Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Am încercat să punem presiune pe jucătorii Piteștiului pe tot parcursul meciului"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.11.2013

Antrenorul lui CSM Oradea, Cristian Achim, a explicat victoria obținută la Pitești în etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14:

"Sunt extrem de fericit după o victorie foarte muncită. Aș vrea să felicit din tot sufletul echipa gazdă. O spun din toată inima. Este o echipă care joacă superb și care ne-a pus probleme la care nu mă gândeam. Cu atât mai mare este bucuria, pentru că am întors acest meci în condițiile în care Piteștiul a câștigat cu Mureșul aici (n.r. la Pitești) și la Steaua. Adică au demonstrat că sunt o echipă foarte serioasă, foarte antrenată, foarte organizată. Felicit sincer staff-ul tehnic pentru cât de frumos arată această echipă.

În primele două sferturi Piteștiul a marcat aproape tot de la trei puncte. Este o problemă cu care noi ne-am confruntat și la meciul anterior, cu Mediaș. În plus, am fost dominați copios la recuperare, întrucât și statistic au avut un număr dublu de recuperări în primele 20 minute de joc. Ceea ce este inacceptabil. Dar arată nivelul de dorință al Piteștiului și arată că această echipă poate să recupereze foarte bine. În condițiile în care a jucat în doar cinci jucători străini."

Achim a vorbit despre revenirea echipei sale în repriza a doua:

"Eu mi-am păstrat speranța pentru repriza a doua. Am încercat să punem presiune pe jucătorii adverși pe tot parcursul meciului sperând ca în sfertul 3 și 4 să cedeze ritmul. Ceea ce s-a și întâmplat. De asemenea, ne-am apărat pe tot terenul în repriza a doua și acest lucru ne-a ajutat foarte mult.

În pauză nu am spus nimic special jucătorilor. Am subliniat lucrurile pe care trebuie să le corectăm, în speță implicarea noastră la recuperare și am făcut mici reglaje. Le-am spus să-și păstreze calmul și sub nicio formă să nu intre în panică pentru că atunci am fi avut de pierdut. În ofensivă am cerut să-l atacăm pe Barac pentru că avea trei greșeli personale, lucru care s-a și întâmplat, primele noastre puncte din sfertul al 3-lea venind pe acțiunile noastre împotriva lui. Până la urmă cred că diferența a făcut-o apărarea noastră agresivă din repriza a doua. În fine, nu trebuie să omitem faptul că noi avem o bancă mai lungă decât Piteștiul."

Întrebat ce părere are despre Dani Popescu, jucător pe care Oradea l-a adus chiar de la Pitești, Achim a precizat, pe scurt, următoarele:

"Este un jucător care îmi place foarte mult și sunt mulțumit de el din absolut toate punctele de vedere. Sunt bucuros că îl am în echipa mea."

În fine, tehnicianul bihorenilor a vorbit despre oscilațiile din jocul ambelor echipe:

"Am vorbit puțin cu omologul meu, Hristu Șapera, spunându-i că din anumite puncte de vedere el a reușit să-și lege echipa mai repede decât mine. Însă, vreau să subliniez un lucru: echipa care a obținut locul 3 în sezonul precedent a fost construită în trei ani. Rămân la convingerea că o echipă nu se poate construi în câteva săptămâni, într-o lună sau două. Este nevoie de timp și e firesc ca în această perioadă să existe suișuri și coborâșuri. Pentru a avea rezultate de regularitate, o echipă se construiește în timp. Indiferent cine este antrenor sau ce jucători ai la dispoziție, o echipă nu se construiește în două luni."

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Felicitari
    Dl. Achim , dupa meciul cu Mediasul am crezut ca pitestenii ne vor da o lectie de beschet si ne bat la scor . Nu sa intamplat asa , si asta e meritul dvs. ca antrenor ! Va multumim !

    cu 10 ani în urmă (02.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!