Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Recunosc că am avut un procentaj excepțional, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.03.2017

CSM CSU Oradea a bifat al doilea succes consecutiv în faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Campioana României a depășit pe teren formația bucureșteană, Steaua CSM EximBank, cu scorul de 80-72. În cadrul conferinței de presă, Cristian Achim s-a declarat puțin uimit de procentajul reușitelor de la 3 puncte, cel care ia și purtat pe orădeni spre victorie. Tehnicianul a fost mulțumit de atitudinea formației sale din repriza secundă, dar a subliniat și lipsurile din jocul echipei:

„O victorie frumoasă și consider că pe deplin meritată. Adversarul nostru a avut o primă repriză realmente formidabilă. Mă bucur că în ultimele două sferturi am întețit ritmul apărării și am încasat doar 27 puncte în rerpiza secundă, față de 45 în prima repriză. Recunosc că am avut un procentaj excepțional, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni. Trebuie să admit că este o situație rar întâlnită.

Pe de altă parte am primit vreo 4-5 coșuri în ultima secundă de atac, unele dintre ele peste mâna apărătorului. Este imposibil să aperi mai bine acele situații și totuși Steaua a marcat. Nici astfel de lucruri nu se întâmplă în fiecare meci. Steaua a marcat aproape tot în prima repriză, a jucat mult mai precis pe faza ofensivă decât a făcut-o meciul anterior. E adevărat că au avut un jucător nou, care poate să marcheze și este extrem de periculos în faza ofensivă.

Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efortul depus. Cred că a văzut toată lumea, deoarece a fost cât se poate de vizibil nivelul de combativitate al echipei în repriza secundă. Din acest motiv sunt mândru să le fiu antrenor acestor jucători.

Steaua este o echipă foarte bună, fizică, dispune de jucători capabili să facă diferența din punct de vedere individual. În multe situații au reușit acest lucru pe parcursul meciului. Au un staff tehnic noi, un conducător de joc nou și cred că vor fi mai periculoși în următoarele meciuri.

Am fost dominați la recuperare. Nu contăm la recuperare ofensivă, o problemă pe care o avem de mai mult timp. Sincer nu mi-am închipuit că în această alcătuire vom fi depășiți cu regularitate la recuperare. Există explicații, dar nu vreau să le dau atenție și cu siguranță nu vreau să ne ascundem în spatele lor. Îmi doresc să nu ne ascundem în spatele problemelor ci să facem ce trebuie pentru a conta la acest capitol, deoarece este unul foarte important în acest sport” a declarat Cristian Achim citat fiind de site-ul oficial al grupării orădene.

2 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Da
    Asta da încredere 😂😂

    cu 7 ani în urmă (12.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    tactica sigura
    Sa ne concentram la antrenamente pe trecerea de la "exceptional" la "ceva normal" referitor la procentajul acesta! Hai ca se poate daca vrem si inca ceva: e usor de explicat in time-out noua tactica: "bagam totul de la distanta"! Fiecare jucator sa dea obligatoriu 3x3 pe meci, minimum!

    cu 7 ani în urmă (12.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!