Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Turneele de cupă întodeauna au fost interesante, tot timpul în ultimii ani în ultimii ani s-au încheiat cu surprize”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.02.2017

CSM CSU Oradea întâlnește pe BC SCM Timișoara în ultimul sfert de finală al Cupei României. Cristian Achim a prefațat pentru Total Baschet partida cu formția de pe Bega. Antrenorul spune că echipa sa se gândește numai la victorie, chiar dacă în ultima întâlnire directă câștig de cauză au avut timișorenii:

„Jucăm la victorie, ne dorim să trecem de Timișora și să jucăm în semifinale. Este ceva absolut normal și jucătorii noștri își doresc același lucru, nimeni nu poate să plece de la ideea că nu-și dorește o victorie în acest prim joc. Sigur că venim după o înfrângere la ei, în prelungiri. Timișoara are o echipă foarte bună, dar și noi la fel.”

Regula cu doi jucători români pe teren nu este văzută ca un impediment de către antrenorul formației bihorene, deoarece Oradea a jucat în multe situații într-o asemenea formulă:

„Într-adevăr este o mare diferență. Partea pozitivă în ceea ce ne privește este faptul că eu am jucat în foarte multe situații cu doi români și eu sper ca noi să fim echipa cea mai puțin afectată de această regulă. Repet, noi jucăm mult și în multe situații cu doi români, fără să ne oblige nimeni.”

Întrebat despre diferențele de joc arătate între partidele din Europa și cele din competiția internă, Cristian Achim a avut un răspuns în care a atins toate punctele care au condus la aceste fluctuații între meciurile europene și cele din campionat:

„Pentru că nicio echipă din România, în special când joacă cu 5 străini și nu cu 6 cum joacă toate echipele cu care ne-am întâlnit, nu are logistica necesară și metodele de refacere pentru a putea juca pe două planuri. Nu în ultimul rând, situația pe care o traversează echipa noastră este una comună multor echipe care joacă două meciuri pe săptămână pe o perioadă atât de lungă, mă refer la echipele care au jucat Champions League și la echipele care joacă Euroligă. Aproximativ 75% dintre echipe joacă bine doar într-o competiție. Rare sunt cazurile în care echipele reușesc să joace bine în ambele competiții și aici mă refer la echipele cu bugete ieșite din comune la care nu putem avea noi acces. Eu vă dau doar trei exemple. Campioan Israelului (n.r Maccabi Rishon LeZion), echipa care a fost cu noi în Champions League și care este pe locul 8 actualmente în Israel, Varese care a jucat în Champions League și care este locul 15 din 16 echipe în Italia și Barcelona din Euroligă, care nu va prinde playoff-ul. În plus, nu uitați că de trei luni jucăm fără un jucător foarte important, Sean Barnette, plus absențele de câte o lună ale lui Mandache și Nicoară. Până la urmă, una peste alta, suntem în toate obiectivele până în prezent. Ne-am calificat în grupa 1-6 ceea ce ne-am dorit, în cupă jucăm Final Eight, în comeptițiile europene ne-am calificat. Până în prezent avem  în față toate obiectivele pe care ni le-am dorit. Sperăm să-și revină și Barnette, pentru că este o absență foarte mare pentru noi și vom vedea ce se întâmplă. Nu vom sacrifica o competiție pentru alta, deși ar fi cel mai ușor de făcut în acest mod. Am convingerea că și Clujul și-ar fi dorit foarte mult să continue în Europa, doar că ei nu au putut.”

Cristian Achim a vorbit și despre noul format al turneului final de Cupa României:

„Este pentru prima dată în istorie. Este o noutate absolută pentru noi. Din păcate am avut puțin ghinion la tragerea la sorți pentru că facem parte din echipele care trebuie să joace semifinala a doua zi în cazul unei victorii. Nu trebuie să ne plângem, asta este situația. Turneele de cupă întodeauna au fost interesante, tot timpul în ultimii ani în ultimii ani s-au încheiat cu surprize. Este și normal pentru că într-un singur meci se poate întâmpla absolut orice. Într-o serie 3 din 5 în general echipa mai bună ar trebui să câștige.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!