Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „M-am gândit că nu vom avea parte de a treia revenire și de asta speram să conduc eu tot meciul”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.04.2017

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut de BC SCM Timișoara cu 3-0 la general. În ultimul joc, campioana României s-a impus pe Bega cu scorul de 86-84.

La finalul jocului, Cristian Achim s-a declarat extrem de fericit de calificarea în penultimul act la competiției. Tehnicianul a spus, conform site-ul oficial al bihorenilor, că nu se aștepta la o calificare în minim de meciuri și a avut cuvinte de laudă la adresa timișorenilor. Achim a subliniat și aportul fanilor, mai ales în primele două partide de la Oradea:

„Sunt extrem de fericit pentru calificarea în semifinale. Este un rezultat pe care ni l-am dorit și sunt fericit că am reușit să ne calificăm în număr minim de meciuri, fără probleme medicale. Timișoara este o echipă realmente foarte bună. Pentru mine a fost cât se poate de clar că a fost cel mai strâns meci din sferturile de finală. Dovadă este faptul că au fost meciuri strânse, care se puteau încheia oricum. Sincer să vă spun, nu am anticipat că vom putea să câștigăm cu 3-0.

Eu știu ce reprezintă Timișoara și ce fel de jucători are. A fost foarte greu pentru că noi veneam după trei victorii consecutive împotriva lor înaintea acestui duel din playoff. Sincer să vă spun, mi-a fost cumplit de greu să îi motivez pe jucători și să le transmit că Timișoara este o echipă atât de bună. Am câștigat sezonul acesta șapte meciuri din opt contra Timișoarei, cu cel pierdut după două reprize de prelungiri. Este un motiv de mare mândrie pentru mine și pentru echipă.

De asta sunt un pic mai bucuros decât o cere momentul. Eu am acordat foarte mare atenție acestei serii. Nu m-am crezut învingător dinainte. Au fost trei meciuri foarte disputate. Oricare sau fiecare putea să se termine și altfel. Din toate cele trei, oricare putea fi al Timișoarei. Pe de altă parte, eu cred că acest 3-0 arată nivelul jucătorilor mei și plusul de experiență în momentele de scor egal și când am fost conduși. M-am gândit că nu vom avea parte de a treia revenire și de asta speram să conduc eu tot meciul.

Acesta a fost planul pentru acest meci, mai ales că mi-am dorit să îi facem să alerge după rezultat, să îi epuizăm din punct de vedere fizic și mental. În primele meciuri am surprins Timișoara cu apărare zonă, însă de această dată nu s-a mai întâmplat. Timișoara s-a pregătit foarte bine și am primit niște coșuri ireale pentru ce îmi doresc eu de la acea apărare. Publicul a jucat un rol major în primele două meciuri. Avem un public minunat și un pic ne-au purtat pe aripile victoriei. Le mulțumesc încă o dată, fiindcă este minunat să ai un astfel de public în spate. Ne-au purtat spre succes și de această dată, chiar dacă am jucat în deplasare.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Vrajitorul din Oz (langa Oradea)
    Achime, cum ti-ar sta tie "vulpe batrana" de opt ani antrenor in LNBM la Oradea, campion "en-titre", dupa ce ai antrenat echipa cu cel mai lung parcurs european al unei echipe romanesti in cea mai tare competitie europeana in care a participat vreodata orice echipa romaneasca, sa fii "prins in capcana" de un antrenor debutant in LNBM, pe care nici macar "suporterii clujeni" nu-l creditau cu sansa de a apuca primavara pe banca lui "U"? Arata-ne ca meriti increderea lui Sere si a publicului, arata ca nu stai degeaba la Oradea in al optulea an! Hai "Vrajitorule", hai Achim, Hai Sere!

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Prins in capcanã
    Nu vãd sã iasã, dar are trei incercãri...

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!