Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

Eduard Popa

Eduard Popa
14.03.2018

bc scm timisoara datorii tribunal arbitral baschet

Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic sunt cei trei foști jucători ai celor de la BC Timișoara care au câștigat procesul cu clubul la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic.

Decizia luată de instituția recunoscută de FIBA este definitivă, a susținut Sabin Gherdan, mandatarul baschetbaliștilor, într-o conferință de presă la Timișoara:

„Decizia Tribunalului Arbitral Baschetbalistic a sosit săptămâna trecută, pe 8 martie. După cum ne-am așteptat, ne-a fost favorabilă 100%. Practic, Tribunalul, prin hotărârea 951/2016, a decis ca atât Asociația Baschet Club Timișoara, cât și Sport Club Municipal Timișoara să plătească în solidar suma aproximativă de 90.000 de euro către sportivii Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic. Nu am primit încă hotărârea în cazul lui Derrick Low, întrucât cazul a fost disjuns și o așteptăm în perioada următoare. Acolo debitul este de 20.000 de euro, împreună cu penalitățile se va ridica la 30.000. Dar ne așteptăm ca soluția să fie la fel întrucât cauzele sunt identice. Hotărârea de la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic este definitivă. Nu poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Ea poate fi atacată într-adevăr la Tribunalul Federal Elveția. Dar din 2007, de când s-a înființat acest Tribunal, au fost 10 cazuri în care deciziile au fost atacate deciziile BAT la Curtea Supremă Elvețiană. În niciunul dintre cazuri nu s-a anulat hotărârea.”

Pe lângă amenda de 90.000 de euro, clubul este sancționat pentru fiecare zi de întârziere cu 0,1%, adică 90 de euro pe zi.

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL AICI

Sabin Gherdan a explicat și ce va păți clubul timișorean dacă nu va achita datoria către jucători:

„Noi suntem deschiși la comunicare. Dată fiind suma destul de mare, noi am așteptat să fim contactați de conducerea clubului. Am decis să așteptăm 14 zile, o săptămână a trecut deja. Vedem ce ni se va propune, cum se va soluționa această problemă. În cazul în care ne lovim din nou de un refuz, din păcate va trebuie să urmăm regulamentele FIBA și vom solicita Federației Internaționale să aplice sancțiuni și interdicții la adresa clubului. Articolul 335 din Regulamentul FIBA prevede că dacă o hotărâre arbitrară nu este onorată, clubul riscă sancțiuni. De exemplu 150.000 de franci elvețiene, interdicția de a face transferuri internaționale și de a participa la competiții europene”.

”Am dorit să tragem un semnal să nu mai intâlnim astfel de cazuri. Regulamentele sunt făcute să fie respectate. Nu există scurtături, abateri, în primul rând de la regulile de fairplay, orice tentativă se întoarce împotriva celor care vor să fenteze”, a conchis Sabin Gherdan.

E de așteptat și ca un alt baschetbalist care a activat în aceeași perioadă la BC SCM Timișoara, Bogdan Popescu, să-și ceară drepturile în instanță. Acesta avea un contract din care-i lipsea oportunitatea de a se îndrepta către BAT contra clubului.

*foto: sebatataru.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!