Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mergem în Slovacia cu scopul de a ne califica mai departe”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.09.2016

CSM CSU Oradea a debutat în Basketball Champions League. Campioana România a câștigat cu scorul de 71-64 meciul jucat pe teren propriu în compania slovacilor de la BC Prievidza. Antrenorul orădenilor, Cristian Achim a vorbit la conferința de presă despre acest joc și a declarat că diferența este irelevantă înaintea meciului retur. Tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea spune că este dificilă disputarea a două partide în 48 de ore dar spune că echipa se va deplasa în Slovacia doar cu gândul al victorie:

„A fost primul joc în această competiție pentru noi. Am jucat în compania unei echipe foarte bune. Nu am avut prea multe informații despre adversar, deoarece acesta nu a jucat niciun meci oficial și lotul de jucători al Prievidzei s-a schimbat foarte mult față de sezonul precedent.

Sunt fericit că am câștigat, dar în opinia mea diferența de puncte este irelevantă. Aș fi spus același lucru chiar dacă pierdeam cu această diferență sau am fi câștigat cu 15 puncte. În sport și cu precădere în baschet, într-o zi se poate întâmpla absolut orice. Desigur, mergem în Slovacia cu scopul de a ne califica mai departe. Acesta este scopul nostru, însă este cât se poate de evident că nu va fi deloc ușor.

Este foarte dificil să joci două meci în decurs de 48 ore și să călătorești între ele. Este o veritabilă provocare pentru ambele echipe și nu sunt convins că cei care au făcut acest program înțeleg ce înseamnă acest lucru. Pentru mine este o premieră să fiu angrenat în așa ceva și știu sigur că și pentru majoritatea jucătorilor mei este la fel.

Contează foarte mult că adversarul nostru are șase străini pe care în poate folosi. Noi avem o limitare în acest sens. În plus, am remarcat forma sportivă foarte bună a jucătorilor slovaci. Aceștia au jucat recent în campania de calificare la EuroBasket 2017, astfel încât ei au jucat șase meciuri oficiale în ultima lună, ceea ce explică starea lor fizică actuală.

Cel mai important este să fim proaspeți în cel de-al 2-lea meci. Sunt ferm convins de faptul că echipa care va fi mai bine din punct de vedere fizic la meciul de joi se va califica. Nu știu cine are avantajul în acest moment, dar sunt convins că ne va fi greu în Slovacia. Au un public frumos și mă aștept la o atmosferă frumoasă la Prievidza, însă obiectivul nostru rămâne calificarea.”

foto: Valentin Todea/ Total Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Aparare
    Desi nu am facut un meci remarcabil, am castigat si cred ca ne calificam, insa nu am inteles nivelul de aparare.. am avut pana la pauza 4 faulturi comise...

    cu 7 ani în urmă (28.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    6 -lea
    Comagic nu este pregãtit pentru jocul de maine?

    cu 7 ani în urmă (28.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!