Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „ Clujul a fost echipa mult mai bună, indiferent că ne convine sau nu acest lucru”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.02.2017

Cristian Achim, antrenorul lui CSM CSU Oradea, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre eșecul usturător suferit pe teren propriu în fața lui U BT Cluj-Napoca. Campioana României nu a avut prea multe șanse în acest joc, pe care l-a cedat cu scorul de 75-55. Tehnicianul orădenilor a subliniat dominația echipei adverse, a vocrbit despre schimbările la nivel de efectiv și despre ceea ce urmează pentru echipa bihoreană:

„Felicit echipa din Cluj. A jucat senzațional acest meci. Așa cum a spus toată lumea, am jucat în compania celei mai bune echipe din campionat. Sunt principalii favoriți la tot ceea ce se întâmplă în România la ora actuală din punct de vedere baschetbalistic. Felicitări echipei din Cluj. A fost echipa mult mai bună, indiferent că ne convine sau nu acest lucru.

Noi nu am reușit să le facem față în acest meci. Ne-au depășit din primele minute…Vom încerca să fim mai buni, în următoaree meciuri.

Am jucat fără Mirkovic pentru că încercăm să îi odihnim pe băieți și să menținem un nivel de prospețime în echipă, întrucât toți adversarii noștri în campionat sunt mai bine din acest punct de vedere. Cum e și normal să fie, deoarece nimeni nu a jucat atâtea meciuri precum am făcut-o noi.

Așa cum am spus și după victoria de miercuri, nu suntem singura echipă care se confruntă cu această situație. Majoritatea echipelor din Basketball Champions League parcurg momente foarte dificile în competiția internă. Noi am avut două zile să pregătim acest meci, în vreme ce Clujul l-a pregătit toată săptămâna. Fără să mai pun la socoteală valoarea intrinsecă a adversarului.

Urmează turneul de Cupa României. Nu vorbesc despre ce obiectiv avem, dar e limpede că mergem la Sibiu cu scopul de a câștiga primul meci. Adversar este Timișoara, echipă pe care sper că vom reuși să o învingem de această dată. Dacă îl vom câștiga, scopul nostru va fi să ajungem în finală, iar dacă ajungem acolo, vom ținti câștigarea ei.”

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Observ ca pe masura ce ne adancim in sezon persista unele probleme de care nu vrem sa nu putem sa ne achitam. Nu sunt de acord 100% nici cu cei care dau in Achim nici cu cei care dau in jucatori exclusiv, pentru ca vina e undeva la mijloc.

    Problema psihicului ramane de anul trecut, dar acum se manifesta prin prisma faptului ca nu suntem in stare sa legam victorii consecutive in toate competitiile sau jucam montati doar in Europa, impotriva unor adversari cu nume, pe o platforma in care jucatori ca Zeno sau Denison pot fi vazuti si presimt ca la vara ne vor face cu mana din mers. In campionat, unde ai 3 infrangeri consecutive si te ajuta Dumnezeu cu jocul rezultatelor, joci dezinvolt, dar ca la matineu.

    La o postare anterioara spusese un fan al echipei noastre ca a fost arbitraj pro-Cluj. Nu stiu ce meci a vazut, dar nu cred ca am vazut arbitraj mai pro-Oradea in ultimii 2 ani la sala. Oamenii aia au facut absolut tot ce au putut sa ne aduca inapoi in meci, fluierand orice atingere dupa ce Clujenii erau in penalizare si oferindu-ne fiecare turnover, dar cand n-ai cu cine sa reintrii in meci nu are nici un rost daca ratezi libere si iti bati joc de actiunile ofensive.

    Raman la parerea ca extra-transferurile din acest sezon au fost si raman problema cea mai mare. Propuneam ca o teorie la un moment dat dupa accidentarea lui Sean sa se aduca un jucator de profilul lui la echipa, un scorer dovedit care sa puna constant puncte si presiune pe adversar, dar inainte s-a insistat cu Lucic, care mie mi se pare un jucator incomplet si extrem de fluctuant, si cu Franklin, caruia ii multumesc din inima pentru tot ce-a facut la Oradea dar in angrenajul asta nu mai are loc. Probabil e si o problema de buget, dar e si o problema de "gandire manageriala" marca Achim & Sere care au crezut ca pot reinvia spiritul de campion cu legendele de anul trecut. Din rahat nu prea mai faci bici de 2 ori consecutiv, trebuie sa-ti asumi niste jucatori care poate nu sunt pe stilul tau ca antrenor dar isi fac treaba in teren.

