Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „ Eu m-am bucurat să fiu aici. Este un vis să joci în săli cum sunt cele de la Sibiu, Cluj sau Pitești”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.03.2019

CSM CSU Oradea a administrat prima înfrângere pe teren propriu lui BC CSU Sibiu. Campioana în exercițiu a României a învins în Sala Transilvania din Sibiu cu scorul de 72-70, la capătul unui meci cu un final nebun.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a vorbit despre succesul repurtat de formația sa în fieful liderului Ligii Naționale de Baschet Masculin:

„A fost un meci foarte frumos. Zic eu, un baschet de calitate. În mare parte am reușit să facem ne-am propus. Evident, am făcut și foarte multe greșeli, însă poate este normal. Îmi pare totuși rău de diferența pierdută mult prea ușor. Am avut multe neatenții în atac și o neatenție îmensă în ultimele secunde, ceea ce pentru noi nu este acceptabil. Una peste alta, a fost un meci frumos, într-o atmosferă excepțională. Eu m-am bucurat să fiu aici. Este un vis să joci în săli cum sunt cele de la Sibiu, Cluj sau Pitești. Este ceva foarte frumos și doresc ca lumea să se bucure de aceste chestii. Până la urma este o întrecere sportivă.”

Tehnicianul a vorbit și despre forma bună pe care o traversează echipa sa, la scurt timp după ce orădenii și-au completat lotul de jucători:

„În momentul în care câștigi, evident că este bine. Noi aveam nevoie de cele două implanturi, indiferent cum, indiferent care. Am jucat o mare parte fără doi jucători străini, ceea ce s-a cunoscut și în rezultate, și în pregătire. Acum avem lotul complet și jucăm bine. Să spunem că implanturile au reușit, însă să vedem când se va juca cu miză foarte mare.”

Întrebat despre transferul lui Sean Barnette și dificultatea de a-l întrega în echipă, Cristian Achim a replicat:

„Mai bine să am o problemă să-l integrez decât să am probleme cu accidentări. Efectiv sunt torturat de aceste aspecte. În ultimii ani, parcă am fost blestemați. Sincer, nu vreau să trec printr-o astfel de experiență, să nu avem practice cu cine să jucăm. Atunci, este o modalitatea de a noastră de a ne proteja. Să sperăm că va fi toată lumea sănătoasă.”

foto: sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Achim&Oradea
    Cred ca oradenii is favoriti la titlu. As vrea sa cred ca si noi, dar achizitiile lor sunt eficiente. Sibiul joaca la fel, oarecum haotic, dar fizic. Cand Tamulis nu e in mana, e greu. Azi a stat si Philmore, care ii cam cel mai complex de acolo, cred eu. E o lupta interesanta. PS: Din pacate, atmosfera frumoasa mai gasesti doar la Sibiu si Pitesti, rar pe aici. E pacat sa vezi salile de la Timisoara si Craiova ca-a goale.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Victorie absolut meritată și fără dubii, scorul ușor mincinos. Ei au pregătit foarte bine meciul, ne-au blocat perfect, au avut agresivitate, iar pe noi lucrul ăsta ne-a mirat... Am experimentat, ne-am asumat niște chestii (din păcate nu până la capăt) și asta e. Am avut în seara asta niște flashback-uri din anii trecuți, sper să nu le mai văd. Arbitrajul așa și așa aș zice, cu câteva greșeli, ce e deranjant e chestia asta a lui Ciulin de a fi el în centrul atenției și compensațiile care nu își au locul. În rest, mergem mai departe, continuăm integrarea lui Ewing, singurul lucru pe care mi-l doresc este să își asume mult mai mult, cu orice risc. La experiența și valoarea lui vroiam să văd mai mult azi, iar de la Dan vroiam mai mult curaj în a-i da minute și a-i cere implicare. Pare acum destul de clar că oamenii de pozițiile clasici pe pozițiile 4 și 5 nu trebuie să facă parte din rotația asta. Dar trebuiau încercate și variantele astea. Mergem mai departe, lupta pentru podium e absolut deschisă, Clujul și Oradea joacă foarte bine acum, ceea ce înseamnă că vom vedea meciuri faine în continuare.

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Achim
    Poate să-mi spună cineva ce reprezinta fotografia din articol?
    Altfel, Achim este peste tot ce înseamnă antrenori de baschet în Romania: atât ca și viziune asupra baschetului, cât și ca și caracter și personalitate.

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Posibil să fie tricoul pe care Csm l-a pus pe locul destinat oaspeților, în memoria suporterului sibian Radu Musoaie, iar distinsa doamnă cred că ar fi vreo rudă, dacă nu chiar soția sa. Dacă greșesc îmi cer scuze, este doar o supoziție.

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    achim
    poza este facuta inainte de inceputul meciului, atunci cand cristi achim a traversat terenul pentru a interactiona cu doamna din fotografie. initial nu am vazut ce s-a intamplat, doar am auzit cum galeria sibiului il aplauda pe acesta. Respect Cristian Achim

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!