Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: ”Jucătorii sunt puțin debusolați”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
01.02.2019

Prezent la conferința de presă de după meciul contra CSU Sibiu, Cristian Achim a vorbit despre situația lotului său din prezent și posibilele transferuri.

Tehnicianul orădenilor a declarat că, ”încercăm să completăm lotul de jucători într-o perioadă de o săptămână sau zece zile. Acesta este lucru pe care mi-l doresc. Să fim în formulă completă după cele 2-3 zile libere pe care le vom avea în urma meciului de la Cluj, când se va întrerupe campionatul. Îmi doresc ca apoi, după reluarea campionatului să putem să ne batem de la egal la egal cu celelalte echipe. Nu am dorit să ne grăbim în aducerea unor jucători, chiar dacă conștienți că vom risca o poziție mai proastă pentru playoff. Însă, am consideat că mai bine așteptăm și încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru noi, deși vă spun că suntem extrem de limitați. Piața jucătorilor disponibili la pozițiile și cu caracteristicile care ne interesează este foarte limitată. Am mai spus, nu cred că ne ajută să completăm lotul cu jucători care să fie aici doar la număr. Asta am decis împreună cu președintele clubului, chiar dacă riscăm, repet, un loc mai jos în clasament în perspectiva playoff-ului. Sigur că jucătorii sunt puțin debusolați, dar e normal să fie așa. Reamintesc, în decembrie, când am fost cel mai aproape de echipa pe care ne-am dorit-o, cu lotul întreg în condițiile date, dar și cu oamenii normali la cap, atunci am avut o serie de cinci victorii consecutive, dar nu victoriile mă încântau, ci felul în care echipa juca. Rămâne să sperăm că soarele va ieși din nou pe strada noastră. Se pare că acum trebuie să suferim. Aceasta este condiția noastră în acest moment, dar poate se întoarce norocul pe calea noastră.” 

”Denison, pentru noi, era un jucător extrem de important. Prin caracteristicile lui este foarte greu de înlocuit. Vom încerca să aducem pe cineva care să ne mențină în lupta pentru trofee. Deoarece asta este ceea ce ne dorim în continuare. Încă aștept și în sinea mea sper că Denison se va întoarce. Șansele ca el să revină în acest sezon sunt, din păcate, aproape de zero. Dar mărturisesc că încă mai aștept câteva zile pentru un răspuns final în ceea ce îl privește. Va fi foarte greu ca el să se întoarcă și dacă o face, va implica niște riscuri pentru noi. Este foarte greu, cum spuneam, să găsim ceea ce dorim noi din pricina caracteristicilor lui Denison. Dacă nu aducem un jucător cu calitățile necesare nouă, nu vom fi în posibilitate să ne luptăm pentru ceea ce ne dorim. Este extrem de greu să găsim ceea ce căutăm. Dacă putem să-i avem pe cei doi jucători noi și Zekovic să fie apt la începutul pregătirii, eu sunt încrezător în ceea ce ne privește”, a adăugat Cristian Achim despre plecarea lui Denison.

Întrebat despre existent unor negocieri cu viitori jucători, acesta a răspuns că, “este mult spus. Nu suntem în negocieri. Suntem în urmărirea unor jucători. Este și o perioadă dificilă pentru că se termină cupele europene pentru anumite echipe și noi speram că vom găsi jucători disponibili după încheierea aventurii continentale, însă nu este chiar așa. Din păcate pentru noi. Există posibilitatea să aducem un jucător care nu a jucat deloc în acest sezon. Este un jucător foarte bun, dar în situația dată nu știm ce să facem. Încă mai așteptăm. Dacă reușim aceste lucruri, am perfectat și un meci amical în perioada de pauză.

 

*foto: Robi Boroș

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!