Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Bota: „Am căzut psihic la 76-76 și am pierdut meciul”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

SCM Timișoara a fost învinsă de SCM U Craiova în meciul trei din primul tur de play-off, scor 78-90, pierzând astfel avantajul terenului propriu obținut după victoria din prima partidă. Timișorenii sunt obligați să câștige vineri, în meciul 4, pentru a se menține în cursa pentru semifinale. Antrenorul bănățenilor, Cristian Bota, a spus după meci că echipa sa își va juca șansa până la capăt și că adversarii au prins o zi foarte bună la aruncările de afară.

„Nu e nimic pierdut. Vom încerca să mergem până la capăt, să ne jucăm șansa până la capăt. Pentru asta va trebui să jucăm mult mai bine apărarea la pick and roll pentru că astăzi am fost bătuți de nenumărate ori de Curry și de Porter Troupe. Craiova a prins o zi foarte bună la aruncările de trei puncte. N-am reușit să le stopăm cum ne-am și propus, dar încercăm să ne jucăm șansa până la capăt”, a declarat Cristian Bota la conferința de presă de după meciul trei al seriei.

Acesta crede că se pot schimba multe detalii în două zile și a recunoscut că SCM U Craiova a fost echipa mai bună în primul joc al seriei găzduit de Sala Constantin Jude.  

„Sunt multe detalii care se pot schimba în două zile, n-am să vi le spun dumneavoastră acum. Astea fac parte din detaliile noastre, ale staff-ului, încercăm să schimbăm ceva în jocul nostru. Felicitări echipei din Craiova, a fost mai bună ca noi astăzi, a câștigat pe merit. Arbitrajul a fost foarte bun, imparțial”, a mai spus Bota.

Bănățenii erau optimiști la conferința de presă premergătoare meciului trei și sperau să obțină calificarea în semifinale cu două victorii pe propriul teren.

„Eram optimiști... presiune mare va fi pe Craiova dacă vom câștiga pentru că ajungem în meci decisiv și nu e ușor să joci un meci decisiv, chiar dacă ai avantajul terenului propriu. Dar totul depinde de acest meci de vineri, se poate termina sau putem să mergem în decisiv. Sper că băieții se vor repara psihic. Am căzut psihic la 76-76 și am pierdut meciul. Sperăm să fim mai focusați 40 de minute”, a concluzionat Cristian Bota. Oltenii au reușit un run de 12 puncte în a doua parte a sfertului patru și s-au dus la 76-88.

Meciul patru al seriei din primul tur de play-off se dispută vineri, 3 mai, de la ora 18:00, tot la Timișoara. Jocul va fi transmis în direct pe Digi Sport 3. O victorie a oaspeților încheie seria cu 3-1 pentru olteni, în timp ce un succes al gazdelor împinge duelul în joc decisiv, care se va disputa luni la Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!