Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mă bucur foarte tare că băieții au dat dovadă de caracter și și-au arătat adevărata valoare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.11.2017

CSM CSU Orade s-a impus acasă, 99-74 cu SCMU Craiova. La prezentarea echipelor, crainicul de la Arena Antonio Alexe a anunțat că se împlinesc 8 ani de când Cristian Achim conduce formația bihoreană. Antrenorul a fost bucuros pentru victorie, venită într-un moment dificil al echipei sale. Acesta a vorbit despre problemele pe care le-a avut în continuitatea pregătirii, care afectează sudarea relațiilor de joc, în condițiile unei echipe schimbate radical.

„O victorie concludentă, o victorie foarte frumoasă, o victorie venită după un meci foarte, foarte bun, într-un moment al nostru un pic dificil. Mă bucur foarte tare că băieții au dat dovadă de caracter și și-au arătat adevărata valoare. E adevărat, de asemenea, că nici Craiova parcă nu a jucat la nivelul ei.

În 3 sferturi am primit 43 de puncte de la o echipă care are, atenție, medie de puncte în jur de 100. Aș remarca numărul nostru de assist-uri, 25, care arată forța noastră colectivă, într-un fel. Mă bucur foarte tare pentru echipă, pentru băieți. N-au fost niște zile ușoare pentru noi. Urmează o pauză lungă și să vedem ce se va întâmpla.

S-au întâmplat foarte multe lucruri. În ultimele 6 săptămâni nu am avut niciodată echipa întreagă la antrenamente, cel puțin zilele de luni și marți, nu mă refer la Zeno. Înaintea meciului cu Târgu Mureșul a fost singura săptămână care a fost, să spunem normală, mai puțin Stamenkovic care a făcut un antrenament joi, înainte de plecare. Totuși, a putut să alerge, nu a ieșit așa de tare din formă. Din diverse motive am avut aceste probleme, 6 săptămâni. Sunt niște probleme reale care pe mine ca antrenor mă frustrează, pentru că nu poți să lucrezi, nu poți să ai continuitate în pregătire, pentru că nu poți să legi relațiile de joc în cadrul unei echipe care este complet nouă.

Milosevic, din motive pe care nu vreau să le numesc, a lipsit cinci din cele șase săptămâni, din motive absolut obiective.  În zilele de luni, marți, în cele 6 săptămâni el a fost jucătorul cel mai afectat, din diverse motive și atunci sigur că apar niște fluctuații nedorite, dar oarecum normale”, a declarat Cristian Achim la finalul partidei.

După pauza pentru naționale, orădenii reiau campionatul cu o deplasare dificilă, pe terenul campioanei U BT Cluj. Etapa a 7-a este programată pe 2 decembrie. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    E bun
    Antrenorul e frustrat dupa care si echipa devine frustrat. S-a vazut in cele 40 de minute din orice colt a sãli. Bine cã oaspetii nu aveaua in lot incã doi ca Martinic si Samuel.

    cu 6 ani în urmă (12.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!