    Inca nu e destul de tarziu sa se salveze ceva, urmeaza o serie de meciuri in care Achim isi joaca, vrand nevrand, postul, iar in cazul unei eliminari din F8 si din Europa in 25 cu Usak nu cred ca-l mai spala 10 ape dupa playoff, unde, daca e sa fim corecti cu noi insine, in formula asta, cu spiritul asta de echipa pe care nu-l avem si cu valoarea bancii, nu avem sanse.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      multumesc
      pentru aceasta parere lucida si corecta.

      Clujul a castigat anul asta un antrenor care si-a asumat lipsa de experienta si i-a lasat pe jucatori, multi dintre ei foarte expermientati si valorosi, sa joace baschet. Si rezultatele se vad.
      La cum arata echipa acum, eu nu vad pe cineva sa ne bata in PO. Sa vedem insa cum va reactiona echipa la momente de presiune pentru ca pana acum nu prea au avut astfel de momente in sezon. In PO insa orice echipa joaca pe totul sau nimic iar faptul ca U este cotata de toata suflarea baschetbalistica din RO drept principala favorita la titlu anul acesta (atat prin prisma lotului, conditiilor, cat si a rezultatelor de pana acum si a pozitiei din clasament) este un dezavantaj spun eu.
      Insa am mare incredere atat in Silva (pe care l-am considerat o alegere proasta la inceput, privindul din perspectiva de jucator recalcitrant - mea culpa, din postura de antrenor si-a schimbat mult comportamentul) cat si in VM si Rasic, doi jucatori completi fizic, tehnic si tactic, jucatori maturi in jurul carora se pot obtine rezultate frumoase.

      Hai U si hai baschetului de calitate!

      Nota pt administratorii siteului: De cand a crescut traficul pe site a inceput sa apara din ce in ce mai multa publicitate. Felicitari! Dar, am marea rugaminte la dvs sa incercati sa evitati publicitatea agresiva (pop-up peste stire) si sa folositi spatiul din jurul textului. Cred ca aveti un public mult deosebit fata de alte siteuri de sport din RO si acest public ar aprecia gestul. Either way, eu voi continua sa urmaresc totalbaschet.ro, o comunitate online adresata sportului meu de suflet, formata (in marea majoritate) din persoane cu idei si opinii exprimate intr-un mod inteligent respectuos.

      cu 7 ani în urmă (13.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Lipsa de daruire !
    Lipsa de concentrare, de dorinta si de motivare e ceea ce am vazut si eu, si asta deranjeaza. Am avut senzatia ca daca mai jucam o zi intreaga si tot nu avem nici o sansa la victorie....Asta nu e mentalitate de echipa campioana ! 😡😡😡😡

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Recunoastere
    Vreodata, oare, o sa il auzim si noi pe Cristian Achim ca isi recunoaste parte lui de vina ? Mica, mare cum o fi...Auzim doar nr mare de meciuri, accidentarile, desi acum stam chiar bine, in afara de Sean avem tot lotul, jocul "extraordinar" al adversarului, desi Clujul nu a jucat grozav aseara, doar ca Oradea a fost foarte slaba...
    Antrenorul chiar nu are nici o vina niciodata ?

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Adevar...
    Ma bucur sa vad ca si unii suporteri oradeni au aceeasi parere cu noi...lipsa de dorinta, daruire, lipsa unei echipe motivate si luptatoare, asta asteptam toti de la Oradea. Pacat de echipa si mai ales de suporteri, sa privesti un asemenea meci este dureros...nici nu poti striga din tribune pentru ai motiva...nu ai cum cand vezi ca lor nu le pasa si nu lupta pe teren.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    @adrian.or sunt total de acord cu tine doar că aș adăuga că echipa asta nu a fost făcută pentru atâtea fronturi.Da ai 8 străini dar în acest moment unu nu iți joacă din noiembrie și Lucic si Franklin mare lucru nu este de spus.


