Stiri Vulturi

Croația, cu garnitura a doua împotriva „Vulturilor”

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa
20.02.2018

croatia romania preliminarii mondial baschet

România va întâlni pe 23 februarie la Zadar puternica națională a Croației, în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, în a treia rundă din cadrul Grupei D.

Echipa ex-iugoslavă a făcut instructaj cu România la Euro 2017, scor 74-58, dar s-a oprit în optimi în competiția continentală, fiind învinsă de Rusia, scor 101-78. Scenariul însă cel mai probabil că nu se va mai repeta în partida de vineri. Din cauza scandalului dintre Euroligă și FIBA, echipa Croației este acum una cu care „Vulturii” se pot bate de la egal la egal.

Cum despre jucătorii NBA Dario Saric, Bojan Bogdanovic și Dragan Bender nici nu poate fi vorba că ar putea fi convocați în mijlocul sezonul regulat din liga nord-americană, la primele două partide ale croaților au lipsit din lot și jucătorii de Euroligă precum Krunoslav Simon (Anadolu Efes) sau Damjan Rudez (Valencia). Astfel, ambele partide s-au soldat cu înfrângeri pentru croați: 68-61 la Rotterdam, cu Olanda și 80-64 cu Italia, pe teren propriu, la Arena Drazen Petrovic din Zagreb.

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, alți 4 jucători foarte importanți din angrenajul Croației ar fi accidentați și nu se știe dacă vor spune prezent convocării împotriva României. Astfel, Marko Popovic, Rok Stipcevic, Toni Katic și Ivan Ramljak ar putea rata duelul cu România.

Cu toate acestea, ar fi o naivitate să credem că echipa Croației nu este favorită împotriva „Vulturilor”, în ciuda prestației peste așteptări a elevilor lui Markovski în primele două partide din aceste preliminarii.

În prima fereastră competițională, unul dintre cei mai buni baschetbaliști din Liga Națională a României, Zeljko Sakic de la U-BT Cluj, a fost cel mai bun marcator și recuperator al echipei, cu 17 puncte și 7,5 recuperări pe întâlnire. Apoi din lot au mai făcut parte jucători cu renume, precum Darko Planinic (20 pct, 10 recuperări contra Italiei) sau Filip Kruslin (15,5 puncte pe întâlnire). De asemenea, lotul poate fi completat cu nume grele din campionatul intern, chiar dacă vorbim de Cibona Zagreb (Marko Tomas, Luka Zoric), Cedevita Zagreb (Andrija Stipanovic) sau KK Zadar (Luka Bozic, Ive Ivanov).

Rămâne de văzut care va fi lotul de 16 jucători cu care selecționerul Ivica Skelin va ataca dubla cu România și Olanda. Partida împotriva tricolorilor va avea loc vineri, de la ora 19:00 și va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Chiar sunt curios
    dacă Sakic va juca tot așa "miserupistic" cum o face la U. Uneori dă impresia că a fost pedepsit să vină în România la U și așteaptă terminarea "detenției" !

    cu 6 ani în urmă (20.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pfuai saracu ce i s-a mai rupt. N-ar da domnu sa fugi cu maine atatia km cate jocuri a jucat Sakic de cand a inceput sezonul. In finala cupei a fost al doilea cel mai bun om dupa Barro daca nu cumva la fel de bun, scotand 7(!!!) faulturi, procentaje de senzatie si vreo 14 pct cu 4 reb. Apai nu mai discutam meciurile cu turcii, meciurile cu Keravnos, toate celelalte din final 8. Da i se cam rupe, de cate ori arde incepe si joaca de rupe normele si face asta meci de meci din septemrbie cu tot cu nationala. Daca mai facem rost de vreo 3 de valoarea asta la care sa li se rupa in continuu chiar m-as bucura.
      Acuma ca nu face el ca Moldoveanu sa dea 2/8 pe meci de 3...ce sa faci, nu stie sa iasa in evidenta, nu stie sa se vanda...ca vb aia oamenii ramaneau cu alea doua bagate, restu atacurilor duse pe somes nu le mai tinea minte nici crainicu...el juca vesnic bine, cadea in picioare. Asta are PR mai slab...

      cu 6 ani în urmă (22.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!