Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne așteaptă un prim tur de play-off de-a dreptul horror”

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2018

achim oradea u bt cluj

CSM CSU Oradea a trecut de U-BT Cluj, scor 82-78, în penultima etapă a Top 6 LNBM.

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a lăudat prestația elevilor săi, la conferința de presă de după meciul cu U-BT Cluj-Napoca:

“Un meci între două echipe foarte bune, disputat pe muchie de cuțit pe toată durata jocului. S-au consemnat zece schimbări la conducere, a fost parte de suspans, cu jucători foarte buni de ambele părți. De asemenea, meciul a avut o miză pentru ambele combatante. Mă bucur că am obținut victoria la capătul unei astfel de confruntări și că am răsplătit publicul care ne este alături de atâția ani, care ne poartă pe brațe și care suferă alături de noi atunci când nu ne merge așa bine sau cum ne-am dori. Avem niște fani deosebiți și le mulțumesc că ne sunt aproape.

Aceasta victorie ne asigură avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Pentru noi aceasta a fost miza meciului din această seară. De-a lungul sezonului am enumerat care este obiectivul nostru ca rezultat. În primul rând să terminăm între primele șase în faza inaugurală, iar acum să ne asigurăm avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Sunt fericit că am reușit acest lucru cu o victorie de prestigiu și în fața acestui minunat public orădean. Până în acest punct al sezonului putem să zicem că suntem în obiectiv, în pofida tuturor problemelor care ne-au măcinat și continuă să ne macine.

Kris (Richard) a fost impresionant în acest meci. Pe de altă parte sunt și alți jucători care mi-au plăcut în acest meci. Aș vrea să-l remarc jocul bun al lui Gajovic. Este un nou meci, după cel de la Pitești, în care ne-a ajutat cu puncte exact atunci când echipa a avut nevoie de așa ceva. Doresc să-l remarc și pe Sean (Denison). Deși a evoluat doar 11 minute, mi-a plăcut intensitatea lui în joc și aportul său. De altfel, el este în pantă ascendentă, fiind extrem de util echipei și în meciurile de la Pitești și Sibiu.

Cel mai tare mă bucură însă faptul că am jucat foarte bine în apărare. Au fost destule momente în care am fost impresionanți pe faza defensivă. Mă bucur enorm pentru acest lucru.”

Întrebat dacă are vreo preferință înainte de startul playoff-ului, antrenorul CSM-ului a spus:

“Este o întrebare foarte bună. Pornesc de la afirmația că noi nu am stat niciodată să facem calcule. Crec că cei care ne urmăresc știu foarte bine acest lucru. Desigur că U-BT Cluj-Napoca este o echipă cu tradiție, extrem de valoroasă, care de-a lungul timpului a demonstrat că este foarte puternică și dificil de învins în special pe sistemul acesta de playoff. Pe de altă parte, sunt atât de multe exemple care ne indică faptul că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg încât chiar nu mai am nimic de spus. Tot ce îmi pot dori este ca noi să câștigăm. Indiferent cine este adversar.

Aș vrea să spun însă că nu vreau să mă gândesc la semifinale. Ne așteaptă un prim tur al playoff-ului de-a dreptul horror. Va fi foarte greu pentru noi și trebuie să fim extrem de precauți. Pentru mine tot ce contează în acest moment este primul tur al playoff-ului. Este singurul lucru în gândurile mele.”

În ultima rundă CSM CSU Oradea va juca pe terenul celor de la CSM Steaua Eximbank București.

*foto: Roby Boroș

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Calcule
    Mister Achim, eu zic ca v-ati facut foarte bine calculele, dar s-ar putea sa nu va iasa. Va place pe 4 si o eventuală semifinala cu Sibiul. Totusi socoteala de acasa s-ar putea sa nu se nimerească cu cea di n targ. Oricum in fata Clujului nu aveti nicio sansa. No offense.

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ce calcule ne-am facut? Crezi ca am pierdut intentionat cu Steaua si Sibiu? Iar locul 4 nu-ti asigura momentan niciun adversar in semifinala - un Sibiu-Cluj nu are un favorit cert.
      Locul 4 iti asigura un singur lucru - sfert de finala cu Timisoara si avantajul terenului propriu. Sincer la cum s-au desfasurat pana acum meciurile dintre Oradea si Timisoara nu are legatura terenul propriu, va fi o disputa pe muchie de cutit fara favorita.
      Daca batem Steaua atunci ne intalnim cu Pitestiul. Eu unul prefer Pitestiul Timisoarei, chiar daca e o echipa periculoasa si cand prinde o zi foarte buna poate bate pe oricine. Totul e ca sunt 5 meciuri si sa prinzi 3 zile foarte bune e mai greu.
      In concluzie nu are sens sa ne gandim cine vine in semifinale pt ca nu stim daca ajungem acolo.

      cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    • CSM CSU Oradea gambler:

      No offense
      Nu stiu ce baschet ai vazut dar Oradea a batut clujul in toate meciurile jucate, pana si anu trecut cand Clujul avea super echipa i-am batut acasa fara drept de apel deci shut the fuck up #hater

      cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    În momentul de faţă Sibiul este invincibil pe teren propriu, deci într-o serie de 5 pornesc favoriti. Dacă vom trece de Sibiu în semifinale nu văd de ce nu am face-o si cu Clujul. Asta cu o condiție: să trecem de Timișoara. Meciurile vor fi pe muchie de cutit, foarte echilibrate, în care vor iesi la rampă caracterele tari.

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    de acuma batem tot pana la sfarsit
    La noi nu "se fac calcule" de genul: "...batem azi si maine stam...ca sa prindem pe cutare" si cand iese ne pomenim ca adversarul dorit ne da o bataie! La noi echipa e bine alcatuita si avem la baza piramidei suporterii si "Tanti cu mopu´", iar la varf Manageru´ cu prestanta! Noi nu stam ca si Steaua si lasam arbitrii sa stearga podeaua cu mopu´ si nici nu exploatam munca copiilor ca si Sibiul si Clujul la time-out! Din acest motiv de "fair trade" suntem cu un pas inaintea celorlalte trei concurente. Si daca revine la timp si Muhammad...

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!