Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim despre plecarea lui Marcus Ginyard: „Nu pot să accept ca un jucător să își bată joc de colegii lui”

David Istrate

David Istrate
01.02.2019

Vineri, 1 februarie, CSM CSU Oradea a primit vizita lui BC CSU Sibiu într-un meci ce a contat pentru etapa a 3-a din faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Beneficiind de aportul a doar 4 jucători străini, formația gazdă nu a reușit să țină piept adversarei în acest joc și a pierdut la o diferență de 14 puncte, scor 69-83.

La conferința de presă organizată după încheierea acestei partide, Cristian Achim, antrenorul Leilor-Roșii, a vorbit și despre plecarea lui Marcus Ginyard în Polonia, fiind supărat pe modul în care jucătorul american a abordat această situație.

Sunt trist, dar și furios, pentru ceea ce se întâmplă în acest moment la echipa noastră. Aș vrea să spun însă faptul că noi nu putem controla dramele umane, care sunt mai presus de orice, mai presus de baschet. Din păcate nu putem să controlăm nici caracterul unora dintre jucători. Mă refer aici la Marcus Ginyard. Am văzut comentarii potrivit cărora el ar fi fost dat afara pentru evoluția lui din ultimul meci, cel cu Timișoara. Nu, nu are nicio legătură cu acest aspect. Doar că omul mi-a spus în fața, la primul antrenament după meciul cu Timișoara, că acesta nu este un loc pentru el. Însemnând orașul, țara noastră…și la auzul acestor vorbe am decis imediat să ne despărțim. Mai presus de orice în activitatea noastră este echipa. Nimeni și nimic nu poate să fie mai presus de echipă. Nu mă interesează dacă pierd toate meciurile de acum încolo. Nu pot să accept ca un jucător să-și bată joc de colegii lui, de mine și cu atât mai puțin de acest oraș. Care a făcut totul pentru el. Și să te vândă practic pentru un pumn de galbeni în plus. Astfel de jucători nu au ce să caute în această echipă. Repet, cu orice preț. Noi nu avem aici obiective individuale. Cine este dispus să tragă pentru echipă rămâne, cine nu vrea acest lucru este liber să se ducă. Clubul a fost în permanență cu obligațiile financiare la zi. Toată lumea din club s-a comportat foarte frumos cu el, la fel cum se comportă cu toți jucătorii. Îmi este imposibil să înțeleg cum cineva nu poate să aibă niciun fel de empatie față de un club și de oamenii din acel club în astfel de condiții.”, conform site-ului oficial al clubului bihorean

Declarația lui Cristian Achim vine la doar câteva zile după ce Marcus Ginyard a postat un mesaj pe limba română în care mulțumea atât clubului cât și orașului și țării care l-a găzduit în această perioadă. De altfel, între timp, baschetbalistul american a ajuns în Polonia, la Arka Gdynia, echipa aflată pe locul secund.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    asta e....
    mercenar pur-sange ginyard asta....macar de era unul de calitate, dar din pacate, din septembrie am tot asteptat sa explodeze, pe cand, el, era, de fapt, o petarda....si aia intarziata rau de tot, poate expirata!!! trist, chiar e aiurea sa iti bati joc de munca altora....
    Si mai trist e cand o faci pe ofuscatul si frustratul......gen, el a vrut, dar s-au opus astrele sa realizeze ceva pe meleaguri bihorene!

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Trebuia demult dat afară, inițial am crezut că pleacă el și nu Vaidas. Ca swingman să fugi de coș ca dracu de tămâie eu nu am mai văzut. Soluțiile lui erau întotdeauna stânga /dreapta sau înapoi, nicidecum să atace coșul. Am mari îndoieli nu în privința adaptării în campionatul nostru cât a valorii.

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!