Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim despre plecarea lui Mirkovic: „A trebuit să ușurăm bugetul echipei”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.02.2017

Foto: Csaba Toth

S-a încheiat o săptămână extrem de agitată la CSM CSU Oradea, campioana României despărțindu-se de doi sportivi, Rareș Pașca și Branko Mirkovic. Fără aportul celor doi, dar și a lui Pasalic, accidentat la șold, bihorenii au trecut de Phoenix Galați în ultimul meci al primei faze competiționale, scor 73-63.

La finalul partidei de sâmbătă seară, Cristian Achim a oferit declarații pentru prima dată după eliminarea din Cupa României. Tehnicianul orădenilor a vorbit despre plecarea lui Branko Mirkovic afirmând că sportivul a primit o ofertă de nerefuzat, iar clubul a trebuit să ușureze bugetul echipei. Achim a adăugat că planul era ca echipa să rămână cu șapte jucători străini, pentru ca mai apoi să afirme că „fără îndoială, trebuia să ne gândim să renunțăm la un jucător străin”.

Mirkovic a fost prezent la jocul cu Galați și a luat loc pe banca bihorenilor, fiind neechipat.

“Branko Mirkovic se desparte de echipa nostră după acest meci. El a primit o ofertă de nerefuzat. În același timp, după eliminarea noastră din cupele europene, a trebuit să ușurăm bugetul echipei. În plus, cu șapte jucători străini, în condițiile unui regulament ce îți permite să joci cu cinci, consider că ar fi devenit problematic.

Doresc să îi mulțumesc și aici, așa cum am făcut-o în vestiar. Este una dintre persoanele pe care le-am apreciat cel mai mult de când sunt antrenorul acestei echipe. Este un om deosebit, o persoană remarcabilă, iar ca jucător a dat totul pentru această echipă. Absolut tot ce i-am cerut, a încercat să facă. Desigur, au fost greșeli, deoarece nimeni nu este impecabil, dar nu despre asta e vorba acum. Dorim să îi mulțumim foarte mult și să îi urăm succes la noua sa echipă.

Știu numele echipei la care va merge, dar nu pot să vă spun. Haideți să așteptăm anunțul oficial al clubului care îl va legitima.

Planul nostru a fost să rămânem cu șapte străini, nu ne-am gândit atunci când l-am legitimat pe Franklin să renunțăm, atunci sau în alt moment, la Mirkovic. Oferta pentru Mirkovic a apărut în urmă cu două zile. Fără îndoială, trebuia să ne gândim să renunțăm la un jucător străin, deoarece nu se mai justifica numărul de șapte jucători străini în condițiile în care mai jucăm într-o singură competiție.” - a afirmat Achim pentru csmoradea.ro

Cu privire la situația lui Rareș Pașca, tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea spune că sportivul a avut o reacție nepotrivită la adresa sa, iar astfel sportivul a fost trimis la echipa a doua. Achim adaugă că prin primul comunicat de presă s-a dorit protejarea jucătorului.

Deoarece Pașca nu are un contract scris cu campioana României, acesta a fost nevoit să se prezinte la antrenamentele echipei secunde.

“Pentru mine a fost o persoană foarte dragă. Un jucător pe care eu l-am adus la Oradea și pe care am încercat să-l sprijin cât am putut de mult. Cu toții facem greșeli, eu, el, toată lumea.

El a avut o reacție nepotrivită la adresa mea, după ultimul meci din Cupa României, pe care întâmplător am auzit-o. Era singura opțiune pentru mine, aceea de ne despărți.

Confuzia a plecat de la comunicatul inițial postat pe site-ul clubului, dar care, trebuie să știe toată lumea, a fost dat în acest fel pentru a proteja jucătorul. Acesta și numai acesta a fost motivul pentru care în comunicatul inițial nu s-a menționt că a fost vorba despre un act de indisciplină. A fost inclusiv dorința jucătorului ca acest lucru să nu fie menționat.  

