Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Consider că diferența s-a făcut în nivelul nostru de apărare”

Valentin Todea

Valentin Todea
08.10.2018

Campioana en-titre a debutat cu o victorie în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa bihoreană s-a impus în confruntarea din Arena „Antonio Alexe” cu BC SCM Timișoara, scor 76-65. La finalul unei încleștări ce a debutat cu run-uri de ambele părți, antrenorul orădenilor, Cristian Achim, și-a oferit opiniile în fața presei:

“Sunt fericit pentru că am câștigat. Aveam mare nevoie de acest rezultat, deoarece în caz contrar s-ar fi strâns câteva rezultate negative în succesiune ceea ce era greu de suportat la start de sezon. În al 2-lea rând trebuie să remarc faptul că echipa a fost extrem de motivată, iar băieții au dorit să-și arate valoarea.

Consider că diferența s-a făcut în nivelul nostru de apărare. Opinez că am avut un nivel foarte bun în defensivă și sunt foarte mulțumit de acest lucru pentru toate cele 40 minute de joc. În prima repriză am încasat 33 puncte, pentru ca în cea de-a 2-a să primim doar 32. Ceea ce este foarte bine.

Mă bucur foarte tare pentru Laci Lazar, Uros Lucic, Marcus Ginyard și Muhamed Pasalic. Sper că vom fi din ce în ce mai buni. M-a mulțumit foarte tare numărul de pase decisive, deoarece am pus accentul pe acest aspect în discuțiile cu jucătorii, avem nevoie de circulație, avem nevoie să împărțim mingea”, a declarat tehnicianul, conform csmoradea.ro.

Cristian Achim a vorbit și despre prestația lui Brown, jucătorul care a impresionat în această seară în echipamentul alb-violet:

„Am rămas un pic surprins de Sherwood Brown, care a marcat foarte bine de la mare distanță. A înscris inclusiv din situații dificile. În schimb, am reușit să-l oprim pe Vukosavljevic. Care este un jucător extrem de bun, care a evoluat la un nivel foarte înalt. Este un jucător foarte bun. Mă bucur pentru felul în care Uros, Laci și Arturas s-au achitat de sarcini în defensiva contra lui.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!