Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: “Am jucat foarte slab, din motive obiective și mai puțin obiective”

Eduard Popa

Eduard Popa
12.04.2018

achim oradea steaua

CSM CSU Oradea a pierdut meciul de pe teren propriu în compania celor de la CSM Steaua Eximbank, scor 82-68, în Top 6 LNBM.

Antrenorul gazdelor, Cristian Achim, a comentat la conferința de presă de după meci motivele pentru care echipa sa a suferit această înfrângere:

“Un meci controlat de la un capăt la celălalt de CSM Steaua București. Îi felicit pe învingători. Noi nu am reușit să ne adaptăm la noua formulă în care suntem nevoiți să jucăm. Am jucat foarte slab, din motive obiective și mai puțin obiective.

Este a 2-a înfrângere consecutivă. Dincolo de faptul că în această fază a competiției întâlnim numai echipe redutabile există o explicație despre care eu nu mai vreau să vorbesc. M-am săturat să tot spun asta și nu mă ajută cu nimic. Este evident că ne lipsește cel mai complet jucător – principalul creator, cel mai bun shooter, cel mai bun apărător al echipei. Toate astea într-un singur jucător.

Unul dintre aspectele pozitive ale acestui meci este revenirea lui Martin Zeno. A arătat imediat, deși este foarte greu așa ceva, ce fel de jucător este și cât de mult ne-a lipsit până acum. Îmi leg speranțe în jurul lui, dar e limpede că Zeno nu poate să fie înlocuitor pentru Pasalic.

Nikolic, un mânuitor de minge de care avem mare nevoie în condițiile date, nu a jucat în acest meci deoarece este accidentat. El nu putea să joace în acest meci.”

Întrebat de soluțiile pe care le are la dispoziție, Achim a spus:

“Trebuie să încercăm să ne readaptăm. Aceasta este situația și eu altă soluție nu văd. Nu avem cum să găsim înlocuitor pentru Pasalic, astfel încât va trebui să îi suplinim absența ca grup, în echipă. Va fi foarte dificil să ne readaptăm, dar nu este imposibil.

Este limpede că nu mai suntem aceeași echipă. Am fost obligați să jucăm cu Richard la poziția 1, lucru pe care el nu l-a făcut niciodată de când a venit la echipă. Cu această sarcină îi luăm din energie, din prospețime și implicit îi luăm din puncte. Rolul lui s-a schimbat enorm. Însă nu avem ce să facem, acesta este sportul, trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții.

Nu știu dacă într-un timp atât de scurt putem să ne adaptăm. Va trebui să schimb absolut tot sistemul nostru de joc. Ceea ce este un nonsens. Doar că nu mai putem să jucăm cum am făcut-o înaintea accidentării lui Pasalic.”

Cât despre prestațiile din prima parte a Top 6:

“Eu aș spune că în echipa completă – fără să îl pun la socoteală pe Zeno care a jucat trei meciuri tot sezonul – am avut trei victorii din tot atâtea meciuri disputate. Tocmai reușisem cea mai bună prestație din acest sezon, în meciul cu Sibiu. Doar că…acum e foarte greu.

Vă spun sincer că nu mă interesează rezultatele ultimelor cinci meciuri. În condițiile date noi va trebui să abordăm aceste jocuri cu scopul de a ne adapta la situația actuală, de a găsi soluțiile optime, iar acest lucru se va întâmpla cu efect imediat. Vom lucra la antrenamente și vom folosi meciurile ca niște teste pentru ceea ce avem de făcut în această situație. Va trebui să ne focusăm pe playoff. Indiferent de poziția din clasament. Va trebui să ne arătăm valoarea în meciurile din playoff.”

Următoarea etapă CSM CSU Oradea va juca tot acasă, în compania celor de la BC SCM Timișoara.

14154

*foto: Roby Boros

27 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Iar?
    Când il aveai pe Muha ziceai ca
    Zeno lipseste si cat e de greu. Acum Zici ca e cel mai bun fundaș, si alte cele despre Muha. E o problema într-adevăr asta cu accidentările dar de fiecare data ai cam aceeasi placa