De aceea s-a ales această cale, poate nu foarte potrivită și evident, după cum s-a demonstrat, nu foarte inspirată, deorece lumea a înțeles cu totul și cu totul altceva. Eu personal nu l-am dat afara de la echipă, dar l-am trimis la echipa a 2-a. Repet, primul comunicat a fost nepotrivit, doar că el a fost prezentat în această formă pentru a proteja jucătorul. De asemenea, repet, aceasta a fost și dorința lui. Din păcate situația a luat o turnură neplăcută pentru toată lumea. Domnul președinte Șerban Sere a revenit apoi cu o declarație, publicată pe site-ul clubului, care reflectă strict realitatea. Intenția a fost strict de a proteja jucătorul, iar termenul de abatere disciplinară să nu apară.

Am spus-o și o repet, Rareș Pașca a făcut tot ce a putut pentru această echipă din prima zi și până în ultima. Îi mulțumim foarte mult pentru tot ce a oferit clubului nostru.”

Referitor la Will Franklin, antrenorul principal consideră că echipa arată diferit cu americanul pe teren.

“Eu sunt mulțumit de felul în care suntem acoperiți la poziția 1. Franklin este un jucător pe care îl cunosc, care mă cunoaște, un jucător cu care clubul a crescut și obținut toate cele trei medalii din campionat. Este un jucător care cunoaște campionatul României și această echipă. Pentru noi este o soluție foarte bună, mai ales că la poziția 1 este cel mai greu să integrezi un jucător.

Franklin nu este la cel mai înalt nivel al său în acest moment. Știu asta, sunt conștient de acest lucru. Pentru mine cel mai important este ca el, la fel ca și ceilalți jucători, să fie la cel mai bun nivel al potențialului său în momentul începerii playoff-ului. Are o lună și jumătate la dispoziție pentru a-și intra în ritm și sunt convins că va reuși.

Echipa arată diferit cu el în teren. Rămâne să vedem dacă va fi benefic pentru noi. Eu am convingerea că da.”

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu amg :

    Frumoase explicatii...
    Le inteleg pe deplin. Mirkovic prea scump, adus pentru competitiile europene...a trebuit lasat sa plece...pacat, mie imi placea jocul lui. Pasca daca a vorbit urat de Achim isi merita soarta... Franklin, greu de reincalzit si adus la forma lui de anii trecuti, dar probabil cea mai buna solutie acum ptr Achim si echipa...a revenit si Sean deci se poate cine stie sa vedem trioul Frank-Sean-Zeno din nou la o forma frumoasa. Succes Achim, succes Oradea!

    cu 7 ani în urmă (26.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Oferta
    Steaua

    cu 7 ani în urmă (26.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    vi se urca la cap sefia
    Plecarea lui Mirkovic merita din partea lui Achim ca sa fie anuntata inainte de inceperea jocului de ieri. Crainicul era acolo si a mai facut si alte anunturi despre jucatori. Achim s-a purtat nepoliticos fatza de spectatori si fatza de jucator. Sala l-ar fi aclamat pe Mirkovic si ar fi avut loc o despartire frumoasa dupa un sezon cum nu am mai avut la Oradea. Chiar si Pasca merita "adus" la Sala , anuntat de catre crainic si probabil salutat de catre public! A jucat 7 ani, a ajuns capitan datorita lui Achim, iar acuma iese pe usa din dos pentru ca asa zice Achim ca merita? Spectatorii vor sa-si salute "idolii", iar Achim nu le da voie? Achim stie ce e mai bine pentru spectatori? Antrenorul sa se ocupe de echipa, iar de relatiile cu publicul sa se ocupe unul care are habar macar de notiunile elementare de comportament, ca deja nu ma mir daca Pasca intr-adevar i-a zis lui Achim ceva de la obraz in seara cu pricina!

    cu 7 ani în urmă (26.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    vrei sa fii leu rosu?
    Mandache sa nu zici ca nu ti-am spus: esti bun ca si Mirkovic, comentezi mai mult decat Pasca (ala habar-n-aveam ca deschide macar gura!), in concluzie esti urmatorul pe Lista! Daca ti-ai facut planuri de cariera la Oradea, ai la dispozitie cativa "jokeri": "suna un prieten in conducerea Clubului", "elimina jumatate din adversari" si "intreaba publicul"! Totusi Publicul ce parere are?

    cu 7 ani în urmă (26.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!