Stiri

Cristian Achim: „De când sunt antrenor la nivel de seniori nu știu să fi avut alt meci cu 11 posesii pierdute în primul sfert”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.11.2018

CSM CSU Oradea a pierdut cu 72-76 meciul cu ZZ Leiden din penultima etapă a primei faze a grupelor FIBA Europe Cup. Olandezii conduceau la prima pauză cu 10 puncte, avans pe care orădenii nu l-au putut recupera în următoarea jumătate de oră. Antrenorul campioanei României, Cristian Achim, a vorbit despre greșelile din primul sfert când elevii săi au avut 11 turnovers.

„Este foarte complicat să câștigăm un meci având în vedere modul în care am juat în primul sfert. Nu-mi aduc aminte, de când sunt antrenor la nivel de seniori, întrucât nu știu să fi avut alt meci cu 11 posesii pierdute în primul sfert. Aproape toate transformate în contraatac și majoritatea în puncte cu efect imediat.

Am câștigat toate celelalte trei sferturi în condițiile în care ne-am revenit ușor, dar răul a fost deja făcut. Olandezii au avut deja un avantaj de zece puncte i-am pus în ritm foarte bun. În ultimele 30 de minute ale meciului am avut doar șapte mingi pierdute. În trei sferturi am avut cu patru mingi pierdute mai puțin decât în primul sfert”, a declarat Cristian Achim după meciul cu ZZ Leiden, conform site-ului oficial al grupării bihorene.

Tehnicianul campioanei a vorbit despre un nivel dezastruos de concentrare în primul sfert, dar și despre o epuizare după duelul cu U-BT Cluj din campionat.

„Sigur că ne afectează acest ritm de jocuri. Nu avem o rotație îndeajuns de lungă. Meciul cu Clujul ne-a epuizat atât fizic, cât și mental, însă chiar și așa am avut alte așteptări de la acest meci. Am fost absolut sigur că vom câștiga, dar nivelul nostru de concentrare a fost dezastruos în primul sfert. Motive putem să tot găsim, dar trăgând linie am pierdut acest meci. Înfrângerea rămâne înfrângere”, a adăugat Achim pentru aceeași sursă.

Acesta a vorbit și despre rotația olandezilor, care au avut patru jucători cu peste 35 de minute, unul cu 29 de minute, unul cu 14, unul cu 5 minute și doi cu mai puțin de un minut. La orădeni au fost doar doi jucători care au jucat puțin peste o jumătate de oră, Richard și Pasalic, alți patru au evoluatat între 24 și 30 de minute, iar ceilalți doi între 12 și 17 minute.

„Leiden a jucat într-o rotație de șase jucători. Așa cum a făcut-o în fiecare meci din acest sezon. Este posibil acest lucru pentru că ei au construit echipa în acest fel. Au șapte jucători cu care joacă întreg sezonul. Au trei jucători la perimetru construiți să joace 40 de minute. Mă refer la Watson, De Jong și Thompson. Pot să facă asta chiar și la trei zile. Sigur că ei au amânat câteva meciuri deoarece celelalte echipe din campionatul Olandei au câte opt meciuri jucate, iar Leiden are doar cinci. Cu siguranță acest lucru i-a ajutat”, a mai spus Cristian Achim.

Olandezii au obținut calificarea în faza următoare, în timp ce CSM CSU Oradea nu mai are șanse înaintea ultimei etape, când joacă în deplasare cu Sakarya BSB în 21 noiembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!