Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum a devenit Bogdan Popescu unul dintre preferații tribunelor galben-albastre

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
17.01.2017

Când s-a anunțat transferul lui Bogdan Popescu la CSU Sibiu, părerile în rândul suporterilor au fost împărțite. Unii s-au bucurat, conștienți fiind de experiența și spiritul de luptător al baschetbalistului român, alții mai puțin, apostrofând caracterul sportivului. Cert e că atunci când Bogdan Popescu a semnat cu echipa din Sibiu, nici el și nici suporterii nu-și închipuiau că va deveni unul de-al lor atât de repede. Unul care meci de meci simte spiritul galben-albastru ca și cum ar fi de-al casei dintotdeauna. În fiecare partidă jucată de CSU Sibiu acasă, Bogdan Popescu e ca un uragan care naște ceva în tribune. Și invers. Pentru că și în el pare că se dezlănțuie o forță când aude tribunele exaltând. Meci de meci îl observi pe „Pope” ridicând mâinile deasupra capului, îndemnându-i pe suporteri să cânte, să lupte alături de el și de colegii de pe parchet. Iar după victorii îl vezi cum sare în sus de bucurie, fluturând cu și mai multă ardoare mâinile. „Bogdane, nici nu te gândeai tu că vei fi atât de iubit la Sibiu”, i-a strigat un domn lui Bogdan Popescu după un meci jucat în Sala Transilvania. Nu știu dacă el l-a auzit. Eu, da.

Ce e frumos în toată povestea asta e că baschetul are puterea să schimbe concepții și să nască legături care n-ai fi crezut că pot exista. Cei care l-au criticat pe Popescu în calitate de adversar al formației lor de suflet, îi scandează acum numele și îl îmbrățișează după meciuri. E o poveste cu un final frumos. Ce are de spus Bogdan Popescu despre noua lui familie, CSU Sibiu, și despre suporteri, citiți în interviul de mai jos.

 

Bogdan, te-ai acomodat extrem de rapid la Sibiu. Ți-a plăcut ce ai găsit aici, de la antrenor, până la coechipieri și suporteri? 

Sincer, nu știam prea multe despre cum o să fie aici. Știam ca Sibiul are niște fani extraordinari și îi știam pe Lale (Boris Lalovic), Iggy (Igor Mijajlovic) și K. (Kevin Hardy). Dar nu lucrasem niciodată cu coach Dan sau cu Horațiu. Știam că echipa are mare potențial, dar nu știam cum o să formăm un grup solid și performant. Aveam foarte multe semne de întrebare, dar cu timpul mi-am dat seama că putem deveni o forță în campionat.

Voi, cei de la CSU Sibiu, spuneți că sunteți o familie. Ce înseamnă pentru tine această familie?

Da, într-adevăr suntem o familie pe teren și în afara acestuia. Cred că acesta este și motivul principal care ne ajută să câștigăm. Pentru mine înseamnă mult această familie pentru că mi-a redat bucuria de a juca și de a fi competitiv din nou, după anul mai puțin reușit de la Craiova.

Ai o relație foarte bună cu fanii. Ei spun că nu au mai văzut de mult atâta devotament și dăruire cum observă la tine. Tu ce simți când îi auzi încurajându-vă cu atâta patos?

În toată cariera mea, pe unde am jucat, întotdeauna am dat tot ce am avut mai bun pentru acea echipa. Pentru mine, baschetul e mai mult decât un sport. Pentru mine baschetul a fost și este viața mea. De mult nu am mai văzut așa entuziasm și dăruire din partea unor oameni. Sunt niște fani super și ma simt incredibil atunci  când ne încurajează. De ce credeți că e foarte greu de câștigat la Sibiu?

„Bogdane, nici nu te așteptai tu să fii atât de iubit la Sibiu”, ți-a zis un domn când ai trecut pe lângă el, după meciul cu Timișoara. Nu știu dacă l-ai auzit, dar răspunde-mi, te rog, la întrebare. Te așteptai să fii atât de iubit la Sibiu?

Îmi primul rând, eu îmi fac treaba. Pentru mine este foarte important ca echipa să câștige și să ne atingem obiectivele propuse la începutul sezonului.  Sunt iubit de fani pentru că muncesc să ne îndeplinim obiectivele. Vreau din toată inima să aduc cât mai multe bucurii tuturor care ne susțin și ne încurajează.

Cum vezi echipa Sibiului sezonul acesta și până unde crezi că are puterea să ajungă, atât în campionat, cât și în Cupa României?

