei echipe, și i-a dedicat victoria lui Sean Denison.

Trăim o bucurie excepțională. Suntem campioni a 3-a oară în ultimii patru ani. Este o performanță de nedescris, la care nu s-ar fi gândit nimeni la începuturile acestui proiect. Doresc să mulțumesc jucătorilor mei pentru că sunt adevărați campioni și au demonstrat acest lucru. Este ceva ce cu greu se poate imagina. Este ceva deosebit să fii campion de două ori la rând și de trei ori în ultimii patru ani. Este ceva incredibil. Aș dori să nu-l uităm pe Sean Denison. Mi-aș dori chiar să îi dedicăm această victorie lui pentru că este un băiat excepțional, cu o inimă de aur. Aș vrea să știe că ne-am gândit și m-am gândit la el în aceste momente. Doresc să mulțumesc tuturor colegilor mei. Mă refer aici la Milan Mitrovic, Marius Marinău, Cristi Dan, Zoran Vranes, Rade Markovic. Pentru că toții au pus umărul la această performanță și vreau să le mulțumesc foarte mult, din tot sufletul meu. Desigur, vreau să-i mulțumesc președintelui clubului pentru sprijinul pe care mi l-a acordat până să ajungem la acest deznodământ. În special atunci când am trecut prin situații mai grele. Mă bucur că am răsplătit această încredere. Trebuie să mulțumesc din adâncul inimii tuturor suporterilor. Ne-au purtat spre victorie, pur și simplu. A fost ceva ieșit din comun. Nu în ultimul rând, vreau să felicit echipa din Sibiu. A fost un oponent extraordinar de puternic. Cea mai atletică echipă cu care am jucat vreodată în viața mea. Glumind puțin, parcă ne-am luptat cu niște mutanți, în cel mai pozitiv sens al cuvântului. Îl felicit pe colegul meu, Dan Fleșeriu, pentru munca depusă. Mulțumesc și fanilor din Sibiu, care s-au dovedit a fi foarte fair play și creează o atmosferă foarte frumoasă.”, conform site-ului oficial al clubului bihorean

Achim a spus câteva cuvinte despre ultimul joc, unul foarte fizic, în care a remarcat aportul excelent adus de Sean Barnette. De asemenea, antrenorul în vârstă de 49 de ani susține că echipa sa a avut cel mai dificil traseu în playoff.

A fost un meci cu trofeul pe masă. În care toate apărările au fost la sânge, au fost la limită. S-a văzut că o echipă nu s-a putut desprinde de cealaltă deloc. După 25 minute noi aveam un singur punct. Pentru noi a contat foarte mult să oprim această forță fizică pe care o au cei din echipa sibiană. În prima repriză chiar am reușit acest lucru, mă refer la recuperări. Ceea ce pentru noi a fost fabulos. Mă bucur că Barnette a luat șansa care i s-a ivit. Cu siguranță este MVP-ul acestui meci. Pe de altă parte, cum bine se știe, noi am construit totul cu foarte mare greutate și absolut toți jucătorii și-au adus aportul de-a lungul playoff-ului. Am avut cel mai greu parcurs posibil în playoff: Pitești, Cluj și Sibiu. Am întâlnit în fiecare fază cel mai greu oponent posibil. Am reușit să ne adaptăm la fiecare adversar în parte și trebuie să notez că fiecare oponent întâlnit a avut caracteristici complet diferite. A trebuit să jucăm cu totul altfel în fiecare serie. Mă bucur că jucătorii noștri au arătat caracter. Sunt extrem de fericit.”

În continuare, Cristian Achim a vorbit despre decizia de a-l include în lot pe Sean Barnette, explicând că și în cazul în care Marc Carter nu s-ar fi accidentat, acesta tot ar fi jucat.

Chiar dacă Carter nu s-ar fi accidentat, planul meu l-a inclus pe Barnette la Meciul 4. Nu știu dacă aș fi ales să joc fără Carter în condițiile în care toți erau sănătoși. Planul meu era făcut. Aș vrea să adaug faptul că Barnette a suferit o accidentare musculară chiar înaintea plecării la Sibiu, pentru startul finalei. Dacă el ar fi fost sănătos, cu siguranță ar fi jucat în toată seria cu Sibiu. De altfel cu acest scop a fost readus la Oradea. El are capacitatea de a se lupta de la egal la egal cu atleticii jucători sibieni. În Meciul 4 a fost indiscutabil MVP. Însă de-a lungul celor 11 meciuri jucate în playoff, fiecare jucător și-a adus aportul. Nu știu cu cine să încep pentru a exeplifica în acest sens. Toți jucătorii au un merit ieșit din comun pentru această performanță. Ar fi incorect să tragem concluzii după un singur meci sau să rămânem doar cu impresia ultimului meci.”

