Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Bota: „Sper să putem continua tradiția baschetului în Timișoara. Ar fi păcat ca după 33 de ani să se închidă ușa așa brusc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.05.2019

Cristian Bota: „Sper să putem continua tradiția baschetului în Timișoara. Ar fi păcat ca după 33 de ani să se închidă ușa așa brusc”

SCM Timișoara a încheiat pe locul 6 în Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2018-2019. Bănățenii au pierdut cu 72-79 acasă meciul decisiv pentru locul 5 cu BCM U FC Argeș Pitești. A fost un joc foarte echilibrat, cu 15 schimbări de lider și 11 egalități. Antrenorul timișorenilor, Cristian Bota, a spus la final că piteștenii au meritat victoria, a vorbit despre rotația mai mare a acestora și despre sezonul greu al timișorenilor.

„S-a terminat un sezon foarte greu pentru noi datorită faptului că nu am putut să facem extratransferuri, au fost ceva întârzieri salariale, dar cu toate astea am fost foarte aproape de semifinale și de Final 4-ul Cupei României. Felicitări echipei din Pitești, a câștigat pe merit, am fost dominați la toate capitolele. Au avut procentaje foarte bune de la 3 puncte, de la libere. Au jucat mult mai bine fazele de final, fazele importante. În schimb, noi am luat unele decizii pripite, am forțat foarte mult de afară și nu ne-a intrat. Dacă vă uitați, Piteștiul a avut o rotație de 9 jucători, noi doar cu 7 datorită accidentărilor și asta s-a văzut pe final când trebuia să fim mai lucizi și mai bine fizic”, a spus Cristian Bota la conferința de presă de la finalul ultimului meci al echipei sale din acest sezon.

Cristian Bota a preluat în luna decembrie postul de antrenor principal la SCM Timișoara, după ce a început sezonul în staff-ul lui Miodrag Perisic. Bota a mai condus în trecut formația de pe Bega în câteva meciuri, dar pentru perioade scurte. Acesta s-a arătat optimist că clubul va rezolva problemele cu restanțele și va reuși să joace în campionat și sezonul viitor.

„M-am simțit bine, a fost o onoare pentru mine să lucrez alături de acești băieți minunați. Din păcate am încheiat pe locul 6. Ne-am atins obiectivul, să vedem ce va fi în continuare. Sper să se rezolve problemele administrative să putem continua tradiția baschetului în Timișoara. Sigur că sunt optimist în privința asta. Ar fi păcat ca după 33 de ani să se închidă ușa așa brusc”, a mai spus Bota.

Reamintim că, la ultimul Consiliu Director al Federeției Române de Baschet, s-a decis ca SCM Timișoara să nu poată participa în nici o compeție națională de seniori în sezonul 2019-2020 dacă nu își rezolvă plata sancțiunilor BAT până la dată înscrierii în campionat, în 15 iunie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!