Stiri Vulturi

D.J Cooper nu va mai îmbrăca tricoul naționalei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.08.2017

Echipa națională de senirori a României nu traversează o perioadă fastă în perioada de pregătire pentru EuroBasket 2017. Tricolorii au pierdut 7 partide de verificare din cele 8 desfășurate până acum. Elevii lui Marcel Țenter au suferit înfrângeri drastice în fața Portugaliei, Estoniei, Ucrainei și Greciei, în timp ce în meciurile de pe teren propriu cu Israel a reușit să cedeze onorabil. Singura victorie a fost obținută în fața Tunisiei la Cluj-Napoca, urmată apoi imediat de un eșec tot în fața echipei africane. Forma jucătorilor români nu pare a fi singurul motiv de îngrijorare pentru fanii echipei naționale. Federația România de Baschet nu a oficializat naturalizarea unui jucător american pentru poziția 1

La începutul acestei veri, forul de la București anunța faptul că trei jucători americani se află pe lista pentru naturalizare. Scottie Wilbekin, D.J Cooper și Giordan Watson erau numele vehiculate pentru naturalizare. Wilbekin la naționala României a fost mai mult un foc de paie. După câteva știri în presa națională și cea internațională, totul s-a liniștit, iar jucătorul nu a vorbit despre posibilitatea de a evolua pentru România.

Cu D.J Cooper lucrurile au stat cu totul altfel. Într-un interviu acordat Eurostep, MVP-ul sezonului precedent din Franța și-a exprimat deschis dorința de a evolua pentru România la EuroBasket 2017, sportivul fiind prima opțiune pentru reprezentativa tricoloră. Conform libertatea.ro, Federația Română de Baschet a făcut însă un pas greșit în demersul de a-l naturaliza pe Cooper. Forul de la București a negociat direct cu jucătorul american despre obținerea pașaportului românesc și a omis tratativele cu agenția care-l impresariează pe Cooper. În momentul în care agenția de impresariat a lui Cooper a aflat despre negocierile acestuia cu FRB, l-a amenințat cu judecata. Cooper nu a vrut să mai audă de România, iar naturalizarea sa pentru EuroBasket 2017 a picat.

Acum singura variantă pentru România a rămas Giordan Watson, jucătorul american ce tocmai a semnat în această vară cu campioana României, U BT Cluj-Napoca. Watson se află pentru a doua vară alături de lotul național al României. El a fost titular în toate cele opt partide de pregătire jucate de România în această perioadă. Până la această oră Federația Română de Baschet nu a oficiat naturalizarea sportivului american, cu mai puțin de o lună până la startul EuroBasket 2017 . Ratarea naturzalizării lui Giordan Watson ar însemna un mare minus pentru națională României și Federația Română de Baschet.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fara suparare
    ...dar este de-a dreptul neverosimila povestea cu agentia lui DJ Cooper. De ce ar obstructiona obtinerea pasaportului european jucatorului lor?

    cu 6 ani în urmă (08.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    FRB
    Incredibil cât amatorism guvernează la federația romană de baschet... Sa omiți sa discuți cu impresarii jucătorului mi se pare speța de curtea școlii, iar in secunda următoare ar trebui sa-si dea demisia cei care se fac vinovați de acest eșec. Totodata ma aștept ca nici Watson sa nu fie naturalizat. La așa amatorism...

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!