La final, tehnicianul lui CSM CSU Oradea a mai făcut un scurt rezumat al acestui sezon, precizând că acest titlu a fost mai dificil de câștigat decât cel de anul trecut.

Această echipă este mare pentru că a avut atâtea impedimente și atâtea probleme de-a lungul sezonului. L-am pierdut pe Barnette și apoi pe Denison. Ei au fost înlocuiți de doi jucători. A plecat Kariniauskas și a venit Zekovic. Apoi au plecat Denison și Ginyard, însă pe rând au venit Markovic, Carter și a revenit Barnette. Am fost nevoiți să ne adaptăm și să ne readaptăm. În pofida acestor probleme am devenit campioni. Este ceva ieșit din comun. Acest titlu a fost mult mai greu de obținut decât precedentul. Clar.”

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Campionii
    4️⃣ seasons, 3️⃣ title, not too baad💪

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Felicitari
      Bravo Oradea. O finala frumoasa castigata pe merit de voi. Nu luati in seama o parte redusa din suporterii nostri, care se lasa intoxicati de fabulatii referitoare la arbitraj. Nu a influentat cu nimic finala. Ati fost mai buni si bravo voua!
      E trist ca unii suporteri ai nostri privesc prin ochelarii fanului aceasta finala. Mie imi este rusine cand aud ineptii de genul acelora debitate de Dan dupa meciul doi. Multi sunteti noi si nu ati trait anii '90, cand pana la aparitia Dream Team-ului de la Cluj se tragea pentru Steaua si Dinamo la greu.Sa vedeti acolo arbitraje potrivnice!!! Despre cei mai negri ani ai baschetului romanesc cu mizeriile asehotilor ce sa mai zicem. Atunci DA AM PIERDUT UN CAMPIONAT DIN CAUZA ARBITRILOR! In 2009. Dar asa au pierdut si "U" si Muresul mai incolo. Sa fim seriosi a fost un arbitraj in nota campionatului, modest spre mediocru. Dar in nici un caz nu a infleuntat castigatoarea. Oradea nu ne-a dat cu terenul in cap, a fost 3-1 cu victorii la puncte putine in fata. Eu sunt multumit. Am castigat Cupa si am jucat finala. Ma deranjeaza ca unii se iau dupa Fleseriu sau ineptiile scoase din umbra de georgescu. A ajuns manelarul asta (de il detesta toata tara la ploiesti), sa isi faca mendrele prin sibiu. Cum uita unii trecutul.... In fine fara sa insist asupra acestui individ sau a altora sinecure din conducere, de la Fleseriu am alte asteptari. Eu am trait si era Mircea Vulc si putin din Flaviu Stoica. Restul au fost o perioada scurta pe banca. Dar asa lipsa de fair play ca la Fleseriu rar am vazut. Si o spune un suporter sibian care merge de aproape 30 de ani la sala. Spune ba omule ca feliciti adverasarii ca ne-au batut pe drept cum i-am batut si noi in Cupa. Chiar daca te doare cand spui asta. Fi domn dar tu nu stii ce e aia. Dupa ce ai facut circul ieftin cu ruptul scaunului acum 3 ani, anul asta dai iar cu bata in balta. Toate aceste iesiri iti sterg din merite. Noi am fost o echipa si un oras apreciat si respectat in tara in lumea baschetului. Sper sa nu anungem in extrema ailalta ca dupa cum se merge acolo ne indreptam.

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      repet...
      un sincer ..BRAVO, JOS PALARIA!!!! nu as mai avea alte comentarii!! adevarat tot ce ai scris..
      sunt sigur ca ...gyke...asa cum l-am perceput eu aici, va reveni cu un comentariu realist si adevarat, nu inneptiile care s-au insirat pe aici, toate doar cu atacuri la persoana, care nu au nici o legatura cu jocul de baschet..si care din pacate cred ca multe au fost provocate de gesturile facute de Dan dupa meciul 2, sigur ca sfatuit si la insistentele lui Georgescu..

