Stiri Cupa României Masculin

Cupa României a ajuns în premieră la CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2019

Finala Final Four-ului Cupei României la baschet masculin se va juca astăzi, 18 aprilie, între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. În urma acestui duel, una dintre cele două formații își va trece un nou trofeu în palmares. Până acum, nici sibienii și nici orădenii nu au mai triumfat în Cupa României.


UPDATE, ora 22:00 CSU Sibiu reușește să câștige în premieră Cupa României. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea a încasat a patra înfrângere într-o finală de Cupă, după cele din 2014, 2017 și 2018.

 


 

CSM CSU Oradea are trei finale de cupă la activ, însă toate trei au fost pierdute. În 2014 la Ploiești, bihorenii antrenați tot de Cristian Achim pierdeau în ultimul act în fața Energiei Târgu Jiu. Au urmat două înfrângeri în finală cu U BT Cluj-Napoca, în 2017 chiar la Oradea și în 2018 la Sfântu Gheorghe.

BC CSU Sibiu are șase prezențe la turneele finale de cupă din 2007 și până în prezent. Echipa de pe Cibin nu a trecut la precedentele cinci participări de primul meci, fie că vorbim de Final 4 sau Final 8. În 2007 au pierdut semifinala cu Elba Timișoara, în 2008 cu CSU Asesoft și în 2015 cu BC Mureș. În sferturi s-au oprit în fața lui U BT Cluj-Napoca în 2017 și în 2018 în fața celor de la SCM Timișoara.

CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu se pot mândri în însă cu două titluri naționale fiecare. Oradea a cucerit titlurile de campioană în 2016 și 2018 iar BC CSU Sibiu în 1995 și 1999.

Cupa României se află la a 23-a ediție iar trofeele s-au împărțit astfel:

  1. CSU Asesoft Ploiești – 6
  2. Dinamo București, U-BT Cluj-Napoca – câte 4
  3. Steaua București, BC Timișoara, Gaz Metan Mediaș – câte 2
  4. BCM U Pitești, Energia Târgu Jiu – câte 1
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!