Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim va bifa al 11-lea sezon pe banca lui CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.06.2019

Cristian Achim va bifa al 11-lea sezon pe banca lui CSM CSU Oradea

Cristian Achim, cel mai longeviv antrenor din baschetul masculin românesc, va începe al 10-lea sezon pe banca lui CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României. Tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea are contract pe încă un sezon cu echipa bihoreană, după înțelegerea parafată în vara lui 2018.

CSM CSU Oradea l-a numit antrenor principal pe Cristian Achim în 2009 iar primul său meci pe banca clublui orădean a avut loc pe data de 9 noiembrie. De atunci tehnicianul în vârstă de 49 de ani a strâns 405 partide pe banca bihorenilor. Cu Achim la timonă, CSM CSU Oradea are un record de 262 de victorii și 143 de înfrângeri.

Cristian Achim este primul antrenor care a adus primele trofee pentru baschetul orădean la nivel de seniori. CSM CSU Oradea a câștigat trei titluri naționale sub comanda antrenorului din Râmnicu Vâlcea, ultimele două venind chiar în precedentele două sezoane. Oradea a jucat și patru finale de cupă, toate pierdute.

Tot de numele lui Cristian Achim se leagă și parcursul excepțional din Basketball Champions League în sezonul 2016/2017. CSM CSU Oradea a devenit echipa cu cele mai multe jucate într-un sezon european din întreg sportul românesc la nivel de echipă.

Pe lângă Cristian Achim, CSM CSU Oradea îi mai are sub contract pentru sezon viitor și Bogdan Nicolescu, Tudor Fometescu și Edward Petrescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!