Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am întâlnit un adversar de nivel foarte bun”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.11.2014

CSM-U Oradea a obținut a treia victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin după ce miercuri a învins pe teren propriu o echipă pe val, CS Energia Târgu Jiu, scor 95-88. Meciul dintre cele două formații a fost unul restant din cadrul etapei a 7-a. 

La finalul întâlnirii, în cadrul unei conferințe de presă, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim a vorbit pe larg despre succesul obținut în fața celor de la Târgu Jiu, spunând printre altele că meciul a fost câștigat la capitolul recuperărilor. 

„Victorie foarte, foarte importantă pentru noi. Meritată din multe puncte de vedere. Îmi doream foarte tare să legăm două victorii, lucru care nu ne-a fost la îndemână până acum. Ele sunt cu atât mai prețioase cu cât am întâlnit două echipe puternice. Mi-am dorit să urcăm în clasament. Îmi doream ca echipa, băieții, să aibă puterea de a se concentra o perioadă mai lungă de timp, ceea ce este caracteristic unei echipe bune. De asemenea, a fost un meci foarte greu. Am întâlnit un adversar de nivel foarte bun. Sincer vă spun că m-am temut de această echipă. Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât consider că Energia a reușit cel mai bun joc ofensiv în actuala ediție de campionat. Lucru ce poate fi probat atât prin prisma numărului de puncte marcate, cât și prin cea a procentajelor. Pe de altă parte, am reușit să câștigăm la recuperare împotriva uneia dintre cele mai atletice echipe din campionat, ceea ce pentru mine este un mare plus. Aș putea să spun că aceasta a fost cheia victoriei din această seară.

Se pare că toate echipele care vin să joace la Oradea se simt mai eliberate, nu au presiune, sunt mai relaxate. Acest lucru ne onorează într-un fel deoarece înseamnă că încă suntem priviți bine. După meci, în vestiar, discursul meu a fost extrem de scurt și pot să spun la obiect. Trebuie să ne păstrăm concentrarea. Ne aflăm într-o perioadă aglomerată cu meciuri, iar peste două zile ne așteaptă Mediaș. Suntem nevoiți să tratăm fiecare ședință de antrenament și fiecare meci cu maxim de seriozitate. Practic o înfrângere cu Gaz Metan ar anula una dintre victoriile pe care le-am obținut”, a sublininat Achim, conform site-ului oficial al clubului din Oradea. 

Tehnicianul roș-albaștrilor a explicat și de ce nu a jucat Vujadin Subotic în compania oltenilor.

„Am câștigat la Târgu-Mureș în acea formulă și era greu să schimb. Știți cum se spune în astfel de cazuri: victoriile aduc victorii! Desigur speram ca Radovan Markovic să aibă mai multe aruncări. Poate speram să aibă mai multe decât chiar a avut, însă dincolo de acest lucru și de faptul că am înscris 95 puncte, consider că Energia este o echipă extrem de bună în apărare. Este o echipă extrem de atletică și țin să reamintesc că i-a lipsit cel mai atletic jucător”, a continuat antrenorul.

Jurnaliștii prezenți la conferința de presă au pus pe tapet faptul că victoria cu Energia este prima pe teren propriu într-un meci oficial de la finala cu CSU Asesoft Ploiești. Întrebat de aceștia dacă crede că acest succes va readuce publicul la sală, Achim a declarat următoarele: 

„Pentru mine aceasta este o întrebare foarte dureroasă. Mă întreb este chiar așa o dramă să pierzi cu echipele cu care noi am pierdut pe teren propriu? Am pierdut cu campioana și cu o formație care încă nu a pierdut cu nimeni. Din punctul meu de vedere este frustrant să pe pierdem publicul în două luni, după ce în opinia mea s-a muncit foarte bine în ultimii cinci ani, iar publicul a venit alături de noi în toată această perioadă. Este cu atât mai dureros cu cât problemele noastre au fost obiective, accidentările fiind foarte reale, lucru ce ne-a pus în situația de a nu ne putea pregăti corespunzător.

Dincolo de aceste lucruri eu nu am uitat că la Oradea am întâlnit cea mai frumoasă atmosferă din România. Pe de altă parte, fanii adevărați, lumea de baschet a rămas alături de noi. Lucru pentru care le sunt extrem de recunoscător. Rămân în continuare la părerea că am avut cel mai bun și frumos public din țară. Mă refer în primul rând la căldura cu care am fost tratați, atât noi cât și oaspeții noștri. A fost o atmosferă pe care mi-o doresc din nou. Va trebui să facem absolut tot ce depinde de noi pentru a recâștiga acel public. Nu intenționez să continui acest subiect, dar trebuie să înțelegem că și sportul, baschetul, este exact ca viața. Nu se poate să ai parte doar de frumos întotdeauna”, a concluzionat principalul vicecampioanei. 

În urma acestui meci câștigat cu echipa din Târgu Jiu, CSM-U Oradea a urcat pe poziția a 5-a în clasament, având 12 puncte la activ și un bilanț de 4 victorii și tot atâtea înfrângeri. Gruparea de la malul Crișului Repede va juca în weekend în noua etapă din Liga Națională împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș. Confruntarea este programată mai exact sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 19:00, în Arena „Antonio Alexe” din Oradea. 

*Foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!