Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Vom învinge această echipă în momentul în care va trebui să o învingem cu adevărat”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.03.2017

CSM CSU Oradea a cedat pe teren propriu primul joc disputat în faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Campioana a fost învinsă cu scorul de 84-79 de U BT Cluj-Napoca. La conferință de presă Cristian Achim a vorbit despre joc și a punctat faptul că Oradea va învinge Clujul la momentul oportun și anume în playoff.

„În primul rând aș vrea să felicit echipa din Cluj. Au făcut din nou un joc excepțional. Noi nu am reșit să le facem față în acest moment. Vreau să-i felicit și le urez succes în continuare. Noi va trebui să muncim mai mult, va trebui să ne găsim cale în noua configurație, pentru că putem spune că avem o echipă pe jumătate nouă prin venirea lui Franklin și prin revenirea lui Barnette. Din păcate pentru noi, chiar și până în data de 3 martie nu am avut niciodată tot lotul sănătos. Sincer nu m-am mai întâlnit cu o astfel de situație. În același timp vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru felul în care au luptat în partea a doua. Realmente și-au dorit foarte mult, au făcut tot ce a depins de ei, au depus un efort foarte mare cu un rezultat pe care puteam la un moment dat să-l întoarcem. Clujul este o echipă cu mare experiență și în momentele de final au știut să gestioneze presiunea pe care am pus-o pe ei. Una peste alta, a fost un meci foarte frumos, foarte plăcut ochiului. Aș dori să mai spun un lucru. Vom învinge această echipă în momentul în care va trebui să o învingem cu adevărat. Să țineți minte vorbele astea. Cu o singură condiție totuși, să fim sănătoși. Este foarte important ca toți jucătorii să fie sănătoși. Dacă vom fi sănătoși vom învinge această echipă în momentul în care va trebui, adică în playoff.”

Tehnicianul a spus și ce le-a transmis jucătorilor săi la pauză, aceștia fiind aproape să răstoarne un avantaj important avut de adversari.

„Le-am spus că meciul nu este pierdut. Eu însumi credeam chestia asta. Le-am spus că sunt campionii României și vreau să luptăm până în ultima secundă, fără să ne uităm la rezultat.”

Cristian Achim a vorbit despre prestația lui Will Franklin, iar cea mai mare dorința a sa este să aibă la dispoziție întreg lotul valid și într-un ritm optim.

„Mă bucură foarte mult faptul că a marcat. Nu este calitatea sa principală, după cum bine știm. Astăzi nu a jucat Pasalic, deși astăzi aș fi avut nevoie de el. Franklin și-a făcut treabă foarte bine, zic eu. Barnette nu este în ritm. Nici Franklin nu este în ritm, însă am convingerea că acestă echipă, în momentul în care playoff-ul va veni, va arăta foarte bine. Sunt convins de lucrul acesta. Avem doi jucători care încă nu sunt la potențial, avem încă echipă care nu avut până la acestă dată tot lotul întreg măcar pentru un singur meci.

foto: sportpictures.eu

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    interesanta declaratie..

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    well
    adevarul e ca cu toate ca sezonul asta avem 4 din 4 si in ultimele 13 am luat 9 (sper ca nu gresesc) ... le-am pierdut pe cele mai importante 3 ... pe de alta parte sa nu te muste inapoi o astfel de declaratie (usor aroganta zic eu)

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Am citit toate comentariile aferente articolelor CSM din seara asta. Vroiam sa raspund la cateva, din ambele tabere, dar am zis ca ma abtin. Pana la urma, m-a lovit un sentiment ciudat. Azi, in sala, am zis cand eram la minus 21 ca ii batem. Am fost aproape. Nu imi place Achim, nu imi place constructia echipei si fixismul ampulea, dar la cat de prost jucam, luam campionatul. Pur si simplu, oamenii astia o sa arate in playoff ca sunt foarte al dracului, sa murim toti de ciuda. Pana atunci, sa vina Temesvar, ca si aia vor sa ne razbune pentru cupa.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Sub panou
    Putine mingi recuperam in atac sub panou... acolo pierdem puncte mai usor. Ne lipseste al doilea om inalt si mobil pentru tot meciul.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      recuperari ofensive
      1. barnett e un recuperator ofensiv excelent ... tre numa timp sa-si revina :) 2. io cred ca e mult mai important untr-un meci cu clujul echilibrul defensiv ... au o tranzitie foarte buna

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Achime Achime
    Se simte frustarea. Te asteptam in Horia Demian!