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      O intrebare pt tine : daca Sibiul il pierde acum pe Laser sau Timisoara pe Jeremic cum vor arata cele 2 echipe? Nu crezi ca frustrant ca atunci cand faci echipa la inceput de sezon in jurul lui Zeno si el se accidenteaza inainte de inceperea campionatului? Stii ca va lipsi 2 luni si incerci sa sa-l suplinesti provizoriu. Apoi cand reintra si prezenta lui are impact imediat, il pierzi din nou pt 4 luni sau tot sezonul. E mijloc de sezon, bugetul e limitat asa ca trebuie sa schimbi din nou. Reusesti dupa cateva luni sa faci o echipa solida cu Pasalic si Richard principalii jucatori si chiar daca improvizezi la pozitia 4, echipa joaca foarte frumos. Stii ca urmeaza sa intre si Zeno si ca echipa sigur va creste chiar inainte de play-off si primesti inca o lovitura. Pe Zeno l-ai suplinit cu Richard, dar pe Pasalic cu cine sa-l suplinesti. Transferuri nu mai poti face, asa ca esti blocat. Nu e frustrant? Daca jucam oricum slab si nu aveam rezultate, poate acceptai mai usor. Dar cand joci entuziasmant cu Sibiul si toata lumea lauda jocul echipei si sa stii ca trebuie s-o iei de la capat si timpul e scurt...
      Eu unul m-am resemnat. Anul asta e bonus semifinala dar e cam departe. Nu ai cum sa faci noi relatii de joc si noi scheme cu jocuri din 3 in 3 zile. Ai prea putine antrenamente. E bine ca venit Zeno dar pe langa Pasalic am pierdut si 50% din Richards, pt ca daca il pui sa care mingea, sa conduca atacurile etc nu va da randamentul obisnuit. S-a vazut si aseara, multe greseli, putine aruncari...
      Asta e! Incercati sa-i intelegeti si pe antrenori, e consum nervos foarte mare iar interviurile acestea la cald, cand vedem doar rasounsurile nu si intrebarile, nu exprima in totalitate modul lor de gandire.
      Haideti sa fim mai putin carcotasi si sa ne bucuram de baschet.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Asa este
      Achim cu bolnavii Silvășan cu mentalul si alte povesti cu Pești:)). E mai ușor sa te scuzi sau sa găsești scuze la orice situație decât sa îți asumi. Lucru general valabil in orice situație la noi romanii

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cand a spus ca "nu am reusit sa ne adaptam" s-a referit la toti inclusiv la el. A spus motive obiective si mai putin obiective. Cand o echipa nu se poate adapta la stilul de joc al adversarului sau la o anumita tactica de joc, principalul vinovat e antrenorul.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      bravo Soso cam asta as fi zis si eu, pierzi pe Pasalic la 3p, la pivoti nu recuperezi nimic, Denison e fricos, Tibirna nu sare, sezon ratat anul asta...
      anul viitor avem nevoie de schimbarea intregii echipe, aceasta rerulare de jucatori care au mai fost la Oradea este jenanta, daca nu merge 2 ani, schimbi echipa, daca iti va permite bugetul totul treb inceput de la un pivot puternic, mie sincer imi place de Agafonov, iar in trecut imi placea de Amis, asta este sezonul asta e ratatsper ca va ramane locul 5 macar de Pitesti sa trecem, dar echipa treb reconstruita...

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Achim
    Fara a lua din meritele si calitatea de antrenor bun, aceste declaratii sunt putin exagerate. De fiecare data Achim se plange ca n are jucatori. Pitestiul joaca fara 3 oameni si a invins asa Clujul iar cu Timisoara a facut un meci bun. Noua ne lipsesc doi straini si cel mai bun roman. Cum ar fi sa joace Oradea in conditiile astea? Cum a spus si colegul, cum ar arata Timisoara fara Jeremic sau Sibiul fara Laser... Totusi sper ca Oradea sa nu sufere mult cu accidentarea lui Pasalic, dar e greu.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Jucatorii Pitestiului sunt de admirat pt ambitia si daruirea cu care joaca. Din pacate jocurile din 3 in 3 zile cu banca atat de scurta va crea probleme mari. Jucatorii de baza acumuleaza multa oboseala, nu se pot reface corespunzator si creste riscul accidentarilor. Nu e vorba de Russel sau de Troupe, pt ca americanii sunt la alt nivel, dar Kostovski, care oricum are putin surplus de greutate si Agafonov au nevoie de pauze. In locul lui Sapera as incerca sa mai odihnesc din ei, pt ca oricum nu vad cum Pitestiul ar putea urca mai sus de locul 6. Daca va continua sa-i foloseasca cate 35 de minute pe meci in umatoarele 2 saptamani, in play-off vor face figuratie.
      Asta e parerea mea. Din spusele lui Achim si Oradea va experimenta in urmatoarele meciuri, deci noi vom fi pe locul 5. Din punctul meu de vedere Oradea va castiga maxim 2 meciuri din ultimele 5, dar si acestea la mare lupta. In play-off plecam cu sansa a 2-a indiferent de adversar. Fara Pasalic Oradea nu mai e redutabila la 3p si cum in spatiul de 3sec stateam oricum slabut, sezonul e ratat pt noi.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    Achim are dreptate, voi vedeti care e banca stelei sau a clujului, la noi vine doar Gajovic de pe banca...
    vezi in comparatie cu cluj si steaua au cel putin 2-3 jucatori de pe banca la nivelul titularilor, la noi doar Gajovic.
    hai sa fim un pic consecventi si sa urmarim aceste aspecte inainte sa postam niste mizerii, mai ales ca titularii la Oradea au jucat prin rotatie 36 min...

