Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-am dorit să fim noi primii care punem <<piciorul la minge>>”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.04.2018

cristi achim sibiu oradea

CSM CSU Oradea a câștigat cu 104-78 duelul cu CSU Sibiu, din etapa a treia a Top 6 LNBM.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a discutat la conferința de presă de după meci, unde s-a arătat extrem de mulțumit de prestația elevilor săi:

“Mă bucur pentru victorie. Suntem probabil la cel mai bun meci în acest sezon. Am avut o implicare fizică pe măsura adversarului. Acesta a fost de altfel obiectivul nostru, pentru că Sibiul asta face și nu poți să nu răspunzi în același fel. Vorbim despre o echipă care te pedepsește prin calitatea atletică și fizică. Nu e deloc întâmplător că se află pe primul loc și îi felicit pentru că pot să joace în acest fel meci de meci.

Cum spuneam, obiectivul nostru în acest meci a fost să jucăm fizic. Să împrumut un termen din alt sport ne-am dorit să fim noi primii care punem ‘piciorul la minge’. Mă bucur că am făcut acest lucru. Toți jucătorii noștri au fost fantastici. I-am felicitat în vestiar și mă văd nevoit să o fac și prin intermediul dumneavoastră.

Nu știu cine sau de câteori s-a întâmplat în acest sezon ca o echipă să învingă Sibiul la recuperare ofensivă. Ei formează o echipă deosebit de atletică și care obține mari beneficii de pe urma acestui lucru, însă noi am avut de această dată mai multe recuperări ofensive decât ei. De asemenea, am avut mai multe pase decisive, mai multe intercepții, mai puține posesii pierdute și procentaje mai bune. Am marcat 15 coșuri de trei puncte, aveam 50% la acest procedeu la pauză. Sunt bucuros, însă e limpede că trebuie să continuăm.

Am făcut cel mai bun meci din acest sezon. Sunt conștient că nu vom putea marca atât de bine de fiecare dată, deoarece azi am avut chiar toți jucătorii în mână. Avem trei jucători cu un număr mare de puncte. Apoi este Bobe care a fost impresionant în ofensivă, atât la finalizare, cât și la recuperare ofensivă.

Avem trei jucători accidentați în urma acestui meci. Vom investiga care este natura acestora, dar așa cm am spus și după precedentele meciuri, nu doresc să dezvolt acest subiect. Motivele sunt binecunoscute și cred că sunt de înțeles. Meciurile acestea fizice lasă urme din păcate.”

Întrebat dacă echipa poate să ducă mai multe meciuri de acest nivel de angajament fizic, antrenorul CSM-ului a spus:

“Nu avem de unde să știm. Cert este că prin venirile lui Kariniauskas și Denison suntem mai fizici decât la începutul campionatului. Aici nu spun că Milosevic nu ar fi un jucător fizic, însă el nu a făcut acest lucru în apărare. Denison este genul de jucător care poate și vrea să pună presiune în permanență pe adversar. Acesta este motivul pentru care îl plac atât de mult pe Sean.

Eu vreau să fim sănătoși. Obiectivul nostru inițial a fost să fim în primele 6. Acum, obiectivul nostru este să fim între primele patru, pentru a beneficia de avantajul terenului propriu în playoff. E limpede că ne așteaptă un program foarte dificil. Urmează să întâlnim două echipe redutabile, fizice, puternice, experimentate. Asta nu înseamnă că până acum am întâlnit adversari modești.

Noi am învins în primele două etape din TOP 6 la Timișoara și pe Pitești, cele două echipe care au învins în această etapă echipele pe care noi urmează să le întâlnim. Asta în condițiile în care am tot auzit că am fi jucat cu cei mai modești adversari posibili în primele etape din această fază a competiției.”

În ceea ce privește duelul de etapa viitoare cu U-BT Cluj, Achim a spus:

“Meciul cu Sibiul a fost unul de descărcare maximă pentru noi. Mental și fizic. Noi am dat totul în acest meci. Nu va fi ușor să ne remontăm din toate punctele de vedere, dar nu e nici imposibil. Sunt ferm convins că cei de la Cluj vor juca cu intensitate maximă împotriva noastră. Nu am nici cea mai mică îndoială. Este de datoria noastră să găsim resurse pentru a echilibra acest lucru. Repet, nu are cum să ne fie ușor, însă nici imposibil nu este.”

