Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu a mers nimic. Este normal să fie aşa"

Călin Florea

Călin Florea
27.02.2015

Foto: Răzvan Păsărică

CSMU Oradea a cedat categoric în confruntarea cu BC Mureş Târgu Mureş. Oaspeţii au controlat jocul de la un capăt la celălalt, nelăsând adversarului nicio şansă de a reveni pe tabelă pentru ca în cele din urmă diferenţa să atingă pragul de peste 20 de puncte. Scor final 87-65 în favoarea mureşenilor, iar situaţia bihorenilor se complică în clasament.

Cristian Achim a participat la conferinţa de presă de la finalul întâlnirii, tehnicianul fiind de părere că rezultatul este consecinţa problemelor cu care se confruntă echipa sa. Cu privire la playoff, Achim a tratat cu reticenţă acest subiect, fiind conştient de faptul că gruparea orădeană mai are de muncă pentru a se califica în primele următoarea fază a campionatului.

Ce ne puteţi spune despre acest meci?

Aş vrea să felicit echipa din Mureş, au fost mai buni decât noi şi au meritat să câştige. În seara asta nu a mers nimic. Şi este normal să fie aşa. Nu e vorba că au lipsit doi jucători, ci de faptul că noi nu ne putem antrena normal de un an de zile. Aceaste este adevăratul motiv. Am fost nevoit să schimbăm şi formule de echipă şi jocul şi ... este foarte greu. Dacă nu imposibil.

Ce a lipsit echipei să facă un joc măcar modest?

Nu ştiu. Chiar nu ştiu. Băieţii s-au luptat cât au putut. Este tot ceea ce îmi doream de la ei, doar că astăzi Mureşul a fost net superior. Din toate punctele de vedere.

Rotaţia a fost foarte scurtă, şapte jucători din 12...

Da. Şi şapte jucători dintre care unul nu pe acelaşi post. Noi avem problemele noastre pe care sperăm să le rezolvăm. A mai fost şi incidentul de săptămâna trecută care lasă urme la nivel psihologic şi care, din păcate, nu au putut fi trecute.

Cât de mult complică situaţia în clasament această înfrângere pentru Oradea?

Complică foarte tare situaţia pentru noi. Doar pentru necunoscători situaţia noastră era una bună. Repet, doar pentru necunoscători. Pentru cei care au o imagine mai aprofundată, noi suntem într-o situaţie foarte dificilă. 

Ce trebuie făcut pentru a remedia problema?

Eu nu cunosc altă cale decât să ne antrenăm şi să muncim, doar că, repet, în ultimul an de zile nu ne-am putut antrena. Am schimbat un milion de jucători, un milion de formule de echipe, este foarte greu. Accidentarea fundaşului ne-a pus capacul definitiv. Eu nu cunosc un caz similar, în Europa, unde să se fi accidentat aşa de mulţi jucători autohtoni plus fundaşul principal într-o echipă. Dacă ştiţi dumneavoastră aş fi foarte curios să văd ce s-a întâmplat. Este foarte greu. Nu ne rămâne decât să muncim şi să scoatem maximum din ceea ce avem. 

Care este situaţia lui Bogdan Ţîbîrnă? Va putea evolua pe final de sezon?

Nu ştiu, nu sunt medic. În momentul de faţă nu participă la antrenamente. Nici Dani Popescu nu participă la antrenamente, deşi am auzit că sunt zvonuri că ei s-ar antrena. Nu, nu e adevărat. Nu se antrenează deloc. Ei sunt într-o perioadă de recuperare. Ei nu au făcut niciun antrenament cu noi. Iar Dani Popescu de la 3 săptămâni cât am ştiut noi că va sta s-au făcut opt meciuri de când jucăm fără el. Şi mie nu mi se pare normal, dar astea sunt alte probleme. El era un jucător foarte important ca şi Ţibîrnă, Guţoaia sau Hatten. Nu mi se pare normal să lipsească din returul campionatului două treimi din jocuri. Şi când va reveni eu nu văd cum va putea să joace, pentru că el încă nu se antrenează. 

Dintre toţi jucătorii accidentaţi, niciunul nu va avea şanse să evolueze la începutul playoff-ului?

La începutul playoff-ului? La începutul playoff-ului sper din tot sufletul ca Dani Popescu să poată evolua. Iar de Bogdan Ţîbîrnă chiar nu ştiu. Cum va putea el evolua să presupunem, într-o situaţie fericită, când el a stat şase luni? Cum? Iar Hatten nici nu poate să meargă.

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    D-le Achim
    cu tot respectul, dar de ce ati jucat in sapte jucatori? Lupusavei de ce nu si-a ajutat azi echipa? de ce l-ati adus,doar ca stea pe banca?.Parerea mea este ca nu accidentarile sunt singurul motiv.Cred ca la aceasta echipa trebuie sa fiti mai selectiv la sfaturi ci confesori.Ve-ti fi dezamagit la UN MOMENT DAT.

