Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim rămâne neînvins la Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.11.2013

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a obținut cea de-a 5-a victorie consecutivă în Sala Sporturilor din Pitești. El a ghidat gruparea roș-albastră spre un 80-65, în etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14.

Instalat în funcție la jumătatea luni noiembrie a anului 2009, Achim a efectuat prima deplasare în calitate de antrenor al lui CSM Oradea chiar la Pitești. Acest lucru se întâmpla pe 21 noiembrie în același an. Bihorenii s-au impus atunci cu scorul de 74-69.

11 luni mai târziu, Achim a revenit la Pitești decis să revanșeze eșecul suferit în returul ediției de campionat 2009/10 și care a fost fatal lui CSM Oradea în cursa pentru calificarea în playoff. De fapt bihorenii au pierdut șase din primele opt partide ale acelei ediții de campionat înainte ca antrenorul din Râmnicu-Vâlcea să fie numit în funcție. Asftfel, pe 16 octombrie 2010, CSM-ul s-a impus cu scorul de 77-74.

Pe 3 martie 2012, trupa orădeană s-a impus în aceeași sală și în fața aceluiași adversar. Rezultatul final a fost de 62-59. În fine, pe 9 ianuarie 2013, roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 81-74.

Meciul desfășurat pe 31 octombrie 2013, a fost primul disputat de Achim împotriva Piteștiului cu antrenorul Hristu Șapera în ecuație.

De la venirea lui Cristian Achim la Oradea, CSM-ul a disputat un număr de nouă meciuri oficiale și a câștigat de șapte ori. Interesant este că în deplasare a învins de fiecare dată, însă pe teren propriu are 2-2.

La general, în 17 partide oficiale disputate, CSM Oradea are opt victorii, în vreme ce BCM U Pitești a repurtat nouă succese. De notat că ultima victorie argeșeană datează de pe 19 noiembrie 2011, iar de atunci s-au disputat patru jocuri oficiale între aceste cluburi.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    !
    Exceptandu-l pe Arnautovic, Achim este antrenorul care a avut parte de stabilitate la club, un buget stabil (nu cel mai mare, nici cel mai mic, insa ce a permis plati la timp catre jucatori, fata de alte cluburi care daca chiar au avut bugete mai mari, nu au avut banii la timp), o conducere a clubului intelegatoare (fara sa puna presiune pe el, ca la alte cluburi, gen Sibiu, Timisoara de unde datorita presiunii, antrenorii au “zburat” si dupa jumatate de sezon), un nucleu de jucatori de valoare si niste suporteri devotati si extraordinari ca oameni. Achim a reusit “performanta” ca in 4 sezoane la acelasi club in conditii peste medie sa obtina un loc 3.
    In conditii relative asemanatoare , Tenter, in 3 sezoane la Cluj, cu mult mai multa presiune pe el (istoria clubului, asteptarile publicului, etc) a castigat un campionat.
    Am convingerea ca Sapera sau Costescu daca ar fi avut la Bucuresti sau la Pitetsi conditiile lui Achim de la Oradea ar fi obtinut rezultate mult mai bune.
    Asa ca, cu tot respectul pentru Oradeni si ptr suporterii lui CSM Oradea, daca ar fi sa fac un clasament intre cei patru antrenori, acesta ar fi #1 Tenter; #2.Sapera; #3.Costescu ; #4.Achim

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Achim
    In buna masura pertinente observatiile tale,insa concluziile sunt strict personale,ca la fiecare in parte,nu suntem niciunul vreun for decident sau vreo autoritate care intocmeste clasamente si emite judecati de valoare.Ca atare,opinia mea personala este ca Il judeci mult prea aspru pe Achim,ca sunt de acord ca Marcel ar fi cel mai valoros si totodata cred ca plutonul l-ar incheia Costescu.Una peste alta,sincer,mi-as dori cat mai multi dintre ei sa reuseasca fiindca suntem in lume la pamant cu acest sport...

