Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Scopul nostru este să ducem seria înapoi la Cluj și să câștigăm acolo”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.05.2017

CSM CSU Oradea a câștigat meciul 3 al seriei cu U BT Cluj-Napoca din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României a avut un start furibund de partidă, după care a rămas în permanență la conducere pentru a câștiga la final cu scorul de 69-59.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a tras concluziile după primul succes al sezonul în fața Clujului, citat fiind de site-ul oficial al clubului bihorean. Tehnicianul nu a exaltat după acest succes și spune că formația sa are un singur obiectiv, trimiterea seriei în decisiv și calificare în finală:

„Nu sunt foarte multe de spus din partea mea. Nu am realizat nimic. Scopul nostru este să ducem seria înapoi la Cluj și să câștigăm acolo. Ne dorim foarte tare să câștigăm, am spus-o și cred că am și arătat-o. Am transmis în vestiar că nu avem pentru ce să ne bucurăm, iar miercuri ne așteaptă o nouă provocare deosebită.

Acesta este baschetul: marchezi 96 și pierzi, iar apoi marchezi 69 și câștigi. Diferența de această dată a făcut-o nivelul nostru de agresivitate. Să primești 59 puncte de la o echipă cum e Clujul mi se pare ceva ieșit din comun. Primul sfert al meciului 3 a fost iarăși ieșit din comun. A semănat cu sfertul 4 din Meciul 1, dar a fost exact invers.

Publicul a fost fabulos, ca de obicei. El cântărește enorm. Îți dă puteri și încredere. Mulțumesc acestor oameni pentru felul în care ne încurajează.

Meciul 4 va fi mult mai greu decât acesta. Noi va trebui să fim la fel de agresivi în apărare. Asigur pe toată lumea că numai ușor nu va fi. Așa cum nimic nu este ușor în viață și în sport.”

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ne vedem la Cluj
    Achime, discursul asta al tau mi-a mers la suflet! I-ar fi placut mult si lui "Tata Moromete" fiindca cu el putei sa-i mobilizezi pana si pe "Fratii Nila si Paraschiv". Asa vorbeste un Coach cu 8 ani vechime in LNBM, cel mai longeviv antrenor si posibil cel mai de succces! Echipa merge tot mai bine, iar publicul crede in calificarea in finala! Miercuri nu le dam nici o sansa!!!

    cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @mailman
      tre' sa recunosc ca nici eu n-am inteles discursul sau anterior :) ...

      cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Baschetul.....
    este baschet si lupta, cand lupta o ia inaintea baschetului, baschetul are de suferit, ramane pe loc sau aluneca in josuc. Daca ajungeti din nou la Cluj, e un daca, veti vedea ce va fi, asa care pa care...da sa mereti sa castigati la Cluj..... e respect....cand a fost 1 meci castigat din....9 ...se poate nu zic, da e si un daca!as vrea sa veniti la Cluj da e un daca......

    cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      go under dogs
      Smilu´, ai dreptate e vorba de respect, iar dorinta de victorie e singura care merita respectata! Suntem "under dogs" in semifinala asta, dar asta este frumusetea spectacolului: sa intorci scorul de la 1-9, sa te ridici de la 0-2 si sa doresti sa castigi cand nu mai crede nimeni! In ceea ce te priveste lucrurile astea erau valabile in urma cu 30 de ani: "...unica iubire e M-"U" !

      cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu:

      asa-i
      muu, muuu face vaca cand isi cheama vitelu!asa am invatat cum face vaca, la varsta de 2 ani. Da mu face: vaca/boul/jitalu/tauru. Singur ai facut mu! Eu te respect si asa.Mai spune-mi ce ma priveste, sunt nerabdator sa aud.

      cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    noo asa-i
    e prima declaratie a unui antrenor, de orice, cand vorbeste de al-2 lea meci cand acesta nici macar nu este cert,exista un daca. E buna si o vacanta, e solicitant chiar inuman atata stresss pe banca. Da, char vreau sa ajungeti la "mama te iubesc! da nu ca pe "U"" aveti cale lunga da la "lupta, lupta Oradea!" Succes!si va astept la al 5 lea meci, da sa veniti! Daca ati fi luptat baschetbalistic, nu cu iz de murdar, poate doreau mai multi acest lucru si se reusea.Eu doresc sa veniti, da veniti! si in aceste conditii.

    cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      amanam si vacanta de dragul suporterilor oradeni
      Suntem "under dogs" si la repertoriul Galeriei si aici nu va fi usor sa intoarcem scorul: nu avem in spate o Universitate cum are Clujul, iar asta nu se poate recupera in 8 ani ca si in cazul echipei si al lui Achim! Totusi frumusetea si bogatia repertoriului Galeriei "U" se datoreaza multor generatii de studenti, cei mai multi din afara Clujului, aici ne gandim la parintii nostri si la noi... Dupa ce pleci din Cluj revii la jocurile echipei locale si pastrezi o simpatie pentru "U". Avem Galerie inimoasa, saraca in repertoriu, dar echipa din teren nu e cu nimic mai prejos decat "trupa lui Silva". Si la urma urmei calificare se joaca pe teren si nu in tribune pe repertoriu. Ne place Galeria lui "U" si contributia ei la Spectacol!

      cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @smilu
      Chiar nu am intelrs ce vrei sa spui cu "iz de murdar"!!!!
      Vrei sa te explici? Chiat nu cred ca ne poti acuza de ceva murdar.

      cu 6 ani în urmă (09.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu:

      nooo
      la meciul de la Cluj, unul din ele, jucatorului Dykes i s-a pus o capra el fiind in aer, si la fotibal e eliminare. Murdarul a fost inlocuit imediat si nu a mai intrat deoarece asa se face...? La Oradea ati jucat la limita agresivitatii acceptata de arbitri,e ok, dar daca lupta depaseste cunostintele baschetbalistice apar murdariile. Succes ne vedem la Cluj! daca se poate fara murdarii. Hai veniti si cu murdarii, nu conteaza.

      cu 6 ani în urmă (10.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!