    Nu știu ce sa spun legat de Achim și jucatul postului.Eu unu afirma ca Usak nu mi s-a parut o super echipa și nu știu daca ne poate elimina.Si legat de cupa chear nu știu ce facem acolo dupa ultimele meciuri vazute.Adica una rece una caldă.

    Rămân la concluzia că altfel era meciul cu Sean si Branko în echipă ieri.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Da, cu certitudine era un cu totul alt meci cu Mirkovic si Sean in teren, atat din punct de vedere ofensiv cat si al implicarii lui Zeno pe toate fazele de joc.

      Usak nu o fi fost intr-adevar o super echipa, dar are valori individuale care pot sa rastoarne usor un meci, si trebuie sa recunoastem ca diferenta era mult mai mica daca nu comiteau atatea tehnice si nu cedau psihic. Va fi un meci extrem de greu acolo, iar la cel din cupa cu Timisoara nici nu vreau sa ma gandesc. Numarul de straini ne limiteaza foarte tare, si probabil ne-am surprins si pe noi prea placut cu parcursul european lung, ne-a cam prins cu pantalonii in vine daca mi se permite metafora.

      Va fi un final de sezon interesant si gestionarea lui este cruciala. Ramane de vazut daca vom asista la un nou moment de geniu marca Achim, depinzand foarte mult de oboseala jucatorilor si starea lor de sanatate, sau daca brand-ul asta se va prabusi prin luna Mai si va trebui reconstruit totul pe un schelet nou.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    temă de gândit
    Nu ar fi o posibilitate ca Achim și echipa să fi sacrificat jocul cu noi pentru mai multe motive?
    1. Pregătirea cupei în condițiile în care până acum CSM a jucat pe două fronturi.
    2. „U” în mod cert are lot mai bun în acest moment și eventualitatea unei victorii a Oradei în meciul cu noi avea șanse reduse.
    3. Oradea avea deja locul 6 asigurat.
    Ceea ce înțeleg este frustrarea voastră față de modul cum au jucat românii din echipă cu excepția lui Mandache.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Cred ca la pauza cand au aflat de rezultatul de la Craiova s-au linistit, i-a permis sa nu se mai agite pe banca aiurea, dar Achim a avut o reactie fata de Zeno cel putin ciudata, iar contra-reactia lui Zeno da mult de gandit. Exista un conflict acolo, si nu stiu in ce masura se adanceste sau se repara.

      Cred ca, pe langa frustrarea fata de jucatorii romani, cu exceptia lui Mandache si poate a lui Titus, a deranjat publicul abordarea din ultimele 3-4 minute. Unora li s-a parut un misto al lui Achim si nu un mesaj de solidaritate cu jucatorii romani. Parca baietii astia nu vroiau sa reintre in meci, daca Tibirna transforma toate liberele eram la 6 puncte in spate, Clujul rata atac dupa atac (cu putin ajutor de la Ciulin) si eram acolo, dar zici ca nu au vrut.

      In fine, ce a fost in capul lor doar ei stiu. Speram la mai bine, hai CSM!

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      @adrian.or la ce te referi legat de reactia Achim-Zeno?Eu unu din sală nu am observat,sau s-a vazut ceva anume la tv?

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Mi s-a spus ca s-a intors Achim spre Sere si i-a spus ca in repriza a doua nu-l mai baga in teren. A inceput sfertul 3 cu el, apoi cand a vazut ca a mai pierdut o minge, i-a transmis iar lui Sere ca acum chiar il scoate. De acolo incolo nu a mai fost pe teren. Zeno are darul sa fie foarte expresiv, si facea niste mutre fenomenale, nu stiu daca spre Achim sau ca reactie la jocul prost. Dar semnele nu sunt bune, mai ales daca iei in considerare incidentul din meciul cu Dinamo de la time out.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Zeno
      Martin a avut o reacție urâtă la meciul cu Dinamo, când Achim i-a reproșat un turnover.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    sacul cu tactici secrete
    Tactica antrenorului nostru e clara si usor de inteles: "toate mingile la Zeno, ca stie el ce sa faca cu ele". Din acest motiv minutul de time-out este "prea lung" si incepe cu o plimbare brat-la-brat a celor doi antrenori oradeni. Sigur ca mai avem si alte tactici:"toate pasele la Barnette", dar asta numai cand Sean nu este accidentat!

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!