Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu vreau să spun că această victorie este inutilă, dar este doar 1-0 pentru noi”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
19.05.2018

achim sibiu oradea

CSM CSU Oradea a trecut de CSU Sibiu, în deplasare, scor 81-78, în primul meci al semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a vorbit pentru totalbaschet.ro despre importanța acestei victorii.

„Un meci tipic de playoff de semifinale, între două echipe foarte bune. Zic eu că am reușit să controlăm jocul într-o proporție foarte mare, dar în același timp am fost foarte aproape să îl pierdem din cauza a 7 minute în care atacurile noastru nu au fost ceea ce am pregătit, dar până la urmă l-am câștigat. Consider că este o victorie meritată, având în vedere desfășurarea jocului și este doar 1-0 pentru noi, atât și nimic mai mult. Nu se poate face nicio predicție cu privire la învingătoare. Nu vreau să spun că meciul ăsta este inutil, dar nu are nicio importanță în desfășurarea seriei.”

Întrebat de punctele reușite pe fastbreak, Achim a replicat:

„Într-adevăr, am înscris multe puncte pe contraatac, dar am și greșit 6 mingi de contraatac, cel puțin, pe care le-am dat ori în out, ori în mâinile lor. Va trebui să fim foarte atenți la acest aspect.”

Tehnicianul Oradiei nu este impresionat de faptul că a câștigat în deplasare:

„Echipele sunt apropiate valoric și sincer nu cred că avantajul terenului propriu este decisiv pentru vreuna dintre echipe. Noi am câștigat acum la Sibiu, se poate întâmpla și invers. Seria se termină când o echipă va avea 3 victorii. Întotdeauna la primul meci pe teren propriu echipa gazdă are un pic mai mare presiune asupra sa decât oaspeții. Eu mă bucur că am câștigat aici.

În schimb Cristian Achim se arată bucuros de faptul că elevii săi au respectat foarte bine planul tactic:

„Am reușit să facem acest lucru. Am limitat recuperările ofensive, la 9, și nu am mai primit atât de multe puncte pe contraatac câte am primit la ultimul meci pe acest teren. Aceasta este cheia: noi dacă jucăm pozițional cu Sibiul, o să avem prima șansă.”

Meciul 2 al seriei Sibiu – Oradea se joacă luni, 21 mai, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!