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      achim
      E ușor sa acuzam antrenorul. Unde sa joace Lupusavei? Markovic a fost singurul din echipa care a avut cât de cât randament. Vroiai sa-l schimbe? Iar când jumătate din meci joci fără extrema de forță vrei sa joci cu Lupusavei și Markovic în același timp?
      Lupusavei a jucat foarte mult pt posibilitățile lui actuale. Nimeni nu cred ca se aștepta să joace atât ținând cont ca venea din Liga 1.
      Sezonul e compromis dar ăsta nu înseamnă ca trebuie blamat antrenorul. Dacă ești suporter adevărat, susțineți echipa și antrenorul!

      cu 9 ani în urmă (27.02.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Dle Achim, chiar nu ai nici o vina ?...
    Nu e vina rotatiei scurte ca marea majoritate a jucatorilor de azi au intrat in joc blazati, plictisiti...resemnati si convinsi ca nu au nici o sansa la victorie. Iar cand intri cu astfel de mentalitate, pierzi sigur chiar si daca ai avea tot lotul la dispozitie.

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu energiafan4ever :

    eh
    Picioare in gura le trebuie lor atunci cand au 1000 de accidentati...frumos, foarte frumos :) felicitari Subotic, trebuie sa-i iei cu tine si pe Vlahovic si Pasca, asa ar fi fost normal ;)

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Nu știu ce a avut Oradea astăzi dar de mult nu am mai văzut să joace așa slab! Cred că au moralul la pământ că nu asta e Oradea care o știu!

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    speranta moare ultima!
    Sper ca Oradea sa-si revina si sa ajunga in play off acolo unde le este locul! Acesti frumosi suporteri ai csm Oradea merita sa se bucure de echipa lor si-n continuare, deci eu cred ca Oradea va fi in play off si-n acest an! Ar fi urat sa nu fie asa!

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    blazare
    De 3 ani de zile vin la meciurile echipei oradene dar asemenea atitudine nu am vazut NICIODATA la echipa.
    Nu pricep de ce nu au renuntat sa se prezinte.Cu atitudinea asta delasatoare,fara sa se apere cit de cit decent, sa scape mingi din mana,aruncari ratate,recuperari ofensive si defensive lipsa,etc.....
    Poti atrage suporteri cu o asemenea atitudine ?
    Cu tot respectul pt D-nul Achim, dar faptul ca ne plangem mereu nu cred ca ajuta in vreun fel echipa.
    Anul trecut, ne plangeam in final four Cupei ROMANIEI ca sunt meciurile prea apropiate si se simte oboseala.TOATE final four-urile din lume se joaca in acest sistem.La noi e oboseala, acum e lipsa de jucatori.Dar lipsa de atitudine ? Lipsa de concentrare ? Pase la adversar ? Lipsa aparare ?

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Trist
    @ Dan Rat, respect! Ai spus in cateva cuvinte exact ceea ce simt si eu. Asta ma doare si pe mine. Ne plangem la infinit, cautam scuze incontinuu si nu vedem carentele serioase din joc : delasare, greseli de incepator, aparare ffff slaba, inspiratie in atac zero, lucruri care tin strict de cei de pe parchet si de antenor. Nu e vina accidentatilor si suspendatilor ca tu, jucator de pe teren scapi mingea din mana sau nu te bati deloc la recuperare...
    Daca am vedea toate astea..dorinta, ambitie, implicare maxima in joc am putea intelege si accepta altfel si infrangerile. Iar aici o mare parte de vina o are si dl Achim, intra in "atributiunile" lui sa isi motiveze si sa isi monteze jucatorii.

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Pt oradeni
    Cei ce strigati "rusine", nu mai strigati, sunteti in playoff dupa un sezon cu atatea ghinioane, ar trebui sa fiti mandrii de Achim si de toti oamenii de acolo pentru ce reusesc sa faca. Asta e o echipa, cu bune si cu rele.
    Inainte sa fiti dezamagiti de rezultate, uitati-va la altii, in speta la noi, asa de vreo 16 ani de zile.

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    SOSO,
    Lupusavei venea dupa 1(UNA LUNA) jucata in liga 1,si cand a fost in teren si-a ajutat echipa de fiecare data,sI DA trebuia incercat si cu el, scos Markovic la odihna si bagat Lupu.Si mai lasa-mA cu ce grozav a fost Markovic ieri,nu sa aparat,a primit cosuri usoare,ce daca a dat 14 pct din care vreo 5 cand oricum nu mai conta.DAR asta este parereA me ASA cum parerea ta este sa joace cu Markoviv.Eu sunt convins ca dupa Rares, a doua schimbare la romani in acest moment este Silviu.Dar sa obisnuit Achim sa fie pe post de bocitoare,tot timpul ii lipseste ceva,sau cineva.daca nu are il vrea daca il are il tine pe banca.

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Soso
    DA SUSTIN ECHIPA SI ANTRENORUL,dar asta nu ma impiedica sa-mi spun parerea,sau ca nu voi mai veni la sala.Doar ca mi se pare ca nu se iau deciziile cela mai favorabile pentru echipa in acest moment.ATAT MA EXPRIM LIBER,....

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!