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Sigur ca fiecare are o opinie, dar dupa mine daca Sapera si Costescu se pot compara cu Achim, atunci ne lasam de meserie. Ce a reusit Achim anul trecut si cu ce jucatori e un vis interzis multora si e cea mai mare surpriza cred ca de la Timisoara lui Dragan incoace. Achim a avut echipe la Oradea unde sa ne aducem aminte ca Mandic era sef, care era un juctaor mediu...unde prima rezerva era Pasca, plecat de la Cluj sa isi faca un rost in baschet. Sa nu imi spuan mie cineva ca anul trecut a avut o echipa buna cu Maric si Topchov titulari...astia is jucatori de locul 8 daca stai in ei...anul trecut a avut norocul sa aiba doi juctaori care sa ii aduca valoare in ofensiva in momentele grele(Dillon si Franklin), fata de sezoanele trecute.Asa cum s-a vazut pe Achim rar il tradeaza defensiva, insa in ofensiva mai trebe si valoare, nu doar antrenor ca altfel patesti ca Marcel...esti antrenor high-level da pierzi mecirui cu Marojevic si Koch:)

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @bbfreak
    Nu cred ca as se pune problema in Tenter,Achim si ceilalti doi antrenori. Nu sunt eu in masura sa spun care e clasamentul valorii lor dar in ceea ce priveste comparatia intre ceea ce a facut Tenter la Cj si Achim la Oradea nu este potrivita. In primul rand in ceea ce priveste bugetul, Tenter avea la Cluj jucatori ca Dykes, Krstanovic (in mare forma nu blazat ca si la Medias), Ciuc cu 5 ani mai tanar ca si acum, Silvasan de asemenea in forma si neblazat etc.. ceea ce presupunea un buget foarte consistent (in Romania nu se auzise inca de criza) ceea ce Achim nu are la Oradea. in tot acest timp bugetul Asesoft a ramas constant mare (motivele le-am postat in alt comentariu) si anul trecut ei ne-au scos cum ne-au scos in semifinale. In al doilea rand Ternter a luato echipa a Clujului deja pe val, calificata tot timpul in fazele superiaore pe cand Achim a "pierdut" cel putin 2 ani si jumatate in reconstructie.

    cu 10 ani în urmă (02.11.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    !!!
    Eu mi-am exprimat opinia. Clar ca este si subiectiva, cu toate ca tocmai ptr a fi cat mai obiectiv cu putinta am postat si cateva argumente.
    Faptul ca il consider pa Tenter cel mai bun antrenor, nu inseamna ca nu are si el "pacatele" lui sau ca nu greseste. Si nu, in nici un caz nu il consider cel mai bun ptr ca este antrenor la GMM.
    Am scris comentariul tocmai ptr ca il consider pe Achim, cel mai slab antrenor dintre cei 4. Niste manageri ca Ziguli, sau Vulc l-ar fi castrat de mult daca era antrenor la ei.
    Cum la fel de dificila e viata lui Tenter cu cei de la Transgaz, pe cand Achim are constanta cu finantatori/sponsorii sai. Ca sa nu mai vorbim de viata grea care a avut-o Sapera la CSM (nu uitati cat au jucat baietii lui fara salarii). Cum a reusit sa-i tina uniti si sa-i motiveze?
    Am uitat insa sa mentionez un antrenor pe care intradeva il am la suflet: coach zen si care intr-o mare masura are multe in comun cu Sapera. Cred. Cel putin asta este parerea mea (subiectiva :))

    cu 10 ani în urmă (02.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    ...
    parerea ta e chiar subiectiva... bineinteles, compari mere cu pere (bugete disproportionate, loturi si chiar mentalitati diferite). lui achim i se pot reprosa uneori intarzieri in luari de decizii, dar nici cu tenter nu mi-e rusine si asta s-a vazut in ultimul duel dintre cei doi unde ultimul pur si simplu nu a mai stiut cum sa gestioneze finalul de joc, desi avea meciul in mana.
    crede-ma, nu sunt un fan achim. sunt unul dintre cei care l-au contestat la inceputul anului cand echipa se poticnea in campionat si el refuzase aducerea a 2 jucatori, desi i s-a pus la dispozitie o suplimentare de buget din partea sponsorului. desi ar fi raspuns cu postul pt acest lucru, a riscat si a castigat. lotului CSM-ului cu siguranta nu ai fi zis ca e de locul 3, dar mana lui s-a vazut...
    Parerea mea e ca unul are bile si celalalt le-a cam pierdut in ultimii ani. no nuts in the sac for tenter...

    cu 10 ani în urmă (02.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!