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Achim
    Un citat celebru suna cam asa:,,Niciodată să nu confuzi o singură înfrângere cu înfrângerea finală." Sperăm la o alta fata a echipei in po.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Oradea pe drumul cel bun...
    Eu cred ca Oradea va avea cu totul alt joc in PO fata de cel avut de pana acum in campionat. Ieri a aratat bine, cu toti jucatorii la capacitate ok si Fanklin din nou in forma aveti sanse sa va bateti la titlu baieti. Eu spun sa aveti incredere in Achim si sa va rugati sa aveti jucatorii sanatosi. Clujul are un lot extraordinar, alt obiectiv decat titlu nu au...ar fi rusinos ptr ei ca la acest lot si la atatia bani bagati la echipa sa ramana doar cu cupa....dar ptr multi dintre noi ar fi foarte interasant... :) `prietenii stiu de ce... Sper din suflet ca macar Oradea sau Muresul (o echipa superba) sa le fure titlul...nu este imposibil.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      amg
      De unde atata antipatie pentru Cluj? Ma tot intreb ...

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • BC CSU Sibiu 3point_layup35:

      Stefan Cj
      Clujul a fost considerata favorita la titlu inca de dinainte sa inceapa campionatul. Toti suporterii neutrii tind sa sustina un underdog.:)

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      U BT
      Este simplu. Fiind echipa monentului este ca un ciorchine de strugure pentru vulpile ce nu il ajung. Imi place!

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Deci un fel de Oradea anul trecut, cand ne spurcam pe aici tot pe chestiuni de genu. Daca, si e un mare daca, aceasta echipa a Clujului poate fi ajunsa din urma, sa nu fi pus prea sus ciorchinele, ca e lung drumu pana jos.

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Prea multe comentarii negative,răutăcioase...Nu văd rostu.Ar trebui să lăsăm Cluju cu pasi la Rasic sau altele.
    Problema e la noi,cu fixurile lu Achim,lotu facut cum e făcut.Aceleasi scheme folosite de Cluj si in campionat nu știi să le blochezi.Fara Torok,Adamovic tu incepi penibi.La noi se vrea ca in sez trecut.Uite ei au un Rasic,Moldoveanu noi echipa de sez trecut cu retușuri.Achim fi linistit cu tine antrenor nu bați Cluju

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    rezzultat normal
    in mod normal din 10 intalniri clujul ar bate de cel putin 10 ori......saracu achim sufera din moment ce clujul face instructie cu oradea in ultimele meciuri....si seria continua....cu cel putin inca un episod...
    numai bine

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Corect
      Asta a fost si impresia mea. Nu Oradea ar fi castigat, in cazul unei reveniri senzationale ci Clujul ar fi pierdut impardonabil. Cand ai jucatori ca Moldoveanu sau Rasic si chiar Dykes nu poti pierde cu Oradea. De obicei Zeno se apara foarte bine la Dykes. La acest meci nu a facut-o si i-a permis sa inscrie 29 de puncte. Daca il limita la vreo 15 ca in meciurile defensive bune alta era soarta....Zeno insa trage sa -si aranjeze statistica ofensiva. Dupa ce oradenii au luat titlu am decis sa nu-l mai critic pe d-nul Achim dar unii suporteri oradeni chiar au dreptate in legatura cu fixismele lui

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Achim
    Am parerea mea legata de el de cand antrena juniorii nationali, confirmata la Oradea dinainte de a castiga campionatul si mi-o mentin. Este riguros, metodic si lucreaza si spera la succes pe baza de repetari ale acelorasi combinatii de joc. Deci e metodic si calm ca un filatlist sau un fauritor de puzzle. Este o parte buna, insa nu chiar atat de buna pe tot parcursul unui meci, deoarece este usor de "citit" chiar si de catre nespecialisti. Mai ai nevoie de inspiratie, imaginatie, noroc ca sa castigi un meci mai ales la valori egale ale echipelor. Astfel, dupa Achim, daca echipa merge bine, trebuie sa castige meciul si nu ia in considerare eventualele surprize care pot sa apara. Are ceva din Tenter, parca vrea ca nimic sa nu se desfasoare pe teren decat asa cum vrea el. Pe Silva nu l-am crezut capabil sa duca povara echipei, in momentul investirii, invocand lipsa de experienta tehnica si relationala cu jucatorii. Iata ca trebuie deocamdata sa imi recunosc eroarea in privinta lui. Calitatea pe care i-o apreciez este ca are incredere in jucatori (recunosc ca ii si consier printre cei mai buni) si ii lasa sa joace ce stiu! La urma urmei sunt profesionisti care au meserie si incearca sa o presteze cat mai bine.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!