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    Ovidiu incearca sa intelegi niste chestii inaintea postarilor si apoi poti vorbi, mai ales felu agresiv prin care joaca Clujul cu permisiunea arbitrilor si a federatiei, de acolo vin ajutoarele...

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Pareri si doar pareri
      Tocmai ce ai găsit alta scuza:) agresivitate/arbitraj permisiv. Acum te întreb: cum se face ca de câțiva ani unii jucatori se accidentează asa din senin? Inteleg buget mic, dar atunci îți asumi ca n-ai șanse la campionat. Forțezi un jucător si il joci 35 de min ca nu ai alții si apoi când se accidentează zici ca altfel era daca nu se accidenta.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      noi nu avem banca lunga pe care o are cluj sau steaua cu jucatori la nivelul titularilor, de aceea treb sa joace mai mult unii si de acolo accidentarile, logic nu?
      Markovic cind s-a accidentat a fost singur fara sa-l atinga nimeni in cadere a facut poc si gata, la fel Tibirna a cazut singur si a facut poc la genunchi, e poate un fel de ghinion la Oradea, incearca sa intelegi, nu ai banca lunga, nu ai buget, de aceea joaca titularii 36 min si astfel sint accidentari...

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      accidentari
      La cate accidentari are Oradea, nu cred ca e vorba doar de ghinion... poate trebuie sa va uitati si in alta parte (recuperare, staff, lipsa incalzire corespunzatoare, etc.) Da, accidentarile sunt oarecum inevitabile la o echipa, dar cand an de an ai 4-5 per sezon, ceva e putred. In "buget" trebuie prevaute si alte cheltuieli, nu doar cele de jucatori.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Te inteleg
      Dar eu îți ziceam dat fiind lucrurile astea ca îți asumi aceste aspecte. Voi ați acut si jucatori buni spre f buni dar neagreați de staff. Si aduși alții din fel si fel de motive. Asta e alta poveste. Exact cum spune colegul de câțiva ani e același lucru cu accidentările. Inteleg ca vrei sa te lupți sa faci ceva frumos dintr-o echipa cu buget mic dar când se întâmpla ceva de rau începem cu scuzele si orice alte motive

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      Achim are unele chestii prin care impune sau aproba daca vrei unii jucatori, nu stiu motivele, dar daca iti formezi o echipa cu banca acceptabila, atunci poti incepe sezonul in forta si daca mai si legi victorii te poti trezi pe pozitii fruntase in playoff, dar daca incepi cu accidentari, atunci treb sa schimbi din mers strategia, ce zicea colegul mai sus nu e vorba de recuperare si incalzire pt ca toti la nivelul asta se ocupa de aceste aspecte staff-ul, dar 4-5 accidentari nu au fost la Oradea niciodata e putin exagerat...

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    invatam si pe pielea noastra...
    Era clar din desfasurarea jocului de ieri, dar dupa ce Achim a mai si spus-o nu stiu cine nu intelege: jucam pana la play-off lejer, facem toate variantele si greselile posibile (ratam din pozitii libere ca si aseara, etc.) ne pastram aruncarile bune si jocul fara greseala pentru final! Lasa-i pe ceilalti "sa se arunce" pe rezultate acuma, "cine rade la urma..." In fond si statistica e "o resursa": n-ai cum sa mergi 100% tot sezonul, asa ca sacrifici deliberat zona cel mai putin importanta si marchezi atunci cand conteaza!

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :)
    Chiar daca uneori are niste declaratii de toata jena acum Achim are dreptate. Abia a revenit Zeno si te trezesti ca iti pierzi cel mai bun jucator (posibil pentru restul sezonului). O fi cautand el cateodata scuze dar nu e totusi magician. E extrem de frustrant ce s-a intamplat si e de inteles aceasta declaratie. Totusi nu inteleg ce e cu lantul asta de accidentari la Oradea, problema persista in ultimii ani, nu e ceva nou.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E intr-adevar ceva ciudat. La Zeno am inteles ca el a avut o accidentare mai veche la care s-a facut doar recuperare fara operatie. A recidivat in septembrie la Oradea si s-a incercat aceeasi metoda in speranta ca va fi ok. Nu a fost si in decembrie a trebuit operat. Daca luau decizia operatiei in septembrie era altfel. Parerea mea ca s-a gresit dar nu cunosc toate aspectele. La Pasalic a fost pur ghinion : in cadere a aterizat direct pe deget si s-a fracturat. Aici e pur ghinion.
      Ramane insa semnul de intrebare la numarul accidentatilor in ultimii 3 ani , cam multi...

