Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Dacă am fi beneficiat de avantajul terenului propriu, cred că ne-am fi impus”

Paul Olar

Paul Olar
14.05.2017

U-Banca Transilvania a fost mai puternică în decisivul cu CSM CSU Oradea. Clujenii s-au impus cu scorul de 84-78, urmând să se dueleze în finală cu Steaua CSM EximBank.

Semifinala a oferit însă un baschet spectaculos, aspect evidențiat și de Cristian Achim, la conferința de presă.

“S-au duelat două echipe foarte, foarte bune. A fost un spectacol baschetbalistic deosebit, pe care cred că l-a gustat toată lumea pasionată de această disciplină. Așa cum mi-a spus Mihai Silvășan la finalul meciului, au fost niște încleștări ieșite din comun. Felicit Clujul pentru victorie și calificare în finală. Evident suntem extrem de dezamăgiți. E normal să fie așa, întrucât am ratat calificarea în finala campionatului după o serie de meciuri în care consider că am evoluat foarte bine. Îmi pare rău că nu am câștigat un meci la Cluj. Nu mă refer neapărat la Meciul 5 pentru că noi am jucat bine și în primele două meciuri ale acestei serii."

Întrebat dacă crede că Oradea s-ar fi impus într-un decisiv disputat pe teren propriu, tehnicianul a răspuns următoarele:

“Eu cred că până la urmă nu e întâmplător că fiecare și-a câștigat meciurile de pe teren propriu. Probabil, dacă noi am fi beneficiat de avantajul terenului propriu, cred că ne-am fi impus. Este evident că ambele echipe au un suport extraordinar din partea propriilor fani. Ajunge să ne uităm la spectacolul din tribune consemnat la acest meci, dar în același timp întreaga serie s-a desfășurat în fața unor tribune neîncăpătoare, cu atmosferă de excepție oferită de iubitorii baschetului din aceste două orașe. Eu cred că atât Cluj, cât și Oradea, au oferit o imagine deosebit de pozitivă acestei discipline. Aș vrea să se consemneze acest lucru deoarece tot ceea ce facem noi este lipsit de importanță sau valoare dacă feedback-ul este negativ sau inexistent”, a declarat Achim, potrivit csmoradea.ro.

În finala mică, CSM CSU Oradea se va duela cu CSU Sibiu.

Foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Achim
    Felicitări celui mai bun antrenor român al momentului! Sper ca Silvă să îl depășească în viitorul apropiat.

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Achim
    Nu pot fi de acord intru-tot, cred ca in acest sezon a afisat o doza de inganfare mai ales fata de U. Da ne-a batut in playoff dar nu suficient. Locul 4 este meritat anul acesta pt Oradea. Sere schimbari ?

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      Părere
      Părerea mea este că Achim și staful său au abordat acest sezon competițional conștienți că trebuie să lupte pe mai multe fronturi și l-au împărțit în etape. În prima etapă a sacrificat cumva intrecerea internă și s-au axat pe cea europeană. Numai după finalul aventurii europene Achim s-a concentrat pe competiția internă. Să nu uităm că a avut probleme de lot și, în mod sigur, a trebuit să folosească la maximum resursele financiare și umane de care a dispus. Cu toate acestea a recuperat frumos și din punctul meu de vedere ar fi vrut să termine sezonul regulat pe locul 3. Aici a intervenit strategia celor de la „U” care au preferat să se bată cu CSM în semifinale. CSM-ul era clar pe o pantă ascendentă și în mod sigur forma care ar fi avut-o la momentul finalei ar fi fost mai bună decât cea din semifinală și după cum s-au desfășurat meciurile din semifinală, probabil ar fi avut șanse mai mari să câștige finala. În ceea ce privește aroganța lui Achim față de „U”, eu cred că mai degrabă a fost o încercare de a se încărca psihologic, el și echipa. Să nu uităm că declarația a venit într-un moment frustrant când a fost clar că va juca cu „U” în semifinală și că în sezonul actual CSM-ul nu câștigase nici un meci împotriva noastră.

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      raress23
      Intrebarea este pe cine cedeaza "U" din lotul important, managerul sau antrenorul. Dupa care Sere il regimenteaza la Oradea :)

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Dar
      sa vedem cine va fi campioana...pe anul 2016-2017.

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    home court
    playoff-ul e momentul de intensitate maxima, si defapt momentul cel mai important al campionatului ... dar nu degeaba joci un sezon intreg ... avantajul terenului propriu e incredibil de important in baschet unde o secventa de 2-3 minute in care inscri si adversarul un inscrie poate insemna victoria ... publicul contribuie din plin la astfel de momente.

    oradea a vrut un sezon bun in cupele europene (si l-a avut) dar a trebuit sa sacrifice competitia interna ... dupa eliminarea din cupe s-a concentrat pe campionat, dar dorinta/ardoarea sibiului i-a facut sa termine pe 4 si sa joace semifinala cu cluj.

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    ACHIM
    Felicitari pentru tot ce ai facut la ORADEA, desi multa lume din orasul in care antrenezi(ORADEA),nu au invatat sa te respecte si sa te rasplateasca cu laude pentru tot ce ai facut la acea echipa in decursul anilor in care ai antrenat si antrenezi acea echipa CSM ORADEA,din pacate nu vad acele multe plusuri care le-ai adus sa castigi in titulu si sa joci 2 sau poate 3 finale este ceva
    iar in ultimi ani ai adus un mare plus in atrenorat in tara noastra , inca o data felicitari si sper sa ai parte de multe reusite, HAI U-BT

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Daca...
    Daca avea baba un coi
    Se ducea la razboi
    Omora vreo unu, doi
    Si se intorcea-napoi!

    Lasa-l domne pe daca. Foloseste ce-i lipsea babei si zi ca a fost un sezon bun pe plan european, ca ati fost aproape de finala dar Clujul a fost mai buna. Nu ca daca...

    cu 6 ani în urmă (15.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!