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • bulcul:

      Sibiu
      Sibiul a fost una dintre cele mai placute surprize ale sezonului, inca dinainte sa inceapa, din perioada transferurilor. Am fost foarte bucuros sa vad, apoi, ca planurile ies, ca Sibiul o duce bine in campionat, ca e bataie mai mare pentru finala, ca nu se mai joaca numai in play-off... apoi am mai primit inca o surpriza, nu neaparat placuta, in cupa, cand dupa ce am trecut de Cluj, mi-am pariat banii de buzunar pe Oradea in finala, crezand ca victoria va fi o formalitate. Am fost dezamagit, dar totodata incantat ca se mai intampla surprize, si nu mai e vorba numai de Cluj vs Oradea, ca in anii precedenti. Cea mai mare surpriza insa a fost cu privire la reactiile fanilor Sibiului dupa finala, care, poate numai in cazul meu, fura din bucuria si mandria victoriilor poate mai muncite decat niciodata. Am vazut din tribune conflicte foarte dure intre jucatori. Poate am vazut mai multe ca arbitrii. Intr-adevar, a fost o ameteala cu privire la fault-uri, fiindca daca se fluiera ca in timpul sezonului, jumatate dintre jucatori erau eliminati. Au fost multe cicaneli, multe contacte puternice, as spune ca niste meciuri mai mult fizice decat tactice si spectaculoase, astfel incat nu iti mai dadeai seama ce urmaresc arbitrii. Cu siguranta au fost decizii impotriva Sibiului, deopotriva cum au fost si impotriva Oradiei, dar in acelasi timp am vazut mai multe ratari decat la orele de sport din liceu. Consider ca Sibiul a fost o echipa care putea la fel de bine sa castige oricare dintre meciuri, cu un minim de concentrare in plus, cu toate ca ati avut un lot mai slab din punct de vedere valoric. Pentru asta, aveti toate felicitarile mele. Dar dau in scris ca daca se va mai repeta finala, si cand, in cele din urma, veti castiga si campionatul, iar daca pe fanii Oradiei i-ar apuca paranoia, voi fi printre primii care sa ii contrazica, lasandu-va sa va bucurati de un titlu asa cum se cuvine.

      cu 4 ani în urmă (07.06.2019)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Corect!
      Trebuie sa fi fair play inainte de toate. Ceea ce lui Fleseriu ii lipseste cu desavarsire. Venirea toxica a lui georgescu nu face decat sa strice si mai mult emblema noastra. Sper ca respectivii care se ambalau pe pagina aceasta cu furatul campionatului sunt doar niste liceeni carora le bulverseaza hormonii. Daca sunt mai in varsta atunci e grav, sa nu vezi adevarul si realitatea. Ratingurile lor negative arata cata dreptate au. E trist ca se polueaza acest forum cu astfel de discutii, care nu au nici un temei. Pentru suporterii nostri care se simt frustrati le recomand sa urmareasca perioada asehotilor si dupa mai discutam despre arbitraje tendentioase. Eu ma bucur ca acum aveam Oradea, Cluj si Sibiu care dau ora exacta in baschet. Ar fi frumos sa revina si Muresul.

      cu 4 ani în urmă (07.06.2019)
    • bulcul:

      Imi pare rau
      Pentru comentariile interminabile. Am o problema.

      cu 4 ani în urmă (07.06.2019)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      csu4ever
      Multumim pt felicitari! Fleseriu si mai alas taranul ala de Georgescu face mult mult rau echipei voastre! Esti un om corect si ai zis foarte bine: ati fost o echipa si un oras apreciat si respectat in tara in lumea baschetului!Din pacate ATI FOST! Pana cand cei doi nu pleaca nu o sa castigati campionatul!

      cu 4 ani în urmă (07.06.2019)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Asa e!
      Sa il vad pe georgescu reprezentand un club asa cum e CSU....vai si amar. Dupa ce strigi "Toci" sa il aplauzi si sa il chemi la salut pe georgescu e de-a dreptul uluitor si jenant. ;ajoritatea nici macar nu l-au vazut pe Toci jucand daramite sa stie ce caracter nobil a fost! Hai si cu burlacu daca tot am inceput. Sa il aducem si pe el la sibiu. Fleseriu e un antrenor bun, mie imi place dar iesirile lui ii anuleaza mult din merite. Nu e la prima abatere. Poate o sa il mai linisteasca cineva dar cu georgescu prin preajma slabe sperante. El canalizeaza energia pe ceva gresit. Poate candva vom fi din nou campioni. Eu sper asta din tot sufletul. Pana una alta Dane, Oradia sunt campionii!! Noi ramane sa muncim mai mult, sa ne focusam pe ce e cu adevarat important si atunci poate vom castiga la randul nostru.

