Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

D'Lesha Lloyd, de la vicecampioana României în liga a 3-a franceză

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.07.2019

D'Lesha Lloyd, de la vicecampioana României în liga a 3-a franceză

D'Lesha Lloyd părăsește campionatul românesc după două sezoane în care a jucat pentru SCM Timișoara și CSM Satu Mare. Americanca nu a reușit pentru vicecampioană aceleași prestații cu care impresiona la Timișoara, având și probleme medicale. Fundașul de 32 de ani se alătură formației Pays Voironnais Basket Club (PVBC), din NF1, unde va colabora din nou cu antrenorul Quentin Buffard.

D'Lesha Lloyd a făcut parte în sezonul 2018-2019 din lotul vicecampioanei României, CSM Satu Mare. Americanca a evoluat în 28 de meciuri din campionat, cu medii de 12,5 puncte, 4,5 recuperări, 2,3 pase decisive, 1,8 mingi pierdute și 1,3 intercepții în 22:53 minute, cu 13,2 eficiență. În cupă a bifat șase partide alături de alb-roșii, cu medii de 6 puncte, 1,8 recuperări, 1,5 pase decisive, 1 turnover, 1,7 intercepții și 7 eficiență în 16:39 minute. Cu sătmărencele are locul secund în ambele competiții interne.

Fundașul care face 33 de ani în septembrie a avut cifre mult mai bune la primul său sezon în România. În 2017-2018 evolua pentru SCM Timișoara. În campionat juca 25 de meciuri, cu medii de 20,4 puncte, 6,3 recuperări, 3,1 pase decisive, 3,4 turnovers și 2,7 intercepții în 36:02 minute, cu 20,4 eficiență. În Cupa României a jucat 4 meciuri alături de alb-violete, cu medii de 23,5 puncte, 6,5 recuperări, 3,3 assist-uri, 5,8 mingi pierdute și 2,3 mingi câștigate în 36:55 minute, cu 19,3 eficiență. Cu formația bănățeană a fost pe 5 în LNBF și a disputat semifinala competiției eliminatorii. În acel sezon a reușit recordul stagional de puncte în campionat, 46.

D'Lesha Lloyd a jucat în NCAA pentru Clemson, până în 2008. În Europa a debutat la TSV 1880 Wasserburg, din Germania. A mai trecut de-a lungul carierei pe la AEK Larnaca (Cipru), Gimle BBK Bergen (Noevegia), Melbourne Boomers, Bundaberg Bears, Brisbane Capitals, Rockingham Flames (Australia), Quinta de Lombos (Portugalia), Tarbes Gespe Bigorre și Arras.

La cele două echipe franceze l-a avut antrenor pe Quentin Buffard, cel care pregătește pe Pays Voironnais Basket Club. Aceștia vor colabora din nou în ligile inferioare din Franța, de această dată în liga a 3-a (NF1). PVBC a fost aproape de promovarea în liga secundă în sezonul recent încheiat. În prima fază a campionatului a fost pe locul doi în grupa A, cu 39 de puncte după 15 victorii și 7 înfrângeri (a avut două puncte bonus). Pe primul loc în această grupă a fost BC La Tronche Meylan cu 40 de puncte (17/5).

Cele două echipe au avansat în faza a doua, unde au venit și primele două clasate din cealaltă grupă. Cele patru formații au încheiat la egalitate cu câte 9 puncte, cu 3 victorii și 3 înfrângeri. La Tronche a fost pe prima poziție cu un coșaveraj pozitiv, +48. Pe doi a încheiat Strasbourg Illkirch Graffenstaden cu -3. Rămân în liga a treia PVBC după ce a avut -7 coșaveraj, iar Club Basket D'Ifs a fost pe patru cu -38.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!