*foto: Roby Boros

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    managementul, se aude?
    Bine spus, bine facut! Acuma rezolva cu Sere sa-i dea lui Laci locuinta si vom fi "primii la minge" cu om inalt, de pe banca si roman in final de Campionat. Mai ales ca fiecare meci in care scapi fara accidentari de acuma incolo va fi o mare realizare...

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :)))
      Cu Laci, hai să fim serioși, dacă avem pretentii la titlu nu ne bazăm pe el decât la antrenamante. Chiar vrei să cădem în ridicol?!

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Lazar nu va juca in meciuri oficiale. Nu pt asta a fost adus.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Transferul lui Laci e o problema sensibila. Dacă lumea ar cunoaște adevărul, toate răutățile astea ar dispărea.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Nu e vorba de răutăți, a fi realist nu cred că înseamnă ceea ce crezi tu. Nu stiu vreun capitol la care Lazar excelează, poate vb de alt Lazar. Eu vb de Laszlo Lazar, cel format la LPS Bihorul.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ajax
      Te rog citeste inca odata ce am scris eu si colegul tau. Daca nici atunci nu vei intelege sa o lasi balta, cel putin pana nu vei avea mai multe elemenete, eu unul nu mai stiu cum sa-ti mai desenez.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @gyke
    Eu stiu adevarul si ai perfecta dreptate. Uneori din prea multa pasiune neglijam ce e mai important.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Recuperari
    Nu înțeleg cum poți să pierzi zona de 3 secunde stand atât de bine la nivelul pivoților. Nu este permis așa ceva. E păcat totuși să îl faci uitat pe banca pe Popescu. Sunt de părere că experiența lui ne poate ajuta.
    In astfel de meciuri ai nevoie de un shooter cu o mana sigura de afara. Din păcate ne lipsește un astfel de om care ar putea fi gura de oxigen atunci când ne sufocam. Arbitrajul nu ne-a lăsat deloc sa ne facem jocul. Multe abateri nesancționate ale orădenilor. Poate Capers sa fie omul de care avem nevoie in momentele in care ne lipsește luciditatea. Davis e tot mai slab de la meci la meci.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Daca ai fost aseara atent la meci si te-ai mai si uitat pe statistica,un lucru e absolut clar: dependenta noastra de Cooper. Aseara, a fost linistit repede cu niste faule si Dan nu a putut sa-l foloseasca prea mult.Cu el in teren am avut +5 in sub 20 de minute de joc. Deja toata lumea stie asta, si o sa vezi lucrul asta repetat des in partidele viitoare cu Cluj, Steaua, Oradea.
      La fel, problema lui Williams in aparare a devenit evidenta. Nu e suficient de rapid, iar Oradea ne-a omorat cu pick'n'roll-ul. Cand se apara jos trageau de 3, cand urca sus era depasit usor de Valeika and co. Williams e foarte bun in ofensiva, dar extrem de limitat defensiv, cel putin cu kilogramele actuale.
      Popescu nu te (mai) poate ajuta intr-un astfel de meci, ritmul de joc a fost mult peste ce poate duce el, chiar si 5 minute. Daca ai vazut meciul de acum cateva saptamani de la Craiova, a fost mereu intre faze, pur si simplu nu putea sa tina ritmul, care ritm a fost departe de cel de aseara. Poate cu Pitesti sau eventual cu Timisoara, sa poata fi folosit Popescu, si doar in acelasi timp in care e si Coop pe teren.
      Capers e ok, dar nu stiu daca se va risca introducerea lui. Daca nu va intra in ultimele 2-3 meciuri din Top 6, nu va mai intra tot sezonul, nu are rost sa mai risti apoi, mai bine il pastrezi intreg pentru sezonul viitor. El vrea sa joace, dar mai trebuie si alte "aprobari".
      Mai vorbim.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!