Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Avem atuurile noastre, mergem foarte încrezători la Sibiu ”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2018

Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin a ajuns la faza semifinalelor. În penultimul act al campionatului se întâlnesc BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Seria a fost prefațată de antrenorul orădenilor, Cristian Achim, în cadrul unei conferințe de presă.

Tehnicianul formației bihorene a vorbit despre parcursul de până acum în playoff al echipei sale dar și despre ceea ce urmează în seria cu BC CSU Sibiu:

“Suntem la cea de-a 5-a calificare în semifinale în ultimele șase sezoane. Este un lucru extraordinar pentru noi, o performanță unică în intervalul acesta. Eu cred că asta arată nivelul la care am ajuns, dorința noastră de a ne menține sus și arată o constanță remarcabilă. Nu vreau să ne lăudăm singuri, dar acest aspect al constanței mi se pare foarte important.

Seria cu Piteștiul am început-o cu o înfrângere. Din nefericire nimic nu ne-a ieșit în acel meci. Ne-am redresat și au urmat trei victorii, între care două pe teren advers. Nu e ușor să câștigi de șapte ori în opt meciuri împotriva unei echipe precum Piteștul, una dintre primele șase echipe ale acestui sezon. Este foarte complicat din toate punctele de vedere, iar ultimele trei victorii s-au consemnat într-un moment foarte important și sunt rezultate care ne-au dus în semifinalele campionatului.

În ceea ce privește seria cu Sibiu, sărim de la echipa cea mai puțin atletică din TOP 6, după părerea mea, la cea mai atletică echipă a campionatului României. Vor fi meciuri complet diferite, atât din punct de vedere al caracteristicilor adversarului, cât și din punct de vedere al abordării noastre. Întâlnim echipa care a ocupat locul 1 până la ultima etapă și care până acum ne-a învins de trei ori în patru confruntări directe. De aici plecăm în această serie.

Avem atuurile noastre, mergem foarte încrezători la Sibiu și evident ne dorim calificarea în finală. Este cea mai mare dorință a noastră, a tuturor din echipă. Vom face tot de depinde de noi pentru a ajunge acolo unde consider că ne este locul. Bine-nțeles că tot ceea ce vorbim noi aici trebuie transpus în teren. Este evident acest lucru.

Repet ce am spus și la seria cu Piteștiul. O calificare este calificare indiferent de scorul general. Se poate termina 3-0 sau 3-2, nu are nicio importanță. Singurul lucru cu adevărat important este calificarea. Nu contează diferența de puncte, nu contează pe ce teren. Contează doar calificarea. Este important să ajungem noi la trei victorii în această serie.”

Cristian Achim a caracterizat adversarul cu care se va duela pentru un loc în finala LNBM:

“Sibiu este o echipă foarte bună. Evident că este o serie care se joacă. Repet, am pierdut de trei ori din patru meciuri directe, dar acest lucru nu mai contează acum. Jucăm cu o echipă foarte bună, dar nu este un adversar pe care să nu îl putem bate. Consider că suntem acolo.

Factorul fizic va fi extrem de important. În momentul în care Sibiul este cea mai dominantă echipă la recuperare ofensivă, excelează pe contraatac, are un număr mare de intercepții, devine limpede că va trebui să limităm aceste aspecte. Ei marchează foarte mult de pe urma acestor situații. Prin urmare pentru a limita toate aceste lucruri este limpede că va trebui să depunem un efort fizic impresionant.”

Cristian Achim a făcut și o comparație între seria cu BC CSU Sibiu din sezonul trecut din finala mică și semfinala din această stagiune:

“Sunt de părere că nu există niciun termen de comparație cu ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut. O serie din semifinale, a cărei miză este un loc în marea finală, are o cu totul altă greutate față de o serie pentru locul 3. Noi am avut mari probleme să ne regăsim motivația pentru acea serie după semifinala pierdută în meci decisiv. Aspectul mental este cu totul special și noi am avut un consum uriaș din acest punct de vedere în seria cu Clujul din semifinale. Bine-nțeles acest lucru a fost dublat și de faptul că ambițiile noastre pentru sezonul precedent au fost mai mari decât să jucăm pentru bronz. Firește că în aceste condiții să cucerim medalia de bronz a fost cu adevărat important, deoarece noi nu am luptat doar cu aversarul ci și cu motivația, cu găsirea tăriei de a continua după ratarea calificării în finală.

Semifinalele sunt cu totul altfel. Aici te lupți pentru accederea în finala mare. Miza este ridicată. Toți jucătorii, atât ai noștri, cât și cei de la Sibiu, vor fi conectați la importanța acestor meciuri. 100%. Cea mai mare dorință a noastră este să ne calificăm în marea finală. Consider că ar fi un rezultat fabulos pentru noi”

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!