Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Victoria este victorie, indiferent de diferența de pe tabela de marcaj. În contextual actual, obiectivul este să fim buni în playoff”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
16.04.2018

achim oradea timisoara

Cristian Achim, antrenorul principal al celor de la CSM CSU Oradea, a oferit declarații pentru site-ul oficial al echipei la conferința de presă ce a urmat victoriei asupra timișorenilor:

“Continuăm procesul de readaptare pe care suntem forțați să-l facem ca urmare a accidentării lui Muhamed Pasalic. Mă bucur că în acest context am reușit să câștigăm. Lucru reușit pe fondul unui joc nu foarte bun. Este cunoscut faptul că Zeno a revenit și e normal să aibă oscilații în joc. Ar mai fi problemele lui Kris (Richard), care în condiții normale nici nu ar fi trebuit să joace în acest meci după lovitura încasată meciul trecut. În plus, el a avut probleme cu faulturile, având patru greșeli personale, după care a fost extrem de reținut și e greu să se aperi în condiții normale știind că poți fi descalificat oricând.

Mă bucur că am câștigat, chiar dacă nu după un joc strălucit. Am avut câteva momente extrem de bune în apărare, dar și în atac. Din punct de vedere defensiv am avut momente foarte bune atât ca nivel de intensitate, cât și din punct de vedere al ajutorului reciproc. Au fost și momente foarte bune de execuție a apărării. Ca să fim cinstiți au fost și câteva momente de nereușită în ambele faze ale jocului, este evident. Însă mă bucur pentru lucrurile pozitive pe care le-am făcut în acest meci. Acstea sunt lucrurile care îmi dau speranțe pentru playoff. Pentru că acolo se va decide totul.

Nu avea cum să fie o prestație strălucită în situația dată. Noi ne aflăm într-o cursă contra cronometru pentru playoff. Menirea noastră în timpul rămas până la startul playoff-ului este să găsim soluții pentru eea ce am pierdut prin accidentarea și ieșirea din echipă a lui Pasalic. Tocmai de asta mă bucur că am câștigat. Aveam nevoie de ceva pozitiv după multe lucruri negative.

Puteam să câștigăm la diferență mai mare având în vedere că la final am pierdut câteva mingi ușoare. Însă victoria este victorie, indiferent de diferența de pe tabela de marcaj. Consider că aveam nevoie de acest lucru și ne face bine o astfel de victorie. 

Mă bucur foarte tare pentru Bobe (Nicolescu). Mă bucur că și Denison începe să se adapteze în echipă. Ceea ce e bine pentru noi. În plus, continuăm să ne adaptăm ca echipă la situația actuală, cu Kris (Richard) la poziția 1.

În fine, mă bucur pentru această victorie deoarece poate să fie cea mai importantă în perspectiva obținerii avantajului terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Dar mai sunt patru etape și multe meciuri în care se poate întâmpla orice.

Cred că am fost înțeles greșit sau nu m-am exprimat cum trebuia la precedenta conferință de presă. Noi nu abordăm meciurile cu alt gând decât de a câștiga. Asta e clar. Doar că obiectivul este să fim buni în playoff în contextul actual”

Pentru CSM CSU Oradea urmează deplasarea pe terenul celor de la BCM U FC Argeș Pitești, miercuri, 18 aprilie, începând cu orele 19:45, partidă ce va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: Roby Boroș

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    nu-i băga încă în formă, să nu iasă din ea prea repede
    Domn' Achim, spune-i lui Gajovic ca mai are de lucru pana la atingerea rangului de "Pistolera" , dupa cum il dezmiarda crainicul "sarb" al Salii din Oradea: norma pentru care l-ai adus la noi este de 5x3/partida (vezi Runkauskas!) si abia de la al 6-lea cos de trei are voie sa "scoata pistoalele" din teaca si sa le sufle-n teava! Ca asa cu cate doua de 3 pe meci se descurca lejer deja Bobe si cate odata chiar Tibarna. E clar ca nu suntem inca in forma, dar ne trebuie sa atingem forma in Finala!

    cu 6 ani în urmă (16.04.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      .
      Vai de...finala voastra :)

      cu 6 ani în urmă (17.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Greu merge cu 3 puncte
    Cam multi vor sã marcheze de la mare distantã.......Goran ar putea marca si 22 de puncte /meci, dacã mai mult incerca de a marca de 2 puncte.

    cu 6 ani în urmă (16.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!