Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mă bucur că în sfârșit am avut echipa întreagă”

David Istrate

David Istrate
12.03.2018

 csm csu oradea pitesti achim

Luni, 12 martie, în arena Antonio Alexe, a avut loc confruntarea dintre CSM CSU Oradea și BCM U Pitești. Deși gazdele și-au construit un avantaj consistent în prima repriză, argeșenii au reușit să revină și le-au pus probleme orădenilor. Însă, în cele din urmă, „Leii-Roșii” și-au păstrat calmul și au câștigat duelul cu scorul de 85-81.

La conferința de presă organizată imediat după încheierea partidei, Cristian Achim a oferit o amplă declarație în care a analizat jocul echipei sale.

„Tot ce sper eu este ca pe viitor să arătăm cum am arătat în primele două sferturi. Ulterior a intervenit o ușoară relaxare în repriza secundă, inadmisibilă pentru o echipă precum a noastră. Pe final am fost mai lucizi, marcând toate liberele în ultimele minute. În schimb, Piteștiul cred că a ratat două aruncări libere foarte importante. În repriza a 2-a am avut multe ratări din situații favorabile. Consider că avem o întreagă serie de jucători capabili să marcheze de pe semicerc. Mai ales atunci când sunt liberi și pot arunca necontestat. Eu mă aștept să avem procentaje ridicate în astfel de situații. Din păcate sunt momente în care nu putem să marcăm din astfel de situații. Este frustrant, însă sper și îmi doresc ca în playoff să putem marca din astfel de situații. Eu cred că avem jucători capabili să gestioneze presiunea. Au fost situații în care și noi am fost în penalizare devreme, inclusiv în acest meci. Nu știu ce să spun despre deciziile din finalul partidei. Este extrem de dificil să mă exprim. Evident nu sunt eu cel care trebuie să analizeze arbitrajul. Cert este că voi revedea meciul și implicit voi vedea și ce s-a întâmplat în acest momente.”, conform site-ului oficial al clubului orădean

Tehnicianul gazdelor a vorbit și despre problemele de lot pe care le-a avut în acest sezon și a adus în discuția importanța unui efectiv complet.

“Victorie importantă pentru noi, obținută mai greu decât ne-am fi dorit. O victorie este o victorie și mă bucură că am obținut-o. De asemenea, mă bucur că în sfârșit am avut echipa întreagă, cu excepția lui Zeno. Am avut 14 jucători la antrenament după ce am venit de la Timișoara, ceea ce nu s-a prea întâmplat. Este evident că lucrurile nu au cum să funcționeze ireproșabil din moment ce noi de la meci la meci jucăm în altă alcătuire. Pasalic vine după o săptămână în care nu a făcut nimic. Denison vine după vreo trei săptămâni în care nu a făcut nimic. E limpede că Sean nu are cum să fie în formă din moment ce el oricum a venit recent și îi lipsește ritmul de antrenament și de meci. Principalul obiectiv pentru noi în acest moment este integrarea jucătorilor veniți sau reveniți. Suntem în TOP 6 și acum trebuie să muncim foarte mult. Firește că este complet diferit jocul nostru atunci când este Denison pe poziția 4 față de situațiile în care este Gajovic sau Nicolescu la această poziție. De asta spun că avem foarte multe lucruri de pus la punct, pe care le putem face doar antrenându-ne. Acesta este motivul pentru care insist că îmi doresc să am toată echipa aptă, pentru a ne putea antrena. Fără îndoială vom avea nevoie de timp pentru acest lucru.”  

În încheiere, Cristian Achim a reafirmat obiectivele clubului și a spus câteva cuvinte despre faza următoare a campionatului.

“Campionatul se joacă în playoff. Suntem calificați în TOP 6, adică suntem în playoff. Primul obiectiv pentru actuala ediție de campionat a fost atins. Urmează 12 meciuri în care nu vom avea presiune pe rezultat, dar vom încerca să obținem cât mai multe victorii pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Urmează două meciuri în deplasare. Unul la Timba și celălalt la Steaua. Cele două meciuri care urmează sunt cumva legate de cele zece care vor urma în faza a 2-a. Ne dorim să obținem cât mai multe victorii pentru a ne asigura un loc între primele patru pentru startul playoff-ului. Meciul de la București va marca începutul unei serii de 11 meciuri pe ritmul din trei în trei zile. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoși. Restul le ducem și le gestionăm.”

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 14-a victorie stagională și a urcat pe poziția a 3-a în clasament. În următoarea etapă, formația antrenată de Cristian Achim va disputa o partidă pe terenului lui BC Timba Timișoara. Această confruntare este programată în data de 16 martie, la ora 18:00.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!