Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Cheia succesului a fost capacitatea noastră de a recupera sub coșul advers”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.05.2014

CSM Oradea a trecut cu 80-74 de BC Mureș în primul meci din cadrul semifinalelor LNBM. La finalul întâlnirii, tehnicianul grupării roș-albastre, Cristian Achim, a declarat că, această victorie a echipei sale a fost obținută în mare parte pe mână recuperărilor ofensive.  

„Este un rezultat foarte bun pentru noi, dar consider că nu am obținut nimic. Este doar un pas. Nu am foarte multe de spus pentru că în momentul de față consider că este inutil. Cheia succesului a fost fără îndoială capacitatea noastră de a recupera sub coșul advers. Am pregătit astfel meciul, am insistat foarte mult la antrenament să mergem la recuperare ofensivă întrucât avem această calitate. 

Din păcate nu am putut să fac niciun fel de economie de efort la jucătorii noștri. Nu am reușit să menținem un avantaj care să ne permită pe final să rotim mai mult și mai de jucătorii. În plus, Comagic s-a accidentat. Nu cunosc gravitatea accidentării, dar la cum l-am văzut eu nu cred că va putea să joace în Meciul 2. Va merge la analize pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. 

Avem 1-0 și cam atât. Urmează alt meci cu aceeași încărcătură în care cel mai important va fi cum recuperează cele două echipe. Risipa de energie va fi aceeași, întrebarea este cine va putea mai mult. De aici începe totul. Vom vedea mâine cum stăm”, a declarat antrenorul, fiind citat de site-ul oficial al clubului bihorean.

Baschetbaliștii pregătiți de Cristi Achim au recuperat un total de 39 de mingi, în timp ce adversarii lor din semifinalele play-off-ului au cules 28 de mingi la panou. Bihorenii au terminat cu 20 de recuperări defensive și 19 ofensive, în timp ce BC Mureș a avut 19 defensive și 9 ofensive. 

Meciul 2 al seriei se va juca miercuri, 14 mai, începând cu ora 18:45. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    antrenor
    Surprinzator ... orice meci se castiga cu aceleasi arme ... rebounds, turnovers, shot selection. O lupta echilibrata statistic, nicoara fiind intr-o zi mare la capitolul recuperari :)

    (n-am mentionat apararea ca e implicita)

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!