      cu 4 ani în urmă (07.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Go Wizzards!
    "Vrăjitorule vâlcean" ți-a mai ieșit încă o dată, ești aproape să devii un adevărat "Vrăjitor din Oradea" într-atât ești de iubit pe aici pe la noi! La fel ca și in "Vrăjitorul din Oz" l-ai folosit pe "Leul" Barnette ca să-i sperii pe "Oamenii de Paie" ai Sibiului, iar pe "micul Toto" adică pe Wathson l-ai dezlănțuit asupra "Omului de Tinichea" sibian care a ruginit la încheieturi și a pierdut avantajul dat de fizicul său impresionant sub panou! Ar mai fi de adăugat un aspect trist al Finalei, comentariile TV ale lui Emil-Comentator-Nul care și-a dat in petec cu orice prilej, dar a făcut-o lată ieri la faza in care Pratt a băgat umărul în șoldul lui Valeica care tocmai dădea un dunk peste el și astfel îl trimitea pe Valeica direct în cap sub panou: la reluarea fazei faultului tehnic primit de Pratt "comentatorul" pe post de circar a repetat că "n-a fost nimic..." În rest mai putem spune că propunerea noastră de eventuală rebranduire a echipei poate fi în cinstea renumelui antrenorului Wizzard Achim urmatoarea: "Grosswardein Wizzards" GWW.

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Comentatorul
      a fost plătit de noi sa spună toate chestiile astea. E greu sa accepți ca și la TV s-a văzut maniera tendențioasa de arbitraj.

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • bulcul:

      Arbitrii
      Au fost platiti de noi sa va frustreze pana la transpiratii. Era evident ca echipa noastra e mult inferioara, iar antrenorii nici nu se compara. Ma gandesc ca intr-un cadru atata de dedicat si entuziast cum sunteti voi, fanii Sibiului, sunt mult mai greu de digerat infrangerile. E de inteles. Si atitudinile dusmanoase intre fani - sunt de inteles. Ce nu e de inteles e cum poti sa dai vina pe arbitraj meciuri la rand. Ce nu e de inteles e cum sa nu pricepi ca fiecare fan vede greseli mai multe de arbitraj impotriva echipei lui.

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • bulcul:

      Toate ca toate
      Noi ramanem cu titlul, categoric, dar voi va faceti mai mult rau neacceptand ca asta a fost, si cautand forte mistice si teorii conspirationale pe care sa dati vina. Mie unul mi s-au parut stranse meciurile si ma asteptam sa pierdem oricare dintre ele, daca era cazul, fara mult tam-tam si pumni in pereti. Eram, categoric, dezamagit ca n-a fost sa fie, dar nu ma luam sa pun petarde in toba esapamentului lui Ciulin. Mi se pare hilara toata agitatia asta aiurea, poate pe voi va ajuta mai mult acum, pe termen scurt, sa negati faptul ca nu ati fost suficient de buni pentru titlu anul asta, dar pe termen lung cred ca va va face mult rau si va vor strica relatiile cu toate celelalte galerii din tara. Pentru noi, clujul e cea mai mare rivala, iar asta se simte la fiecare meci, fie si unul amarat din sezon, in schimb n-am avut nimic de reprosat fanilor lor, si nici ei noua in ultimii ani. Voi, insa, tineti sa creati probleme ca sa aveti mai multe de strigat la unison.

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Toate ca toate
      dar cum explici ca și comentatorul ala a văzut cât de bun a fost arbitrajul!? Noi suntem orbiți de supărare cum zici tu dar el!?

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      delirează și nu cerceta
      Cireașa de pe tortul cu prostie făcut de Emil-Mațe-Fripte pe nervii telespectatorilor DIGI a fost faza descrisă mai sus: pe faultul antisportiv al lui Pratt, care era să-i rupă gâtul lui Valeika deoarece l-a întors cu picioarele în inel și cu capul în pardoseală, dintr-un umăr băgat cu grijă în șoldul adversarului aflat deasupra lui într-un dunk, caricatura de la microfonul transmisiunii TV "nu vede nimic" nici la reluare care e explicită! De la asemenea comentarii pe dos se dă apă la moara celor care văd arbitraje tendențioase la adresa sibienilor, când spui că "ziua-i noapte și că laptele-i negru" te faci de rușine ca speaker TV și lansezi fake-conspiracy. Iar când spiritele sunt deja încinse asta le mai lipsește: o scânteie pusă de un habarnist TV care delirează la micofon...

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Voi l-ati cerut pe Ciulin (desi acum un luna si ceva era o "mizerie" si "argatul lui Sere"), federatia va face pe plac si il deleaga la ambele partide si to nu e bine. Sa inteleg ca arbitrat corect in primul meci (cand v-a dat de 3 ori mai multe libere) dar in meciul 2 a venit cu tema invatata de acasa sa va toace. Nici eu nu ma dau in vant dupa Ciulin pt ca avem noi "ranile" vechi si pt ca tot timpul vrea sa iasa in evidenta, dar un lucru e sigur : in ultimii ani face ce vrea el nu ce ii spun altii. Daca e sa prefer un arbitru la un meci e Ciulin pt ca nu se lasa influentat de unul sau altul, sau de atmosfera dintr-o sala sau alta.

      cu 4 ani în urmă (06.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Pentru victorie.

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!