Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Meciul a fost extrem de greu, mai dificil decât lumea a anticipat”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.11.2015

CSM-U Oradea a avut emoții în partida de pe teren propriu cu ultima clasată din LNBM, Gaz Metan Mediaș, reușind să-și adjudece confruntarea cu 79-72 datorită prestației din sfertul decisiv, secvență pe care și-au adjudecat-o cu un parțial de 24-16.

Antrenorul formației roș-albastre, Cristian Achim, a spus la finalul partidei că se aștepta la o astfel de replică din partea medieșenilor, având în vedere faptul că tehnicianul Mihai Popa are la dispoziție un lot sudat. Printre altele, antrenorul bihorenilor a invocat și problemele de sănătate din lot care au avut efecte asupra jocului echipei sale. 

„Sunt foarte bucuros pentru victoria obținută. Eu știu ce echipă are Mediaș și mă așteptam să marcheze în acest fel. Este o echipă cu experiență mare și cu un potențial uriaș la aruncările de la distanță. Gaz Metan are jucători cu experiență bogată în România și mai presus de toate a păstrat o mare parte din nucleul din sezonul precedent, ceea ce înseamnă foarte mult.

Noi am avut din nou niște probleme de lot. Din păcate Țîbîrnă a suferit o nouă accidentare. Am fost nevoit să revin la mutările de poziție pentru mai mulți jucători, capitol la care nu ne descurcăm absolut deloc. Markovic a jucat cu o problemă care i-a apărut la picior în dimineața meciului, iar Dani Popescu are dureri la picior. În aceste condiții meciul a fost extrem de greu. Mai dificil decât lumea a anticipat, dar repet, eu am avut astfel de așteptări de la acest meci. Am atras atenția jucătorilor asupra acestui lucru. Mi-am dorit să fim foarte concentrați pe toată durata meciului, dar din păcate nu am reușit acest lucru”, a punctat tehnicianul Oradiei, citat de site-ul oficial al echipei bihorene.

Principalii artizani ai vicecampioanei din 2014 în victoria cu Gaz Metan au fost americanul Sean Barnette și slovenul Salih Nuhanovic, cei doi fiind lăudați de Achim.

„Mă bucur foarte tare pentru Sean Barnette. Este, poate, primul joc în care confirmă așteptările pe care lumea le-a avut de la el în faza ofensivă. Eu am fost convins că a venit momentul, deoarece știu cum se antrenează și cât este de serios. Vreau să remarc că dincolo de cele 26 puncte, Barnette a fost absolut excepțional și în faza de apărare. De asemenea, mă bucur pentru Salih Nuhanovic. A dovedit că este un jucător foarte valoros în ciuda faptului că poate nu este un jucător foarte bine cotat. Pentru mine este un jucător foarte bun și mă bucur enorm pentru el. Am ținut să fac aceste remarci în cazul lui Barnette și Nuhanovic, deși eu nu fac în general remarci individuale, deoarece sper ca acesta să fie un punct de cotitură”, a adăugat principalul de la CSM-U Oradea.

În final, Cristian Achim a vorbit și despre jocul de luni din returul fazei inaugurale din Cupa României, Oradea urmând să întâlnească din nou Gaz Metan Mediaș în Arena „Antonio Alexe”. 

„Luni ne așteaptă un meci de cupă, cu niște reguli schimbate față de jocul de campionat. Vom juca cu doi români pe teren. Noi suntem deja calificați indiferent de rezultat. Vom trata meciul foarte serios. Un singur lucru nu voi putea să fac. Trebuie să-mi protejez jucătorii și în special pe Salih, care a jucat foarte multe minute în ultima perioadă din cauza absenței lui Țîbîrnă. Nu vreau să-mi asum riscuri inutile întrucât Bogdan este în continuare accidentat”, a concluzionat acesta.

Disputa din Cupa României va debuta la ora 18:00, fiind transmisă în direct de DigiSport 2. Oradea este automat calificată în sferturile cupei în urma victoriei la 13 puncte diferență obținută la Mediaș. 

În altă ordine de idei, victoria de aseară din campionat i-a urcat pe orădeni pe prima poziție în clasamentul LNBM, asta până la meciul Sibiului din această seară cu Dinamo. CSM-U Oradea are acum 16 puncte cu un bilanț de 7 victorii și 2 înfrângeri. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!