Stiri

Cristian Achim: „Am încercat să ne elevăm nivelul de joc, dar ne-a lipsit consistența”

Eduard Popa

Eduard Popa
18.10.2018

cristian achim oradea wurzburg

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu S.Oliver Wurzburg, scor 69-82, în primul meci din faza grupelor FIBA Europe Cup.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a vorbit la finalul partidei despre motivele pentru care echipa sa nu a reușit să câștige această partidă, printre care se numără lipsa unei constanțe în joc dar și accidentările.

„În primul rând trebuie notat că am jucat în compania unei echipe foarte valoroase. Noi am încercat să ne elevăm nivelul de joc, lucru pe care l-am reușit în câteva scurte perioade. Din păcate nu am reușit să legăm aceste perioade de joc. Cert este că începem să ne legăm, dar nu reușit să menținem un nivel ridicat de joc pe tot parcursul meciului. Lucru pe care Wurzburg l-a făcut în această seară.

Au fost momente în care am jucat foarte bine din punct de vedere defensiv. Sunt perioade în care am jucat bine din punct de vedere ofensiv, însă ne-a lipsit consistența. În plus, am avut o rotație mai scurtă decât adversarul. De altfel, noi am jucat în doar opt oameni, lucru cu care ne va fi foarte greu să ne descurcăm.

Aș mai adăuga faptul că Wurzburg s-a apărat cu schimb de oameni la fiecare blocaj. Noi nu am reușit să speculăm situațiile de mismatch. Totodată am pierdut patru posesii pe care în mod normal nu ar fi trebuit să le irosim. Acelea s-au transformat în puncte pentru germani. Dacă nu am fi avut acele mingi pierdute cu siguranți jocul ar fi fost mai strâns. Pur și simplu să reducem aruncările lui Wurzburg ce au rezultat de pe urma mingilor pe care noi le-am pierdut și s-ar fi redus numărul de puncte pe care această echipă le-a marcat.

Indiscutabil, absențele lui Bobe Nicolescu și Sean Denison se resimt. De altfel, eu mizam foarte mult pe Bobe în această competiție, deoarece el a crescut foarte mult în ultimii trei ani, iar experiențele internaționale pe care le-a avut, la club, respectiv la echipele naționale, i-au fost de mare ajutor. Participarea în FIBA Europe Cup ar fi putut reprezenta un nou pas înainte pentru el. Totodată, fără Nicolescu, numărul de minute al celorlalți jucători de la perimetru a crescut substanțial. Lucru care mă îngrijorează, întrucât prospețimea jucătorilor va avea de suferit.

Urmează un meci de campionat important pentru noi. Avem o singură victorie în șase meciuri oficiale. Este un lucru care mă îngrijorează. Ne așteaptă un meci dificil, deoarece Dinamo Știința este o echipă mult mai bună decât se anticipa. În plus, eu cunosc câțiva dintre jucătorii străini pe care această echipă i-a adus în acest sezon și vă pot spune că sunt de certă valoare. Este un meci pe care trebuie să îl câștigăm. Nu concep alt scenariu”, a spus Achim, la conferința de presă de după meci.

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum partida cu Dinamo Știința de duminică, din etapa a 3-a a LNBM, dar și duelul de miercuri din FIBA Europe Cup, pe terenul celor de la ZZ Leiden.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!