Echipa, familia mea, este una foarte bună și bine pusă la punct. Poate nu avem cel mai mare buget, dar să știți ca toată lumea face eforturi enorme pentru ca echipa sa ajungă în fruntea clasamentului. Sunt sigur că echipa are forța necesară să se bată cu forțele acestui campionat. Nu știu unde ne vom opri, dar dacă rămânem ca o familie și luptam unul pentru altul, așa cum o facem acum, atunci sunt sigur că putem ajunge să emitem pretenții la câștigarea unui trofeu.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Gabriel1092 :

    !
    Ce ne mai criticau aceeasi fani iubitori ai lui Popescu pe noi , cei din craiova, ca il aveam pe el si pe burlacu in lot . Ba mai mult , ziceati ca nu mai puneti piciorul in sala daca vine vreunul din ei la Sibiu :)

    cu 7 ani în urmă (17.01.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Jcn
    Atentie, Bogdan Popescu nu a fost vazut cu ochi buni de multa lume(ma numar si eu printre contestatari) dar pana la a nu mai pune piciorul in sala e cale lunga. Daca era vorba de burlacu altfel se punea problema, Bogdan are iesiri urate câteodată dar e la ani lumina de caracterul mizerabil al lui burlacu. Si daca va trece cuiva vreodata prin minte ca burlacu ar putea imbraca tricoul galben albastru se inseala amarnic, un sfert I-ar fi de ajuns sa renunte singur.

    cu 7 ani în urmă (17.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cam acelasi material
      burlacu si popescu....
      tot cu comentarii la arbitrii la fiecare faza, tot isterici pe teren, tot incercand sa enerveze adversarul etc. Daca ii ai in echipa te ajuta, daca ti-s adversari ii urasti. Cam ca si Cuia, Lalovic mai nou si altii...

      cu 7 ani în urmă (17.01.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      diferenta
      Este o diferenta mare intre Burlacu si Popescu. Corect, nu sunt genul de jucatori care sa fie simpatizati, dar cel putin la Sibiu, Popescu niciodata nu a injurat sau aratat semne obscene care public, asa cum o facea Burlacu. Sau poate nu erau semne obscene, ci doar il strangeau pantalonii. Mi-ar placea sa-l vad si in sezonul viitor pe Popescu la Sibiu.

      cu 7 ani în urmă (17.01.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      ...
      Din cate tin minte a avut si Popescu o iesire din asta cu semne neortodoxe la noi in sala.

      cu 7 ani în urmă (17.01.2017)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    Poescu+Burlacu=Love
    Relatia speciala a fanilor CSU va fi afectata in playoff cand preferatul tribunelor Popescu va uita brusc sa joace baschet. Cei care urmariti meciurile si ati vazut Craiova-Mures in sezonul trecut stiti despre ce vorbesc. El si Burlacu sunt la fel. Despre ce fani vorbim, ce baschet? Cati bani e intrebarea? Veteranii se leaga perfect. Ma mir ca nu sunt impreuna la Sibiu sa dea tot ce pot pentru echipa. Daca il vrea cineva pe Burlacu va rog sa nu ezitati sa-l transferati. Este foarte bun.

    cu 7 ani în urmă (17.01.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Popescu
      Am si eu aceeasi banuiala, pe baza istoricului ultimelor sezoane. Este posibil ca, daca negociaza un contract bun pentru sezonul viitor sa joace bine si in play-off. Daca va fi tinut " in joc de glezne " va proceda cum ai descris.

      cu 7 ani în urmă (18.01.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    valoare
    Un jucător emblematic, f valoros, si sufletist !!!

    cu 7 ani în urmă (17.01.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    un adevarat luptator....
    Nu credeam vreodata ca o sa ma ridic in picioare si o strig in gura mare..."Bogdan Popescu"...acasa in sala Transilvania!
    Lupta mult, cateodata ca la streetball (mai dur) si cum scrie si mai sus este bine sa il ai in echipa, nu ca si adversar...iar daca joaca cu daruire si respecta suporterii, ii mai si intarata sa cante mai tare, aici se ajunge...sa fie popular, chiar iubit de o intreaga galerie si de suporteri. Pana acum a facut treaba buna la Sibiu, sper ca si in playoff sa o faca...
    Cat despre Burlacu, din cate stiu eu, nu sunt prieteni deloc, chiar nu se simpatizeaza deloc...Bogdan este cu 10 clase peste Burlacu si cu siguranta un caracter mai frumos.
    Egal ce a fost in trecut...acum face parte din familia BC CSU Sibiu...si este un membru chiar important.
    Am avut ocazia ca la un meci sa stau langa tatal lui...am doar cuvinte de lauda atat ptr Bogdan cat si ptr tatal lui...desi castigasem meciul lejer si a avut un joc super bun, Bogdan a venit la tatal lui si a spus "Imi pare rau ca nu am facut mai mult..." Asta spune tot despre daruirea din teren!
    Din partea mea: "Bogdan, tot respectul...!"
    Lupta CSUUU!!!

    cu 7 ani în urmă (18.01.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    cel mai bun
    Cel mai bun jucator roman la ora actuala (Vlad accidentat). Bataios si isi face treaba mereu. Pentru mine e cel mai bun si mi-ar fi placut sa il vad la Pitesti (candva am inteles ca a fost). Dar la noi daca nu esti inalt sau ai peste 30 de ani nu e bine. La inceput de sezon toti urlau ca e batran si etc. BV Bogdan, tot asa! In el sta Sibiul nu in altcineva

    cu 7 ani în urmă (18.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!