Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Baschetul devine foarte simplu atunci când marchezi de pe semicerc”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.12.2018

oradea craiova achim

CSM CSU Oradea a câștigat ultimul meci de pe teren propriu din anul 2018. Campioana României a reușit să o învingă pe SCM U Craiova cu scorul de 85-69 și a ajuns la același bilanț ca oltenii, 8 victorii și 3 înfrângeri.

La finalul partidei Cristian Achim s-a declarat foarte mulțumit de seria victoriilor înregistrată de echipa lui în ultima vreme. Tehnicianul a evidențiat precizia eleviilor săi la aruncările de la distanță dar atenționează că baschetul va fi mai greu când procentajul aruncărilor de 3 puncte va scădea. Achim a vorbit despre revenirea lui Bobe Nicolescu dar și despre problemele cu care s-a confruntat Kris Richard în această săptămână:

„Mă bucur pentru această victorie în mod deosebit prin prisma conjuncturii, a faptului că a fost ultimul meci acasă din acest an și pentru deja tradiționalul eveniment de la ultimul meci de pe teren propriu al echipei noastre înainte de Crăciun. În plus, este cea de-a 5-a victorie consecutivă și mă bucur că avem o astfel de serie. Aveam nevoie de așa ceva pentru a câștiga la încredere, mai ales că în tur am avut oscilații permanente în joc și rezultate.

Sigur că baschetul devine foarte simplu atunci când poți să marchezi de pe semicerc. Noi am avut din nou 50% la acest procedeu, ceea ce este extraordinar. Va trebui, probabil, să ne așteptăm la o scădere a acestui procentaj, deoarece nimeni în lumea baschetului nu poate să marcheze cu peste 50% de la distanță pe parcursul unui întreg sezon.

Va trebui să ne folosim și alte arme, pe care consider că le avem. Din păcate, cel puțin până în acest moment, nu folosim îndeajuns de mult și de bine celelalte calități de care dispunem în faza de atac. De pildă nu am avut o agresivitate atât de mare precum mi-am dorit eu. Numărul de puncte încasate a fost până la urmă scăzut, lucru care mă satisface. Să avem sub 70 puncte încasate de la o echipă precum Craiova este mulțumitor pentru mine.

Ca număr de puncte primite am stat foarte bine, însă eu sunt de părere că avem potențial să jucăm mai bine în apărare decât am făcut-o. Am făcut câteva greșeli și neatenții în apărare care sunt de nepermis. Una peste alta este o victorie, consider meritată. Remarc faptul că am câștigat la o diferență mai mare decât am pierdut la Craiova. S-ar putea ca acest lucru să conteze la un moment dat.

Sunt fericit pentru forma foarte bună a lui Sean Denison. De asemenea, consider că cel mai mare plus al serii este revenirea lui Bobe Nicolescu. El are o singură săptămână de antrenament cu echipa, însă văzându-l cum se antrenează și nivelul la care este, am hotărât să-l folosesc. Bobe are întotdeauna un nivel foarte bun al intensității defensive și cred că ne va ajuta foarte mult din acest punct de vedere.

Repet, să rămânem sănătoși. Este tot ce îmi doresc. Kris Richard nu s-a antrenat în această săptămână. El a făcut antrenament doar în ziua meciului. A avut niște probleme de sănătate și a fost sub tratament. Bine că nu este nimic grav.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!