Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum motivează conducerea clubului demiterea lui Șapera: „Obiectivul nostru era clasarea în primele patru. Suntem foarte dezamăgiți”

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
18.04.2018

demisie sapera pitesti

Hristu Șapera a fost demis de la conducerea tehnică a lui BCM U Pitești ca urmare a înfrângerii dramatice în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 98-93, după prelungiri, în Top 6 LNBM.

Cei care au motivat decizia au fost Dragoș Șerban, directorul FC Argeș, Silviu Corodi, directorul sportiv și managerul Silviu Popescu.

 „Ne cerem scuze pentru ceea ce ați văzut în seara. A fost un meci care (sic!) l-am dominat timp de trei sferturi și jumătate și l-am pierdut în ultimele 5 minute. Analizând și rezultatele din ultimele partide, am decis că este momentul să renunțăm la serviciile domnului antrenor Hristu Șapera. A fost o decizie colectivă, nu a fost ușoară. Ne dorim ca în ultimele trei meciuri din Top 6 să schimbăm suflul la echipă și să intrăm mult mai bine în playoff. Sunt foarte dezamăgit cu ce s-a întâmplat în ultima lună și jumătate la secția de baschet”, a spus Dragoș Șerban, directorul clubului FC Argeș.

„Toți suntem dezamăgiți. A fost o greșeală care a făcut ca meciul să ne scape din mână. Era un meci care (sic!) îl aveam în mână. Începând din seara asta schimbăm echipa tehnică, urmând ca de mâine conducerea tehnică a echipei să fie preluată de antrenorul Alexandru Ziguli. Nu știu dacă ați observat, dar în ultimul timp eforturile financiare au fost foarte mari. Vrem rezultate, nu putem să așteptăm până în ultimul meci pentru a încerca o rezolvare. Trebuie un șoc la echipă. E foarte greu, pentru că nici Alex Ziguli nu a mai condus echipa din postura de antrenor principal, dar sperăm ca meciurile care vor urma să putem face o figură frumoasă”, a spus directorul sportiv Silviu Corodi.

„Nu am luat hotărârea după acest meci. Ultimele rezultate au lăsat de dorit. Nu ni s-a părut că echipa joacă la valoarea individuală a jucătorilor. Am considerat împreună că meciul s-a pierdut pe câteva decizii ale antrenorului. Am avut meciul în mână, băieții au jucat excelent, am condus cu 21 de puncte, iar echipa de la Oradea mi s-a părut că s-a resemnat. Au schimbat modul de apărare, au trecut pe o zonă combinată. În acel moment nu am reușit să atacăm zona, nu am reușit să marcăm perioade bune. În sfertul patru am marcat doar 7 puncte pe talent individual, nu pe acțiuni colective. Domnul Șapera e normal să fie nemulțumit pentru că nu vrea să recunoască absolut nimic”, a spus și Silviu Popescu, managerul clubului FC Argeș.  

Întrebați dacă au ce să îi reproșeze, în contextul în care jucătorii de la BC Mureș au ajuns abia la sfârșitul lunii februarie:

„Situația noastră financiară ne-a permis abia acum să aducem cei doi jucători. Nu uitați că cei doi jucători au venit la pachet, pe același salariu ca Lazar. Dacă nu se întâmpla nenorocirea de la BC Mureș, poate cei doi jucători mergeau pe bani mai mulți în altă parte”, a spus Silviu Corodi.

Cât despre condițiile de la club:

„Bugetul nostru este foarte bun și vrem mai mult din Top 6”, a mai spus Corodi.

„Știa de la începutul anului care sunt condițiile. Salariile au venit la timp și banii au venit mai devreme decât scria în contract. De-a lungul campionatului au fost niște rezultate... O înfrângere la Târgu Mureș cu jucători cu probleme financiare, meciul de acasă cu U-BT Cluj, când aveam +6 și meciul de astăzi. O luăm punctual: 26 de secunde, avea plus 3 Piteștiul. Am așteptat să vedem dacă o bagă ei, decât să îi faultăm. Astea le reproșăm punctual. Se fac eforturi. Condițiile financiare ale Piteștiului au fost foarte bune. Noi am adus jucători de valoare, care evoluează la loturi naționale: Nuutinen, Kostoski, Titus Nicoară. S-au respectat contractele, vrem și rezultate”, a mai adăugat Șerban.

„Obiectivul rămâne același. Primele patru”, susțin conducătorii clubului.

*foto: facebook BCM U Pitești

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești SALEX7 :

    Pacat
    Primu si al doilea sezon pentru el ca antrenor la Pitesti au fost decente si nu era atunci vorba de buget sau alte lucruri dar de anu trecut a incepu sa isi puna baza in aruncarile de 3 si asta ne-a costat in multe meciuri.Cu mult respect pentru Troupe da de multe ori incearca de unu singur si e umpic egoist.Si la Aco acelasi lucru dar daca nu-i iese din prima se resemneaza si incearca mai tarziu cand se simte in forma.Pacat de domnu George Ziguli ca nu-si vede fiul ca antrenor la echipa lui de suflet

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Multumim
    Sapera pentru munca depusă si succes pe viitor. Dar cred ca se impunea o schimbare, chiar și acum înainte de play off. Am incredere in Alex Ziguli si Liviu Dumitru. Sa fim seriosi, avem 3 victorii din 17 meciuri, în ultimii 2 ani în play off.

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Decizie
    Cred ca e o decizie ciudata pentru momentul de fata. Sigur, ei sunt conducatorii si au dreptul la a lua decizii dar cred ca nu au ales momentul potrivit. Multumim, Hristu!

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da, de acord
    miscare fooooarte proasta chiar inainte de play-off. Daca ei cred ca echipa actuala putea mai mult, cred ca se inseala avand in vedere ca steaua si cluj au bugete semnificativ mai mari (cel putin asa pare din structura loturilor) iar oradea si sb au ceva mai multa continuitate la nivel inalt. Deci primele 4 locuri, respectiv semifinalele campionatului, sunt cam bookuite de cele 4. TM poate produce o surpriza placuta pt ca are niste atuuri speciale (atat in lot cat si pe banca - Costescu), iar U poate produce o surpriza neplacuta pentru ca suntem intr-o forma foarte proasta, obositi si parca demotivati, la combativitate suntem parca cei mai slabi din top 6, poate doar alaturi de Pitesti. In rest, TM, Oradea, SB, Steaua au cam la fiecare meci dorinta si intensitatea potrivite (bine, si asta cu exceptii, vezi meciul SB de la Oradea, unde SB a cazut pur si simplu).

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Top antrenori
    Provocare:
    Alcatuiti un clasament al celor mai competenti anternori romani. Sa zicem primii. 3 (oare exista mai multi :))) ? ).
    1 Costescu
    2 Achim
    3 Sapera

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!