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Bun, hai sa o gandim un pic si din celalalt unghi. Omul nu e magician, nu e responsabil total pentru accidentari atata timp cat nu ii forteaza, dar eu am o intrebare diferita. Cine Dumnezeu a construit echipa? L-ai indepartat pe Milosevic si l-ai adus pe Denison care se accidenteaza instant, cu el sau fara el oricum nu ai 4 indiferent cat de mult incerci sa explici, iar tu nu ai rezerva pentru ca l-ai adus pe Nikolic. In momentul in care construiesti un lot, nu te gandesti putin ce jucatori ar trebui sa ai in afara lotului si ce pozitii ar trebui sa acopere in caz ca se intampla nenorociri gen ruperea lui Pasalic sau a lui Zeno? Avem vreo 4-5 oameni care pot acoperi pozitia 1 linistit, cica Vaidas nu e 1 clasic dar totusi joaca 1 clasic ca e mai bun ca Trotter, in viziunea lui Achim. Barnette era liber de contract, era mai stretch 4 decat Gajovic toata ziua. Nu dau cu paru, incerc sa prezint o alternativa la ce s-a facut. Din moment ce ne permitem sa tinem 2 straini pe banca nu cred ca e vorba de bani. Repet, cine a construit echipa? Raman la parerea ca e una construita extrem de prost, spre deosebire de cea din 2015-2016 cand s-a plombat EXACT ce a lipsit prin Zeno si Zupan. Iara sa te plangi constant de accidentari, omule, oamenii astia mai au familii, copii isi pot rupe degetu prin casa, asta e natura vietii, faptul ca tu nu ai jucatori care sa acopere posturile inseamna ca nu ti-ai facut bine temele.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Trebuia o virgula acolo dupa copii. E de la nervi.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ai dreptate in mare parte. Dar, referitor la buget, aici te contrazic : a fost si vorba de bani. Ai 8 straini dar e vorba la ce bani ai cei 8. Crezi ca Achim nu l-ar fi vrut pe Falker, care poate juca atat 4 cat si 5? Problema e ca in afara de Steaua sau Cluj nici o alta echipa nu si-l permitea salarial. L-a adus pe Richards, care nu e nici el ieftin. Echipa conceputa in august nu a fost rea, ulterior s-a stricat. Pe Milosevic nu l-a dat nimeni afara, el vroia sa plece si din acest motiv crea tensiuni in echipa.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Echipa conceputa in August cred ca era de titlu, mai ales cu un implant gen Richard si Zeno disponibil. Era categoric cel mai bun lot de la Oradea din ultimii ani, cred ca peste cel care a luat titlul.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • hhh:

      Lazar
      care este situatia lui Lazar, de ce nu joaca? pt ce a fost adus??

      cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Lazar
      Nu stiu situatia lui, nu am vazut niciun comunicat al clubului in pivinta asta; dar, personal, cred ca varianta in care am fi acoperiti cel putin ca posturi, ar fi lasarea in afara lotului a lui Valeika si in locul lui sa intre Nikolic; ramanand la pozitia 5 cu Tibarna si Lazar, fiind si Denison o solutie in anumite momente.
      In aceste conditii, Nikolic va duce mingea, astfel ca Zeno si Richads sa fie mai fresh pentru faza de atac.

      cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu e bine fara om mare
      Si asa stati rau in caciula, daca lasi afara un om mare ce faceti, jucati small tot meciul, improvizanda cu Gajovic sau Bobe. Nu ca acum n-ar fi tot o improvizatie, dar asta e alta discutie...

      cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Cu toate astea eu insist și rămân și acum la convingerea ca în finala lângă Cluj va fi Oradea sau Steaua.
    Oradea rămâne o echipa solida cu oameni importanți, iar dacă Zeno se pune la punct cu ritmul de meci va fi ok.
    Steaua are poate cel mai valoros lot după Cluj, complet, cu banca destula.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    Oradea nu mai cistiga nici un meci pina la finalul acestui playoff, asculta pe unul cu experienta, mai mult vom iesi din primul tur in urmatorul playoff...

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    pt mine as vrea totusi sa cistige Sibiu anul asta titlul, a fost echipa cea mai constanta, dar depinde pt ca si ei au banca destul de scurta, vedem ce accidentari mai survin pina la final de playoff...

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!