Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sunt convins că vom fi o echipă mai bună cu Zekovic. De la el nimeni nu-și permite să ajute”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.11.2018

CSM CSU Oradea a jucat miercuri ultimul meci acasă în ediția din acest an a FIBA Europe Cup, pierdut cu 72-76 cu ZZ Leiden. Pentru Vaidas Kariniauskas a fost ultimul meci alături de campioana României, iar antrenorul Cristian Achim a ținut să-i mulțumească lituanianului și la declarațiile de după meci.

„Cert este că Vaidas Kariniauskas nu va mai juca la Pitești. El pleacă la noapte în Lituania. I-am mulțumit în vestiar, dar o voi face și aici. Ne-a ajutat foarte mult, a avut un aport uriaș la câștigarea campionatului. Are o atitudine corectă și a dat tot ce a putut pentru această echipă. În aceste condiții vreau să îi mulțumesc. Aș mai adăuga faptul că și datorită lui Vaidas, eu am devenit un antrenor mai bun. Îi mulțumesc pentru asta și îi doresc tot binele”, a spus Cristian Achim despre fostul său fundaș, conform site-ului clubului, csmoradea.ro. Lituanianul care face 25 de ani vineri a plecat deja spre țara natală unde va juca pentru BC Lietkabelis Panevėžys.

Tehnicianul bihorenilor a vorbit și despre schimbările care vor apărea în structura echipei după plecarea lui Kariniauskas și aducerea lui Zekovic și Reljic. Aceștia nu au jucat până acum în acest sezon. Reamintim că Zekovic a fost adversarul orădenilor în finala ediției trecute de campionat. CSM CSU Oradea joacă sâmbătă, de la ora 17, în deplasare cu BCM U FC Argeș Pitești.

 „Nu știu dacă Zekovic va putea să joace la Pitești. De abia la ora meciului cu Leiden l-am întâlnit. Nu am vorbit lucruri concrete și nici nu l-am văzut în ce stare fizică este. Sunt convins că vom fi o echipă mai bună cu Zekovic. Vom fi mai periculoși la semicerc, dar în același timp se vor deschide culoare și oportunități pentru alți jucători din echipă, deoarece de la Zekovic nimeni nu-și permite să ajute.

Sigur că avem alte bătăi de cap acum. Este un lucru știut deja că schimbăm un jucător și în locul lui au venit doi jucători. Zekovic și Reljic nu au jucat absolut deloc în acest sezon, însă este un proces de lungă durată și am încredere că prin aceste schimbări, care implică modificarea structurii echipei, cu trecerea lui Pasalic la poziția 1 și venirea unui om în plus la pozițiile 4-5, în timp, vom arăta foarte bine”, a mai spus Cristian Achim.

După meciul cu piteștenii, pentru „Leii Roșii” urmează miercuri 21 noiembrie ultima partidă din Europe Cup, în deplasare cu Sakarya BSB. Campionatul se întrerupe până în 4 decembrie, pentru partidele echipelor naționale.

„Mă bucur că după meciul din Turcia vom avea o pauză. Vom avea foarte multe lucruri de făcut în perioada următoare și vom avea nevoie de antrenamente. Această pauză vine excepțional de bine venită”, a mai spus antrenorul orădenilor.

*foto: Roby Boroș / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!