Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Finala nu este jucată. Poate ei au devenit acum favoriți”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.05.2016

CSM CSU Oradea a cedat a doua partidă din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. La finalul confruntării secunde cu BC Mureș, tehnicianul orădenilor, Cristian Achim a tras concluziile după jocurile de la Oradea în cadrul unei conferințe de presă. Cu 1-1 la general, antrenorul originar din Râmnicu Vâlcea o vede pe formația adversă drept favorită de acum, dar crede în revenirea formației sale:

„Am pierdut acest meci pe apărarea din primul sfert, dar au fost și alți factori. Pe care nu îi numesc acum. Am revenit în debutul reprizei a 2-a, dar am depus un efort foarte mare și undeva era firesc să plătim pentru acest consum. Am permis niște lucruri pe care nu e posibil să le permitem deoarece vom fi pedepsiți. Este 1-1 după jocurile de la Oradea. Evident vom merge la Târgu-Mureș pentru a câștiga.

Avem de pus la punct niște lucruri. Sunt aspecte pe care le putem corecta și cu siguranță nu este o situație iremediabilă. E adevărat că am început prost ambele meciuri. Pe primul am reușit să-l întoarcem, dar pe al 2-lea nu am reușit. Am încercat să începem mai bine în această partidă, însă nu am reușit.

Târgu-Mureș este o echipă cu jucători foarte experimentați în componență. Alcătuiește o echipă foarte bună. În prezent îl are în componență pe Fraseniuc, un jucător care a lipsit Mureșului vreo două luni. În contextul regulii autohtonului, absența lui a fost extrem de impotantă. Prin revenirea sa, lucrurile s-au schimbat.

Finala nu este jucată. Cel puțin eu așa cred. Este adevărat, seria se mută la Târgu-Mureș. Poate ei au devenit acum favoriți. E normal să fie așa, însă acest lucru nu înseamnă nimic. Rămâne de văzut cum va decurge această serie în continuare, dacă se schimbă statutul celor două echipe.”

foto: Roby Boros

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Barac !
    E nevoie de Barac ! In locul lui Salid. E mult mai puternic, mai bataios si nu arunca rau deloc...

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Barac,
    este bataios, dar nu a jucat de multa vreme,exista posibilitatea sa ajute asa cum exista posibilitatea sa nu se integreze in relatiile de joc si sa nu aiba randament.Vezi Lupusavei jucator cu mana buna dar care neprinzand lotul in cele mai multe cazuri anul acesta si neintrand in calcule lui Achim nici la antrenament inainte de accidentarea lui Rade ,il baga akum cate 4 minute pe meci si se astepta minuni, astea deocamdata nu sau intamplat si se alege cu critici si ironizari de la unii asa zis specialisti in ale baschetului de pe diverse site-uri.Chiar citeam ca este folosit excesiv de mult daca 10 min in 2 meciuri intr-o luna jumatate(m-am documentat akum din statistica FRB Ca sa nu bat campii ), este mult ma inclin in fata celor care sustin asta, nu-i bai important ca echipa sa castige avem jucatori buni, si inteligenti,sa avem incredere in ei si in deciziile lor,si...parerea mea nu facem bine fiind vesnic nemultumiti de tot ceea ce fac baietii.HAI CSM ORADEA hai baieti, fiti increzatori in tot ceea ce faceti si FITI CALMI TOTI!

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Vreti sa il factei mare pe Barro sau de ce ati vrea sa scoateti un juctaor de pozitia 5? Barac nu are treaba cu Nuhanovic si nu poate juca in locul lui. poti regandi echipa si jocul cu schimbarea asta, dar aici e o problema. Daca il scoti pe Nuhanovic atunci trebuie sa joci permanent 5 cu Zupan sua Tibarana sau sa joci fara 5, iar a juca fara 5 sau doar cu Zupan, eu cred ca l-ar face mare pe Barrro fara probleme. Ca sa nu mai discutam ca Tibarna e fragil rau, iar Barro e vulpoi puternic

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Despre Barac
    Dacã îl bagi pe Barac,poti juca cu Lucic pe 5.Da s-ar schimba treaba.Pe patrundere Barac e foarte ok.Dar ar fi o idee.Sa nu uitam cum a jucat Zeno farã Lucic în echipa.Daca Lazar nu isi revine,auzind cã are probleme cam mari atunci Oradea poate juca fara Nuhanovic si este o piesã esentiala pt Mures,Lazar.

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Altã pãrere
    Avem nevoie de toti pivoti la meciul 3. Din simplu motiv: dacã joacã Lázár de aceea, dacã nu "primeste" acceptul medicului de aceea. Barow singur 40 minute!? Ivanovic nu-i sigur cã intrã pe teren, dar asa cum in primul meci noi l-am "suprins" pe tigrii cã Lucic a intrat din primul minut si au iesit aruncãrile, asa sambata ar putea sã aparã pe teren Ivanovic. La Cluj N (Tibârnã a fost accidentat) anul acesta am pierdut cand am avut doar 2 oameni inalti si Tenter a mizat si cu jucãtorii inalti ne-a executat pânã la pauzã.

    cu 7 ani în urmă (25.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Barac
    Era o idee, buna sau rea....Nu noi decidem, Achim stie cel mai bine, sau asa sper :) Doar ca in primele 2 meciuri, cu toti pivotii in lupta, am cam alergat dupa Mures si dupa egalare in continuu. Asa ca poate s-ar putea incerca si altceva, un joc cu mult mai multa forta pe patrundere. Cred ca avem nevoie de o alta abordare in cele 2 meciuri din "jungla". Sa vedem...

    cu 7 ani în urmă (25.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!