Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cuza Sport Brăila este aproape de o retragere din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
02.12.2018

Baschetul românesc suferă în continuare atât la nivel masculin cât și la cel feminin. O nouă echipă este în pragul prăpastiei după ce autoritățile locale nu au acordat sprijin financiar printr-o rectificare bugetară. Este vorba de Clubul Sportiv Cuza Sport Brăila ce a anunțat că fără acest sprijin se va retrage din Liga Națională de Baschet masculin.

Conform presei locale, jurnalbr.ro, opoziția (PNL) a susținut rectificarea bugetară a clubului brăilean, însă consilierii la putere (PSD) au afirmat că nu se poate vota în favoarea proiectului de rectificare "datorită situației speciale în care se află astăzi primăria din Brăila".

Primarul Viorel Dragomir a declarat că instituția pe care o conduce a susținut baschetul atât anul acesta cât și în perioada 2015-2017 cu aproximativ 185.000 de mii de euro. 

În anii 2015 și 2016 primăria municipiului Brăila a alocat către baschet suma de de 220.000 de mii de lei, în doi ani de zile. În anul 2017, primăria a alocat către baschet suma de 350.000 de mii de lei. În anul 2018, primăria a alocat suma de 289.000 mii de lei. Constatăm astfel că atât în anul 2017 cât și în 2018, suma alocată de primăria municipiului Brăila a fost mai mult decât suma alocată în anii 2015 și 2016 cumulat. Acest lucru dovedește că primăria a susținut clubul de baschet. 

Președintele Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a fost prezent la ședința de consiliu local din 29 noiembrie 2018 pentru a-și susține punctul de vedere.

M-am înscris în Liga Națională, aveți în acele documente din fața dumneavoastră un acord de garantare al Federației cu mine, club, iar la domnul primar și la doamna viceprimar în birou s-au prezentat cele două bilete la ordin avalizate în cuantum de 10.000 de euro respectiv 6.500 de euro. Cu acele documente am plecat la Federație pentru a mă înscrie în campionat și acum mi se spune că nu se mai pot da bani.

Ca urmare a acestui refuz de finanțare, presa locală afirmă că gruparea brăileană se va retrage din Liga Națională în luna ianuarie a anului următor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!