Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Va fi un test util, dar nu ne va arăta adevărata față a lor”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.03.2017

Cristian Achim, antrenorul lui CSM CSU Oradea, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre partida din etapa a 6-a a fazei secunde din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana joacă pe terenul lui U BT Cluj-Napoca, echipă pe care nu a reușit să o învingă în acest sezon. Tehnicianul formației orădene consideră că acest meci nu va scoate la iveală potențialul celor două formații:

„Mergem la Cluj-Napoca cu scopul de a câștiga meciul. Așa cum abordăm fiecare partidă, ne dorim victoria. Nu va fi ușor, evident, întâlnim liderul și cea mai bună echipă a campionatului. Clujul a acontat prima poziție în clasament înaintea playoff-ului, suntem conștienți și de acest lucru.

Astfel, pentru adversarii noștri va fi un meci fără o miză reală, deoarece ei nu au cum să-și mai modifice poziția în clasament. Ei vor fi pe primul loc indiferent ce se întâmplă. Va fi un test util, dar nu ne va arăta adevărata față a lor, cum tot din același considerent nu ne va arăta nici adevărata față a noastră. Nu este un meci crucial pentru nimeni. Eu cred în faptul că noi jucăm foarte bine cu meciurile cu miză.”

Cristian Achim a vorbit și despre situația din clasament a echipei sale și așteptările de la acest final de sezon regulat:

„După ultimul meci cu Clujul ne-am gândit că ar trebui să câștigăm următoarele patru meciuri. Evident era limpede că nu are cum să fie ușor. Până la urmă noi luăm fiecare meci în parte și încercăm să îl câștigăm. Aceasta este abordarea noastră. Dacă reușim să câștigăm e foarte bine, iar dacă pierdem, în acest moment al sezonului, nu este o tragedie.

Eu nu fac calcule. Încerc să câștig de fiecare dată. Vom vedea la finalul sezonului regulat unde suntem și asta este. Repet, mergem să câștigăm fiecare meci în parte. La sfârșit tragem linie și vom vedea unde ne situăm.

Am auzit variante că ar fi trebuit să rămânem pe locul 6, rostite inclusiv de suporteri orădeni. Aș vrea să aflu și eu cum e să te lași bătut în fața unei săli mereu arhipline și să te obișnuiești cu pierzi, iar în playoff să te trezești și să începi să câștigi. Eu nu știu să lucrez în acest fel.

Ne dorim să aducem echipa la cel mai bun nivel pentru startul playoff-ului. Acest lucru e puțin complicat, deoarece după cum ați văzut noi încercăm să câștigăm toate meciurile. Adică consumul fizic și mental este foarte mare, mai ales cu programul pe care îl avem noi de la începutul sezonului.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    urmeaza "run-ul" pana-n finala
    "Calcule" de genul ca e bine sa pierdem un anumit meci pentru ca sa fim pe culoarul preferat in play-off, adica sa facem non-combat in scop "tactic", pot sa apara in mintea unor indivizi care nu inteleg sportul, dar se cred destepti! Sa faci asa ceva e o "crima" la adresa sportului! Revenind la meciul de azi, mergem sa "recapitulam" pentru finala: incercam o victorie clara la "U" pentru ca fara sa le dam bataie la ei acasa nu avem cum sa luam Campionatul! Ce satisfactie pentru noi sa batem echipa de pe primul loc!

    cu 7 ani în urmă (22.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      no
      Esti satisfacut amu? 😆

      cu 7 ani în urmă (22.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!